Sjogrenov syndrom

Anne

Buuuu, ideeeš !!!!!

Pardon za môj citový výlev, chruminka je moja naj kamoška a konečne sa odhodlala napísať do tejto témy... snáď sa nám podarí rozbehnúť tzv "RNG PROTOKOL" ako ho familiárne nazývame a budeme postupne odmorovať a liečiť...
Ehm, len toľko som chcela, hlavne veľa zdravia všetkým SjSáčkam :-D

chruminka

Nikdy neviem kedy sa ta vaskulitida objavy a tak nosim aj cez leto dlhe nohavice a dlhe sukne po zem, zacalo to od prstov na nohach a postupovalo to vyssie, myslela som ze mam na nieco alergiu, zila som v inej krajine a myslela som ze nove prostredie a strava je dovodom, tam som navstivila kozneho, napichal mi injekcie a nepomohlo, pomahalo mat len vylozene nohy a moc sa nenamahat, nie dlho stat a ani sediet, treba co najviac vylozene nohy, poslala som aj fotky noh lekarom na Slovensku, skratim to, nakoniec mi po 2och rokoch na Slovensku povedali ze co sa plasim ved to je jedna zo sucasti SjS, a ze ked budem mat syna tak je 15% sanca ze bude mat srdecnu vadu, som sa vonku trochu zosypala ale bojujem, nevadi mi ze moje nohy vyzeraju strasne, uz som sa s tim zmierila, strasne je ked to boli

Jana_SS

Chruminka, aj ked beries lieky, si unavena? Lebo poznam holky, ktorym Plaq prave dodal energiu, aj Milady tu kedysi pisala, ze je to ok.

chruminka

Nie som na invalidnom, ale jednu dobu som bola uz zo vsetkeho velmi zufala. Na to aby som platila vetky lieky a doktorov a univerzitu som mala vzdy 2 prace. A vies ake sme unavene :-/ tak som si povedala zeby mi to aj pomohlo, uz som sa aj dohodla s reumatologickou, podmienka bola ze budem rok PN, takze by to islo, mna velmi obmedzuje ta vaskulitida, lebo mi strasne zapuchnu nohy a cele sa vyhadzu cervenymi bodkami ktore neskor tvoria obrovsky cerveny flak, a nemozem chodit, napuchnu mi aj chodidla, idu mi prasknut nohy, pride to vzdy ked mam aj len trosku stresu, moze to byt aj z toho ze sedim za stolom cely den (v kancelarii)

Jana_SS

Dakujem Chruminka, poznam len Plaq a Prednison. AKo Ti prosim Ta zistili vaskulitidu? To je u Teba zapal ciev? Ake mas s tym prosim problemy? Dakujem.

chruminka

Jana SS, som prave 3 mesiace disciplinovany pacient beriem: Plaquenil, Detralex (na vaskulitidu), Prednison 10mg, Caltrate,
a na plucne chlamky Sumamed a probiotika, a este vit C,

a tieto mam doma a neberiem:
Omeprazol-Teva, Celebrex, Almiral(injekcie len ked to moc boli), Zaldiar