ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
ahojte, mne tiez vybrali mandle naraz aj z krku aj z nosa. ja som spokojna, po anginach ani stopy a nepoznam uz ani bolesti hrdla. A na treti den som jedla pistacie. Pohoda :-))
hojte, mne vybrali mandle pred 9 timi dnami detail ineskor len mám jednu otázku asi pred dvomi dnami ma strašne začalo štipat miesto na lavo dole pri jazyku kde sa zacina ta diera po mandliach nic si tma nevidim ale ked jem je to otrasna bolest nic ine ma nebol ilen toot ma chytá tak 5 x za hodinu take chvilkové strašné bolesti a ešte mám pocit že furt moc sliním niake nápady? =)
ez mam ist na vybratie mandli, mam tam neustale len hnis, a nic na to nezabera..mandle ako take uz nefunguju...
ale mozem si vybrat ci v lokalke alebo celkovej anesteze...a neviem sa rozhodnut..vraj sa narkozy bat nemusim,ze ju zvladnem... ale ja neviem...
Ja odporucam lokalku. Cele to trvalo tak 30 min. ale ubehlo to rychlo. Napinalo ma, ale nebolo to take strasne, ze by sa to nedalo vydrzit. Dychat sa ma pritom ustami, vtedy to menej drazdi. Mala som skveleho doktora, hovoril kedy mam dychat a kedy nie, obcas som si pripadala ako na porodnej sale :)
Ale keby som si mala este raz vybrat, tak idem znova na lokalku.
Bolelo to az potom, ale tiez som to zvladala. Zalezi od psychiky cloveka, ale ja som velmi citliva co sa bolesti tyka a zvladala som to. Najhorsie bolo, ze bolest trvala 10 dni a uz som chcela zacat normalne jest :)
Podla mna je celkova anesteza zbytocna zataz pre telo, hlavne v tomto pripade, ked sa to da zvladnut v lokalke.
Pre mna bolo najhorsie nastriekanie toho spreju na umrtvenie hned na zaciatku. :)
ahoj,mne vyberali mandle v juny minuleho roka..operacia v pohode,mala som lokalku,v utorok mi ich vybrali,domov ma pustili v piatok lebo mi rana zacala krvacat..asi tak o tyzden po vybrati bolo hroza,ani vodu som nevedela vypit,nie to este jest...k tomu som dostala zihlavku od liekov proti bolesti,ale da sa to prezit,len to treba vydrzat,drzim palceky...a inac dobra na dietu,schudla som za 3 tyzdne 6kg :))))))
7gabriel823
Čawko,tak operácie sa nemusíš bať,je to úplne v pohode až na tie bolesti....ale toho sa neboj,budú ti davať odbolesťi infuzie,alebo lieky.Len si davaj pozor pri jedení,aby si nezačal krvacať...Jedz len to čo ti budú davať.Bolesti trvajú do tých 10.dni,teda aspoň ja som tak bola.Bola som v narkoze,celý zákrok som prespala,trvalo to asi 30.min.Zobudila som sa už bez mandli...Nebolo to také strašne,ako to niektorí opisujú.NEVER TOMU!Nehovorím,že nebudeš mať bolesti,to určite budu,toho sa neboj oni ti budú davať od bolesti.Ak chceš tak sa ozvy
zuzika0918@azet.sk
čaute, ja som dnes deviaty deň po operácii krčných mandlí. V podstate všetko prebiehalo OK, ale siedmy deň som krvácala 10-15 minút, a tiež včera vyše hodiny. Prečo asi?
ahojte..ako tak citam tak neviem co si mam vybrat..mam 16 a mam ist 16 .2 na vybratie mandli.ale neviem sa rozhodnut ci v celkovej alebo lokalnej anestezii,lebo z tejlokalnej mam dost velky strach ze sa zadusim alebo tak,lebo mam dost velke mandle a take derave ze ci by to nebolo lepsie radsej v tej celkovej,ale to sa zase boji mama.Tak prosim poradte mi niekto.A chcem sa spytat ci sa robia nejake vysetrenia pred tou celkovou anesteziou.Dik