ahojte. mám problem s krcnymi mandlami, uz druhykrat tento rok mam opuchnutu a bolestivu lavu mandlu a robi mi problem prehltanie. vybrali vám niekomu krcne mandle? nelutujete to?
-----------------------
Poradna "nosno - ušno - krčné" www.zdravie.sk
Krcne mandle......vybrali vám ich?
bol si v lokalke ze? a dalli ti aj tu naladovku?
cawte ludia
.dnes som prisiel s nemocnice domov a citim sa celkom fajn len kedy to prehltanie nebolo take bolestive cela oparacia trvala asi 20 minut a vsetko v poriadku. len fakt to prehltanie a este sem tam aj rospravanie je bolestive . v nemocnici som lezal 3 dni.
no mne mandle vybrali asi pred 2rokmi, v lokalke, vydrzat sa to dalo, kedze mi dali naladovku, celkom mi bolo jedno co so mnou robia, rano mi to urobili a na druhy den som sla domov. bolesti doma boli neznesitelne asi tak 2tyzdne som jedla pudingy a polievočky. ale bolo to dobre aspon na to ze som celkovo schudla :D
ja mam tiez oslabenu imunitu ale to suvisi u mna pravdepodobne s casto upchatym nosom. uz neviem co mam robit ked secky kvapky co zaberaju su navykove...ale na tu imunitu mi dala tabletky LUIVAC
Mne vybrali mandle pred 2 rokmi v celkovej narkóze. prvé 4 dni som nemohla jesť len tekuté potom to bolo postupne lepšie. Neviem koľko máš rokov. No do takých 17 rokov čo tam boli už na druhý deň normálne jedli.Také mladšie išli na 3deň domov a vôbec ich nebolelo. Takže čím skôr tým lepšie!
Ahojte...nuž, mne krčné mandle vyberali takmer pred rokom v NsP ZA..Prvý deň bola pohoda, to bolo len pozorovanie, druhý deň ráno mi ich vybrali v lokálke.celkovo sa to dalo zniesť, len samotné vybratie (takým lankom,alebo čo to bolo) prebiehalo na 4x, pretože na oboch stranách mi ešte po kúsku ostalo...nuž a potom to len bolelo, nemohol som jest, piť, hovori´t, nič...Ale u každého je to iné, pretože tam boli so mnou 2 mladé holky, jedna bola v poho, o 2 dni jedla pizzu (som len ticho závidel) a druhá bola na tom tiež lepšie...o daľšie 3 dni ma pustili domov, no už na další den večer som bol späť na ORL, pretože mi jedna rana praskla a doslova ma zaliala krv...doktor mi dal do hrdla dáku bielu sieťku a bolo to ok..celkovo som bol fit asi po 2 týždnoch (myslím ukončenie PN a existencia bez bolesti).Všetkých, ktorých to čaká: Ľudia, nebojte sa, držte sa, držím Vám palec...Ten život po sa nedá porovnať...Rok som zdravý, končne bez angín a cítim sa skvele...:))
ahojte tak mne to robili dnes a uz ma aj pustili domov lebo to som bola len sukromne a vraj je to aj lepsie pretoze aj psychika ovplyvnuje hojenie...takze domace prostredie je lepsie...bojim sa len ze mi to zacne krvacat ale vtedy vraj mame zavolat doktorovi ze on tam hned pribehne a zastavi mi to...no a co sa tyka toho zakroku, robili mi to v lokalke lebo ked som poucla ako sa o robi n narkoze tak radsej som sa rozhodla pre to druhe...bolo to neprijemne hlavne tie injekcie potom ostatne uz nebolelo len ma natahovalo...proste treba to nejak zvladnut neni to nic prijemne teda...no a zatial som nic nejdela len kusok zmrzliny a dali mi zatial 2x algifen to trochu pomohlo a teraz o 4 sa budem moct prvykrat napit...ale na jedlo vobec nemam chut to aj tak budem moct az tak pozajtra alebo tak...tak dufam ze toho rychlo dostanem a aj vy vsetci co tam pojdete alebo ste u boli...drzim palce!!!:)
No ahojte, ja som od výberu mandlí 6 dni. Vsetko to prebehlo v narkoze, ale to aj z toho dovodu ze mne robili zaroven nosnu prepazku. Ale aj keby urcite by som znovu isla do narkozy. Po prebudeni mi nebolo sice vsetko jedno, ale clovek to psychicky znasa lepsie. Co sa tyka bolesti, tak este stale ich citim, ale da sa to vydrzat. Moj najvacsi problem je rozmyslat nad tym co budem jest. Kazdy hovori nieco ine, ale podla mna to zalezi od jednotliveho organizmu. Vsetkym co sa nato chystaju drzim palce a hlavne pozitivne myslienky urobia vela. Ziadny stres!!!!!
ahojte mne vybrali mandle a som zatial spokojna hoci som len 5 den po operacii.Nemala som komplikacie.Len boli strasne velke vazne videla som ich.Lekari povedali ako 6 normalnych.Zostali mi kratery po nich ale to nevadi.Hlavne teraz dufam ze budem zdrava...Trvalo to 55 minut,nic prijemne,dalo sa to prezit....