ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
Anka, chronicky zapal mandli sa so mnou vlecie cely zivot. Mam mastnu plet, takze viem, ze nikdy nebudem mat plet ako babika, ale posl. 3 roky otras. A to mam 25 rokov! Zistili mi okrem ineho zlateho stafylokoka. Po jeho prelieceni krasna plet, ale ako to pri atb chodi, tyzden po dobrati je akne spat. Zajtra bude tomu 2 tyzdne, co mi vybrali mandle. Ja som si myslela, ze akne zmizne hned:) Vyberali mi ich vo Vojenskej v BA, ani sa mi nechcelo odist. Neuveritelne mily a ochotny personal, citila som sa ako v 5 hviezd. hoteli. Hned druhy den ma pustili domov. Bolesti som mala najvacsie ten 4. az 8. den, to bolo strasne. A dnes som sa prvykrat najedla nekasovitej a slanej stravy, prvykrat to nebolelo a nestipalo. Tak myslim, ze to uz mam za sebou:) Teraz uz len ta krasna plet keby bola, haha. 3 mesiace.. No, co ine mi zostava:)
pere... ich funkciu maju vsetky lymfaticke uzliny v tele napriklad. Nie su jedine, ktore zabranuju chorobam.
pere a akú funkciu? Však keď sú chronicky zapálené, tak už nemajú žiadnu funkciu tak či tak.
Ja viem ze sa stavaju zdrojom mikrobialnej infekcie, ale len tak som sa zamyslela ze potom co nahradza ich funkciu?
pere... a este druha vec, ak su mandle chronicky zapalene, tak aj tak nesplnaju svoju obrannu funkciu.
pere... Moj manzel ma vybrate mandle od detstva a nie je o nic viac chory ako bezny clovek. 2x do roka prechladnutie. Takze si to nemyslim. A ak su horsie problemy, napr. ako zapal srdcoveho svalu, klbov, obliciek a pod. tak je podla mna lepsie vybrat mandle ako cakat na tazke nasledky.
Podla mna bez mandli putuju bakterie ako je aj zlaty stafylokok rovno do organizmu, na priedusnice, pluca, srdce, oblicky. Nie je to potom este horsie?
ano, popisuju to ako jednu z viacerych problemov chronickeho zapalu mandli. Tak verim, ze sa tym vsetko vyriesi...
anka: viem, že veľa ľuďom ten výber pomohol aj vtedy, keď mali problémy s kĺbami.
barbinka... ja nemam s hrdlom citelne bolesti ziadne. Aj stery z hrdla som mala negativne. Ale mam tam zapalene capy uz dlhu dobu. Nemam teploty, bolesti ani nic. Bolia ma uz ale od puberty klby a akne mam take zle, ze ani v puberte som take nemala.
Tak dufam, ze budem konecne krasna :-)