ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
Tak dneska aj mňa prepustili na 4 deň. Zákrok ani neviem ako ubehol ale to pichanie inekcií do mandlí, tak nechápem , ale skroro som pri tom odpadla.Nejaká fóbia z toho že nemôžem dýchať. 1. a 2. deň v poho ale tretí mi dávali infúziu lebo mi to všetko v ústach napuchlo a fakt som nemohla ani prehltať.Dnes je to už lepšie a namiesto algifenových kvapiek, ktoré bohvieako bolesť netlmia som si dala aulin a je to poriadny rozdiel. Som rada že to mám za sebou, tiež som bola len lokálne a myslím si, že je zbytočná celková narkóza na taký krátky zákrok. Tak držím palce tým čo sa rohodnú.
ahojte...takže koneeeecne aj ja som zbavena mandli.......vyberali mi ich v lokalke.cely zakrok trval asi 10min. vobec to nebolelo ale bolo to velmi neprijemne...som stastna že to mam za sebou...ja som sa ale bohužial pri zakroku nahltala vela krvi, bolel ma zaludok a tak mi doktorka musela asi 6 hodin po zakroku vyvolat zvracanie, vyvratila som 1/2 vedra krvi /dokina sa smiala že aka rarita/ a potom už bolo dobre....na druhy den som jedla piškoty a puding, zem. kasu, krupicu a pila caj, celkom v pohode moc to nebolelo...až na 3 den zacali bolesti ale velmi dobre pomaha ALGIFEN 20kv do caju pred jedlom a je to v pohode....dufam že už bude len lepsie a lepsie...teray jedine co mi vadi je ta neprijemna chut v ustach a taky nechutny zapach...neviete kedy to prejde???? drhnem zuby aj 6x denne ale nejak to nepomaha....
vsetkym ktorych to caka prajem veeeela sily a odvahy...nebojte da sa to vydržať...
inak mne vyberali mandle v nitrianskej nemocnici...velmi pekne dakujem vsetkym doktorom a sestrickam ....
..... držte sa :))) ....
zajtram som objednaná na vybratie mandlí, ako to viem tam ma začali bolieť k tomu aj hrdlo aj hlava neviem či to je psychika.Čakám na to už rok rada by som to mala preto za sebou.Idem lokálne a tiež sa poriadne trasiem len ked si na to spomeniem. Hlavne ak to bude počas zákroku bolieť,tak dufam že z toho nezomriem a napíšem ako to dopadlo.
boli ked viberaju mandle
Krčné mandle je možné vyberať celý život, pokiaľ viem... :) len nosne sa vyberaju asi len do 20tich rokov, lebo potom to nie je potrebne.
Neviete mi poradiť do akého veku je možné vyberať krčné mandle?.
ja som 3den po oepraci.vyberali mi mandle v celkovej anesteze..da sa to celkom prve 2dni zniest ale na 3den je to katastrofa jem novalgin(od bolesti)ako lentilky...nvm ako to bude dlho trvat...pit sa celkom da ale s jedenim to je horis e...jem iba vlastne tekute vecci ako pudingy a detsku vyzivu a detsku krupicu...je to hrozne...clovek nemoze ani poriadne prehltat ani hovorit:(
Mozeme mi niekto poradit.
Casto sa mi robi hnis na krcnych mandliach.. take hrcky, tentokrat mi opuchla lava mandla ale pre nou sa mi urobilo take zlte akoby hnis ale nejde to vobec spajdlami von.. prestava sa mi to pacit.. ma to v strede hnedu bodku tak je to take divne a mandla je cela cervena.. a pri prehltani to boli...