Krcne mandle......vybrali vám ich?

z.hraskovie

zdravím dobrý deň

mám totiž taký problém,už 3.mesiace mám vybraté mandle a teplota pretrvava,poobede mám stále zvyšenú 37.2.Ťažkosti s hrdlom nemám žiadne,môže mi v tom niekto poradiť??ozvyte sa na z.hraskovie@azet.sk

z.hraskovie

pre ajka2 ahojky,ja som mala ten istý problém s mandlami ako aj ty,že sa mi robili biele čapy,no žiadné antibiotika mi nato nezabrali,musela som dať mandle vonku...mala som ich chronický zápalené...takže ak máš problémy s mandlami tak choď za krčným lekarom...
z.hraskovie@azet.sk

miusska

Taaakze:) mne vyberali krcne mandle 4 dni dozadu...a poviem vam vobec nic ma nebolalo...zakrok som prezila v lokalnej anesteze...kvoli oblbovacej injekcii som necitila tie umrtvovacie injekcie a necitila som vobec bolest...najhorsie bolo asi ked ma naplo ked mi vybral mandle a ptm ked mi zaceloval ranky aby mi z toho netiekla krv...nebolelo to len to zapachalo ako u zubara ked vam vrta zub:D...vecer po zakroku som mandle citila len trochu ale ked mi dali Flector Rapid aj ta jemna bolest zmizla ale musela som sa setrit a emohla som rozpravat...na druhy den som jedla bez problemov rozky s cajom a vobec osm pritom necitila bolest...vedela som bez problemov rozpravat a teda aj prehltat...najhorsie mi bolo asi vecer po zakroku ked som vracala krv + zaludoce stavy...zaludok nezvladol spracovat tu krv z mandli...vracia len kazdy 5ty pacient (povedala mi to sestricka) cize sa vlastne ani nemusite bat pokial nemate problemy so zaludkom...tato reakcia vraj nie je bezna ale stava sa...dnes som teda 4ty den po operacii...rano ma pustili z nemocnice...flector som pila asi len 2krat:D...vobec ho nepotrebujem a nic mi nie je... dufam ze uz to bude stale len lepsie a lepsie...o tyzden este kontrola ale to prezijem:)...takze tymto som chcela vlastne povedat ze zakrok vobec neboli a nemate sa coho bat...i ked kazdy clovek ho preziva inak...a ja som bola myslim ten lepsi pripad:)...lokalna anesteza vobec neboli!...:)

kosa

farmaceutka,

dokazem si predstavit tie mandle plne hnisu atd atd.
a aj verim ze tvoja kamaratka po tej operaciji akoby OZILA.
opravit mandle totizto nie je ziadna SRANDA. ved mandle su v podstate uzliny kde sa filtruje skutocne ten prvy humus. ( vetsinov sa jedna o situaciju kedy postihnuty bol vystaveny narazovemu styku z ochorenim-infekcijov, a namiesto organov-ladvin pluc,pecene sleziny-si to odniesli mandle).
kazdy detsky lekar by si mal vsimat stav mandli - co dakedy robili, mali take derevene palicky a prvu vec tak sa pozerali do hrdla v podstate refleksivne.

z.hraskovie

pre farmaceutka

vďaka za radu,beriem ten Lactobax...teda len to mi dala obôdná lekarka,povedala,že na taký bacil nieje potrbné antibiotika,mna už hrdlo nebolí odkedy som bez mandli,takže som ani o tom nevedela,že mám bacil...mám síce zvyšené aslo 390..ale necítim sa zle..uvidíme čo bude ďalej,inokedy som mavala aslo 500.užívala som pendepon(injekcie).tak mi pomaly klesa dole....ak chceš tak sa mi ešte ozvy
z.hraskovie@azet.sk

z.hraskovie

pre karina

ahojky,mne sa to tiež robilo na mandliach také biele hrudky...a predsa museli ísť mandle von...mala som vkuse bolesti hrdla a teploty...žiadné antibiotika mi nič nezaberali...a čo nato hovorí lekar??Radím ti daj tie mandle čo najskôr vonku,aby nespôsobili važnejšie problémy...ak chceš ozvy sa na z.hraskovie@azet.sk

vladka159

ahojte. dosť sa bojím, mne idú mandle vyberať tento piatok galante, doktor chrena. nemá s ním niekto skúsenosti? a v podstate niesom vôbec presvedčená, že by mali ísť von. totiž nemávam žiadne angíny ani brutálne bolesti. len sem tam mávať na nich také biele vačky, a ked ich stlačia v kliestikoch tak z nich vytečie niečo čo má brutál zlú chuť. ale čítala som, že to patrí k normálnym funkciám mandli. ale doktori tvrdia, že ich mám malé tvrdé a samé zrasty. ja viem, oni to majú vedieť, ale niesom si v tom istá na sto percent. bo už tri roky, som nemala žiadnu chrípku ani nič, kvôli čomu by som musela jesť antibiotiká. celé moje okolie malo chripku ja nič. takže imunitu mám super, a myslím za to vďačím aj mandliam. je síce pravdou, že cca 2 roky mávam zvýšené teploty, a tvrdia, že to asi podotýkam asi budú mandle. ale od kedy mi vyoperovali zuby múdrosti, teploty mávam oveľa zriedkavejšie. tá neistota či robím správne je na zbláznenie.