ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
slobodka,vdaka za radu,no ked mi ich vyberali prvykrat,tiez som bola v ambulancii u Mudr.lenarta,ale potom ked ma objednali,mi to nerobil on,ale taka mlada doktorka(ty si si to s nim nejak osobne dohodla?..alebo ti to tak vyslo,ze akurat on ti to robil..)no a teraz ked mi zistili,ze mi to v nemocnici nevybrali cele,ma alergologicka poslala k Mudr.Orichovi on mi povedal,ze zvysky mandli vybera aj on,ze sa mozem u neho objednat..ale tiez dodal,ze mam ratat s tym,ze budem ubolena..(tak tym ma aj trochu naplasil..lebo ked mi ich vyberali aj cele,tak to az tak nebolelo)a este som chcela vediet teda nieco o jeho odbornosti,aby mi to urobil uz niketo konecne poriadne!..tak myslis,ze ked zajdem k lenartovi,bude mi to moct aj on osobne urobit?..
ja si myslím, že áno. však predtým ti ich dávali preč zrejme preto, že si mal problémy. Tak teraz to nebude o nič lepšie.
oprava: lebo im to zle urobili.
majko: choď, ale daj si to urobiť v celkovej anestéze, aby ti to mohli poriadne vybrať. ľudia, ktorí si to dali robiť iva v lokálne majú toto riziko, že im to dorastie, lebo zle urobili.
karolina ... ahoj, mne vyberali mandle v NR... isla som do ambulancie ORL v nemocnici k MUDr. lénart, bol velmi fajn a v pohode, dohodli sme termin a on mi operaciu aj robil, bol velmi fajn, vsetko prebehlo rychlo a ...no bolo to nechutne ale som tu :) takže dalo sa vydržat..... ja by som ti odporucila jeho, ja som bola max spokojna ..... o orichovi som uvažovala aj ja, ale ked som tam volala, tak povedali že oni robia iba deti a aj to iba nosne mandle :( ..... ale vraj su tiež OK..... tak vela stastia prajem :)
vladka158 ahoj vladka ja som mala podobné problémy ako aj ty...Taktiež to začalo zvyšenými teplotmi,asi polroka som mala zvyšené teploty,pochodila som po rôzných vyšetreniach a mi zistili,že mám vysoké Aslo,svedčilo to o mandliach...Tiež sa mi tvorili také biele vačky,nezaberali mi ani žiadné antibiotika nič...Nakoniec to došlo k tomu,že museli ísť mandle vonku...A môžem povedať,že odkedy nemám mandle tak sa mám oveľa lepšie:-).Žiadné bolesti hrdla...proste polepšilo sa mi to:-).Takže ak máš problémy s mandlami tak nevahaj,ale kludne si ich daj vonku...z.hraskovie@azet.sk
takze nikto z vas mi tu nevie pomoct?:((..a nie je tu ani ziadny cloviecik z nitry,kt.by mal skusenosti s Mudr.Orichom?(ma ordinaciu na farskej ul.)potrebujem aspon vas nazor na neho,lebo on by mi to mal robit..dakujem
máš pravdu môže sa aj zadusiť. ale ono sa ti skôr rozthne, keď ješ voľačo a nie keď v kľude spíš. no mne sa to neroztrhlo, lebo mi to skvele zacelili, keďže som bola v celkovej anestéze.