Krcne mandle......vybrali vám ich?

franta

ceky:

no vies co :), ked mi zacala robit druhu mandlu musela na chvilu prestat amusel som si oddychnut, naladovka ta uz davno prestala ucinkovat...ale tak zvladol som to :), teraz som uz siesty den po a liecim sa, len dufam aby som nezacal krvacat..

ceky

franta ty vole to si neodpadol?:P
mne stačila tá polhodina...to nadrapovanie ma tak unavilo...si musel mať inú svalovicu na bruchu na druhý deň...no, či niečo nebolí by som vedel polemizovať pretože po operačke príde zábavka;) ale neviem ako je to pri celkovej anestéze...

franta

ceky:
no ty si mal asi stastie ked ti to robili len 30minut v lokalke, mne hodinu a 15minut :/, bolo to trochu trapenie ale dalo sa :), s tou abecedou ams pravdu a zybtocne netreba vobec rozpravat,...len ja som bol po zakroku taky zniceny ze som lahol do postele a driemal kedze som spat nemohol :)
no dalo sa to, celkovu anestezu by som si tiez nedal, zatial to nelutujem, ze som si dal len lokalku, bolest nebola ziadna jedine pri vpichu ihli na umrtvenie jednotlivej mandli to je vsetko

narkozka

jajkafr: mne sa prvy den zapacil osetrovatel takze som ho furt sledovala a myslela na neho:) (ach tie detske lasky:), druhy den som sa preberala z narkozy, treti den utesovala tu malu na mojej izbe, stvrty den som isla domov:) ja som bola vtedy druhy kraat v nemocnici, ten prvy raz som to moc nevnimala lebo ma furt napchavala tabletkami a naladovkami:)))

ceky

od vtedy čo mi ich vybrali, som nebol ani raz chorí na hrdlo ani priedušky...proste nič...nemôžem si to vynachváliť akurát myslím že hlas sa trochu upravý...ale to je môj osobný názor...operácia prebehla pri lokálnom umrtvení a trvala pol hodinu...čo bolo celkom zaujímavé nakoľko mi každý doma vravel že to bude 5min.a pred sebou som mal veľké nástenné ručičikové hodiny...vraveli-chytí, odštikne a zašije=blbosť...hovorili mi o uvule/čapíku-to nie je mandľa) hajzli :P... ale pohoda... ;) čo ťa nezabije to ťa posilní...polhodinka nadrapovania na lačno a ideš na izbu kde sa ti ešte len začne zábavka;)....polku abecedy nebudeš môcť vysloviť bo budeš mať umrtvenú časť jazyka:P...takže hovoriť niekomu že to bolí bude zbytočné:P ... ale prežiješ :) celkovú anestézu si nedávaj...skráti ti to život...sú to drogy... veľa šťastia ;)

jajkafr

Nosné mandle mi vyberali keď som bola ešte bábätko takže na to si vôbec nepamätám. A keď mi vyberali krčné viem, že tam bol veľmi milí doktor a sestrička a kopu lekárov za veľkým oknom v operačke :D sedela som na kresle a dali mi čiapku a zásteru. Ale nebolo to vôbec strašné a nebolelo to :)

odpovedam

Ked som mala asi 5 rokov, tak mi vyberali mandle. Uz si nepametam, akoto prebiehalo, no jeden den som prisla a druhy odisla. A teraz mi budu tahat mandle zas :-(((

jajkafr

No keď som mala 14 to som ležala v nemocnici už tretíkrát čo si pamätám a to mi tiež nestihlo byť smutno pretože prvý deň som sa bála operácie, druhý deň som vyspávala narkózu a na tretí deň ma pustili domov :D

narkozka

no bracho sa bal bolesti, ved poznas to chlapi:) inac ja ked som bola v nemocnici ale kvoli nosnej mandli som ani nemala cas aby mi bolo smutno lebo mi dalli take male dievcatko co stale plakalo tak kym som ju utesovala ma ani nenapadlo ze by sa mi mohlo cniet:) ale to som mala zase 14r.