ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
adisko: ja som ešte papala jogurty, pila jogurtové mlieka. detské výživy môžeš. aj slepačiu polievku, ale mrkvu si treba rozmačkať ( samozrejme nie horúcu, ale vlažnú).
Zdravim vsetkych,
mne operovali mandle tuto stredu v celkovej anesteze. Co sa tyka dni v nemocnici, prebehlo to hladko, na utisenie bolesti mi dali Flector EP.Od piatku, kedy ma pustili domov, mam vsak aj v ustach vela Aft, cize bolia ma nielen mandle, ale aj cele usta.
Chcela by som sa Vas spytat,ak mi niekto vie poradit, aku stravu si mam pripravovat. Viem, ze zemiaky, krupicovu kasu, puding...
Nema sa vraj podla mojej ORL doktorky davat Banan, co som si samozrejme dala v domneni, ze pretlaceny banan nemoze uskodit...
Ak by ste niekto mali pre mne rady, aka strava by bola pre mna este vhodna, velmi by ste mi pomhli. Mna totiz nic akosi nenapada.(okrem toho ze viem, ze strava ma byt kasovita)
Ahoj zuzi. Tak ja som nemala nejake extra problemy. Mala som ale chronicky kasel a stale ma boloelo hrdlo a stale v lete som bola chora, tak ma poslali na krčne tam mi povedal doktor ze mam chronicky zapal a ze mam dat mandle von aj alergolog mi to poradil tak som ich posluchla. Liečilo sa mi to perfektne ani chora som odvtedy nebola. Kasel mi to sice nevyriesilo lebo to malo inu pricunu ale bolo mi ovela lepsie. Ale v poslednej dobe zase citim ten neprijemny pocit pri prehltani a pobolievanie hlavne rano. Ja som myslela ze ked ti ich vyberu tak sa ti tam uz streptokok nemoze usadit. Ako si dopadla v piatok u lekara. Ja uz nemam naladu chodit po tych lekaroch
radka666
Moja tak to mi je,ale moc ľúto,že ťa to bolí:-(.Ale dufam,že ta to čoskoro prejde,želám skoré uzdravenie,cmuuk:-).Mne tiež vybrali mandle pred dvomi mesiacmi a bolesti som mala do tých 10.dni:-(.Takže viem ako ti je:-(.Len vydrž moja a davaj pozor aby ti to nekrvacalo...Ak chceš ozvy sa na
z.hraskovie@azet.sk
radka: pi veľa repíkového čaju a aj si s ním vyplachuj ústa po každom jedle.
ahoj baby mne vyberali mandle pred týždňom som doma a bolí ma to ako svina v noci nemôžem spávať algifen kvapky účinkujú len krátko. Preto som bola dnes u obvodného a ten mi dal antibiotika.
Chcem sa opýtať ako sa staráte vy o tie boľavé miesta ja mám vraj veľké ložiská po tých mandliach.
už neviem čo mam zjesť aby ma to neštípalo robím si presnidavky z jabĺk a dnes som si urobila taký vodový puding ale z toho mám zas veľkú zápchu takže ma bolí už aj bruško a nemôžem na WC.
ja už neviem čo mam robiť :(((
ahoj Martinka
Tak ja neviem ako sa to bude riešiť,keď aj po výbere mandlí mám streptokoka...Som úplne prekvapená,že zase sa opakuje:-(.Mna hrdlo už vôbec nbolí,ako keď som mala mandle,ibaže mám na krku uzlinu a to má bolí:-(.Momentalne beriem antibiotika,v piatok idem na kontrolu tak uvidíme čo povie...Už by som bola rada,keby sa mi úplne zlepšilo a čože teba opäť bolí hrdlo??Aké problémy si mala,že si musela dať mandle von?Ak chceš môžme si dopisovať,budem rada:-).
z.hraskovie@azet.sk
Ahoj zuzana. Ja som mala vybrate mandle asi pred styrmi mesiacmi ale mam pocit ze sa to vratilo. Zase ma v kuse pobolieva hrdlo, ale u lekara som este nebola som myslela ze uz budem mat pokoj. Ako sa to potom riesi ked mas opat streptokoka? Ja som aslo mala normalne aj predtym. Tak napis nejake info lebo uz som z toho na nervy
mne vyberali mandle pred 22 rokmi, to som mala 12 r., pamätam si tu hroznu bolest potom ,a le ta trvala dlho, urcite nie len 3 dni.. a co to vyriesilo? zrejme nic, lebo byvala som potom casto chora na priedusky, zapal hrtana. ale moja krcna to nariadila ako jedinu zachranu.. boli velke a mala som vysoke "ASLO". takze, ma to svoje pre aj proti. ale moja mmaina to dodnes vlastne lutuje. pekny den:-))
ja som bola operovana v piatok a dnes ma pustili domou.operovali ma celkovej anesteze,v Novych Zamkoch.Dalo sa to vydrzat ale dnes to boli priserne asi kriticky 3 den chcem sa spytat kedy zacne ustupovat ta bolest.Bolia ma s toho az usi.Na utis.bolesti uzivam Flector prasok strasne je dobry uz po 15
min ma ucinok.Algifenove kvapky nie su moc dobre na taketo bolesti.
dufam ze mi niekto odpise.diki cawko.