ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
Ja mám na mandle take biele ako hnis hrdlo ma ale neboly .
Tak, ako piseme v inej teme o mandliach - zvacsene mandle su PROTESTOM degradujucej imunity. Zvacsene (azpalene) uzliny su podobnym protestom. Zapaly treba liecit a vyliecit a imunitu napravit. Odstranenie mandli, uzlin a inych organov lymf. systemu je LEN a LEN symptomaticka "liecba" a je to neziaduci zasah do fungovania tela, ktore skor, ci neskor bude mat nasledky.
Ahoj Vladka ja mam teploty zvysene uz rok-stale okolo 37,2 niekedy aj viac, ale mam aj bolesti hrdla-mierne, nie ako pri angine..18.11. idem na vyber v celkovej anesteze-bojim sa, ale hadam mi to pomoze.Kamaratka takisto mavala roky zvysene teloty a az dost neskoro jej zistili, ze to bude z mandli-odvtedy nema ziadne teploty..takze kludne to moze byt aj z mandli-ju hrdlo vobec nebolelo.
AHOJTE VšETCI. JA MáM TAKý PROBLéM žE NEVIEM čO ROBIť. CCA MáM TEPLOTY Už DVA ROKY. A TERAZ DOšLI NA TO, žE TO BUDú ASI MANDLE, A TREBA VON. MáVAM CíTE SKORO KAžDý MES. TAKý BIELY VAčOK NA MANDLE ALE POTOM TO SAMO ZMITNE, TROCHA BOLí BUD JEDNA ALEBO DRUHá A POTOM FUč. žEVRAJ MáM TONSILITIS CHRONIKA. ALE NEMáVAM ANGíNI, LEN TIE ZVýšENé TEPLOTY. NEVIEM čO MáM ROBIť, čI TO SKúšAJú čI JE TO Z TOHO, ALEBO JE TO FAKT TO. SKúSIM EšTE JEDNéHO KRčNéHO, KTORý JE AJ HOMEOPAT čO POVIE ON NA TO. MAL NIEKTO PODOBNú SKúSENOSť, žE NEMáVAL čASTO ANGíNI ALE MANDLE PRESTO MUSELI íSť VON?
snežienka tak to si myslím, že môžeš byť len rada, že ti to nekrvácalo. tie povlaky zliezali aj tým, že som pila a kloktala repíkový čaj. takže žiadne tvrdé rožky mi nebolo treba.
Barbinka nám hneď na druhý deň dali tvrdý rožok a vôbec ho nekáli rozmočiť.Boli sme na izbe dve a operovali nás v ten istý deň,jedli sme tie tvrdé rohlíky a nezačalo nám to krvácať.Bola to rada primára s dlhoročnou praxou.Mám po operácií 3 roky a som O.K.
snežienka: doktor vrvael, že máme jesť aj rožky, ale máme si ho rozmočiť v pudingu atď. určite nejedz tvrdé veci. Ak to nemáš dobre zacelené, tak tým niečim tvrdým sa ti to rozkrváca a budeš znova v nemocnici. ja som vydržala s takouto stravou 8 dní.
pre adisko.Ahojmň mne vyberali mandle v roku 2005.Pýtaš sa na stravu,nám práveže v nemocnici hneď naq druhý deň po operácií dal na raňajky fakt tvrdý rožok.No jasné,že sme prehĺtali len tak,tak príšerne to bolelo.Primár nám kázal skôr jesť tvrdšie jedlo,než to kašovité.Pri vybratí mandlí sa totiž vytvoria také oblúky a tie sa tým tvrd.jedlom tak masírujú,alebo ako by som to povedala.Treba to vydržať tú bolesť.Jesť môžeš všetko.Naozaj som poslúchla primára a jedla skôr tvršie jedlo a som tu a mám to O.K. Ahoj