Sjogrenov syndrom

saraa33

Dobrý deň,
Prosím ak je tu ešte niekto, kto trpí s týmto syndrómom, venujte čas na vyplnenie tohto dotazníka. Ďakujem za Vašu pomoc

www.survio.com

RNG

Rozne neprieme testy maju hromadu chybnych pozitiv aj negativ. Ja by som ich prinajmensom zopakoval, cez iny labak, skor nez by som do seba zacal pchat lieky s hromadou skodlivych postrannych ucinkov, toboz v tehotenstve.

en.wikipedia.org

Tu uvadzaju, ze je hromada roznych dovodov na falosne pozitivne vysledky, kde su uvedene rozne viralne dovody(Sjorgren je velmi pravdepodobne vysledok nizkej viralnej imunity a premnozenym virusom v tele) alebo dokonca aj samotneho tehoternstva, tj dovod na falosny pozitivny nalez definitivne mas.

Jedina presna metoda, a to malokedy lekari robia, lebo je to dost nakladne, je priame rozmnozenie/kultivacia a pozorovanie tychto bakterii(treponema pallidium, vyzera ako korkovrt/stuplcigl po bratislavsky)

RNG

Mina pozri spat na rozne prostiedky proti SS a jeho nasledkom, hlavne rozne potravinove doplnky, lebo tie nemaju skodlive postranne ucinky roznych predpisovych liekov(tj dnes prakticky vylucne patentovanych neprirodzenych chemikalii schvalenych na liecenie)

mina 34

Ahojte, som zúfalá a hľadám nejakú odpoveď alebo skúsenosť. Už 6-ty rok sa liečim na SS. Teraz som tehotná v 14 týždni. Už ma vytrápili rozličné problémy a tento posledný ma odrovnal. Pri tehotenských testoch mi vyšla pozitivita IgM protilátok na syfilis, stále tomu s partnerom neveríme, sme spolu 12 rokov, jeho testy sú negatívne. Nemali ste s týmiti protilátkami nejakú skúsenosť, neverím, že je to syfilis. V pondelok nastupujem na kožné na liečbu syfilisu, ale mám obavy o dieťatko.

eliska555

Ak objednávate so stránky iherb.com môžete použiť mojho referral code: LUD452
odpočíta Vám to zľavu 5% z objednávanej sumy. Kod treba napísať do okienka, posledný riadok v objednávke-
New Customers: If you have a Referral Email or Coupon Code, enter it hereand then click on "Update".

eliska555

Ak objednávate so stránky -odkaz odstránený- môžete použiť mojho referral code: LUD452
odpočíta Vám to zľavu 5% z objednávanej sumy. Kod treba napísať do okienka, posledný riadok v objednávke-
New Customers: If you have a Referral Email or Coupon Code, enter it hereand then click on "Update".

joni_

marcia no tak vitaj v klube :))) vidim ze si rozumieme :)
ja mam Sjs tiez diagnostikovany kratko, od minuleho roku, vela hladam na nete, citam, patram, pytam sa vzdy aj u reumatologicky, ale tam sa to tak neda, nie je cas popytat sa na vsetko.
ak chces pozri si stranku
sjogrenovsyndrom.blogspot.com
Na tu kozu tu spominala chruminka, ze pouziva detsku kozmetiku, chcem to aj ja vyskusat, ked dominam co mam doma nacate. Uz som toho tiez vela vyskusala.
A do ust mam aj sprej Saliva, ten si setrim na noc, lebo bol fakt drahy. Cez den zujem zuvacky alebo cmulam take tabletky na sliny SST, to sa da v lekarni objednat. Ja som dlho hladala nieco suce do nosa, aby ma stale nepalil a neupchaval sa. Uz som bola zufala z toho, strasne vela sprejov som vyskusala, kym som nasla nieco vhodne. Tato choroba je tazka nie len tymi priznakmi, ale este aj liecba je narocna na financie aj na nervy - formou pokus omyl....
Drz sa a hlavne nech je babo v poriadku, drzim palce :)

marcia

joni_:
Ahoj joni,tak teraz ked som si citala tvoj prispevok tak akokeby som citala o sebe..uz som si myslela ze len ja mam taketo problemy,pre mnohych ludi s prepacenim blbe.Teraz som to citala mojmu priatelovi a povedal ze ci som nahodou nenasla svoju dvojicku!!Vies co mam problemy so suchom v ustach,bez zuvaciek ani na krok,pouzivam od reumatologa aj jeden dobry sprej na zvlhcovanie ust.Koza??to sa radsej ani nepytaj,svrbi ma tak ze sa idem rozdriapat niekedy,a vytvaraju sa mi aj ekzemy,staram sa o pokozku naozaj ju az rozmaznavam hocjakymi olejmi a kupelami a idem sa aj tak zblaznit.takisto bez balzamov a hocjakych masticiek na pery sa ani nepohnem z domu,je to moj vecny problem z domu ked odchadzam ci v kabelke nieco nechyba.Chvilku nepouzijem balzam a pery mam tak vysusene a dopraskane ze aj rozpravanie mi robi niekedy problem.Rady moja zlata zhanam ja,naozaj ti neviem nic poradit kedze som zaciatocnik este len v tomto ochoreni,bola mi diagnostikovana este len nedavno..Takisto ma trapia problemy sklbami,ale je to teraz akesi lepsie..A na zaver,som este aj tehotna..a bojim sa o to male jak blazon..ci to ze mam problemy s protilatkami nemoze jemu nejako ublizit..ak sa dozviem nieco nove co pomaha na tie pery a celkovo urcite rada poradim,ale zatial neviem naozaj nic take..