ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
anka: mne nedali na výber. musela som ísť do celkovej. chcela som lokálku najprv, ale teraz som rada, že som v nej bola.
barbinka... ja viem :) som stresman, keby sa za mna mohol niekto rozhodut. Alebo keby mi nedali na vyber a povedali takto to bude! :(
a u nás na oddelení vracali všetci, čo boli v lokálke.
a určite sa prebudíš, práve na to tam je anesteziológ, aby si mu povedala o sebe všetko.
auriane... hej, ja som si uz zarezervovala nadstandardku, pre istotu. Nech neriskujem tetu ako ty ;) a budem mat aj vlastnu kupelku, na co som ja hakliva.
V tomto mas asi pravdu, ze ci tam budem 2 dni na celkovu alebo 2 dni na lokalnu, ale aj tak si dam asi tu lokalnu. Vacsina ludi mi ju odporuca zo zdravotnych dovodov. A asi nemusim, ale celkovej sa tak trochu bojim. Dufam, ze tu operaciu zvladnem v lokalke :)
auriane: ja som to nesledovala tu pleť, že kedy to bolo super, pretože ja som nemala ani predtým strašnú pleť, len sem tam nejaká výražka. Ale teraz mám takú hladkú pleť ako bábätko a už žiadne vyrážky skoro rok.
Tiez som chcela ist najprv v lokalnej, ale chcela som, nech mi to dobre vyberu, nech nemusim o par rokov opat. A neboj, zobudis sa. Pripady zlyhania sa mozu stat, ked beru nejaky pripad z vonku, trebars havaria, kde netusia, ci ten clovek fajci, kedy naposledy jedol, pil, ci neberie nejake tablety atd atd atd. Takze prebudis sa.
Anka, sice pri celkovej anesteze som prisla o den skor do nemocnice, ale pustili ma 24 hod po zakroku. Babu, co jej brali v lokalke, pustili 48 hod po zakroku, tak to mas za jedno. A bola som uz na Antolskej, v Ruzinove aj na Kramaroch, ale vo Vojenskej je najutulnejsie, ziadna komunisticka depka, su tam aj plastove okna:) A je to tam take mensie a vladne tam domaca atmosfera. Nenavidim nemocnice, ale tu bolo dobre. Prvu noc som spala na standardnej izbe, ale teta, co lezala so mnou, strasne chrapala, tak druhu noc som spala na nadstandarde. Pekne sama, s tv a len za 3 kilecka:))
auriane... no tak to si ma velmi upokojila, aj ja idem do Vojenskej v BA :) troska som mala obavy, ale ja som s vojenskou vo vseobecnosti spokojna, tak som dufala, ze aj tu budem. Kedze som este nikdy v nemocnini nelezela, tak mam respekt :)
Ja rozmyslam nad lokalkou, vyhody su pre mna: nemusim byt v celkovej, budem tam o den kratsie a nebudem sa bat ze sa nezobudim ;)
Tvarim sa ako hrdina, ze to prezijem v pohodicke, ved chcem v buducnosti aj rodit :-)))
Barbinka, tebe sa ako rychlo upravila plet? Inak posl. rok mam aj take svrbive pluzgieriky male po prstoch ruk a na chrbate ruky.. To moze byt tiez z tych mandli? Nech uz sa toho zbavim, vyzeram ako debil.
Aha, zabudla som. Anka, mandle v celkovej. Aj ta poucia o tom, ze ci uz lokalna al. celkova, obe su ROVNAKO NEBEZPECNE, len sa lisia v pozitivach a negativach. Naozaj som netuzila vsetko si to prezit. Mala som obrovske mandle, dlho by to trvalo.. Ani som nevracala, nic. Akurat som sa po prebudeni citila ako po najvacsom zure zivota. Strasne suchoty a taky poopicny stav. Ale trvalo to len hodinku.