Sjogrenov syndrom

RNG

Co sa tyka enzymov v aloe vera, tie su vo velkej vacsine vyrobkov znicene, lebo staci zahriat nad 55 stupnov celzia a enzymi su fuc.
Enzymi sa zachovavaju len pri vysusovani v mraze(lyofilizacia) alebo studenej konzervacii.

Jana_SS

Zvladam chodit vsade, clovek sa v podstate vie premoct, ked musi, tak musi. Unava sa da premoct, vyberiem sa a idem, na ceste som este nezaspala:-) Tebe to asi robi este aj to CFS, tu chronicku unavu. Ja teraz beriem este aj tie antibiotika, tak to mam take mixnute.

RNG

Slnecnicove semienka su zdrava potrava, hlavne ked nie su pecene, ale surove.
Ci pomozu proti sediveniu, to pochybujem, zialbohu.
Hliva ustricova je zdroj betaglukanov. Ale ucinna davka betaglukanov zacina od 2x200 mg(udrzobne), klinicky ucinna pri roznych chorobach je 3x400 mg.
Zabudnite na to, co rozny vyrobcovia radia na flaskach, toto su mnoho lekarskymi vyskumami(stovky) a praxou overene davky.

Jana_SS

Joni, vdaka za odpovede. No ja idem k mojej Dr. teraz az na konci augusta. Je mi nejako zle, som hrozne unavena...

joni_

skusala som hlivu, ale asi nie dost dlho lebo mi to moc nepomohlo (brala som to asi dva mesiace), presedlala som radsej na Aloe, to ma viac vitaminov a mineralov a enzimov atd...

joni_

No snazim sa, ale je mi tazko.
Tie pribalove letaky su fakt hrozne, ale to vies, oni tam musia napisat uplne vsetko co by sa teoreticky mohlo stat, aj ked je to velmi malo pravdepodobne a tebe sa to stat nemusi vobec :) Mne napriklad pisu pri liekoch, ze je to vlastne chemoterapia pouzivana aj pri rakovine. Tak si vies predstavit tie vedlajsie ucinky. Ale zatial to zvladam celkom dobre a poznam ludi, ktori tie lieky beru uz roky bez problemov.
Ja som si precitala pribalovy letak, a pozorujem co to so mnou robi, ale nie perhnane, len preto, ak by sa vyskytlo nieco ozaj vazne, aby som hned informovala doktorku. Mne napriklad Plaquenil neurobil nic s vlasmi, ale musela som po ocku sledovat, aby som vedela zrferovat doktorke pri kontrole.
Hej, je to dost otravne, vela veci zrazu treba riesit. Ale zas nie je to tak akutne, ze sa to vsetko musi vyriesit okamzite, chce to cas, vsetko postupne. Neboj, postupne si na vsetko zvyknes a najdes tie spravne veci.
Uz si bola na gastre s tym zaludkom? Ak tam mas vsetko OK, tak tie problemy moze kludne vyvolavat aj Sjs. Skus sa este popytat reumatologa, on ti to vysvetli.