Sjogrenov syndrom

RNG

barneys je sice dobra ale pridraha znacka. Koncentracia znici enzymi. Ved nakoniec hovoria o tzv patentovanej stabilizacii. Enzymi bez stabilizacie rozkladaju vyrobok vseobecne.
Preto hovorit o aloe(tj predavanym vyrobkom z nej) ako zdroji enzymov je zavadzanie. Cerstvy gel z listov sice enzymi obsahuje, ale len nezahriate vyrobky z neho ho mozu obsahovat.
Napriek tomu aj vyrobky bez enzymov su velmi prospesne pre telo ako zdroje komplexnych sacharidov, su hojive, regeneracne a ked brane dostatocne dlho aj zvysuju celkove imunitu. To sa hlavne tyka tejto temy, "autoimunnych", kde aloe vera mnohym pomohlo.
Tie rozne sacharidy, najma galaktoza zatial je zname, ze pri zabudovani do bunkovych stien zvysuje odolnost buniek proti prieniku roznych mikrobov, vcitane virusov. Tak som ju aj uviedol medzi latky zvysujuce viralnu odolnost pri dlhsom brani.
Podobne ucinky maju aj vytazky z inych pustnych rastlin, ako stava/med z agave, katusu nopal a ine.
Samozrejme treba davat pozor na spracovanie, lebo komplexne sacharidy sa daju teplom velmi lahko znicit=rozlozit na jednoduche cukry, ktore nepotrebujeme. Nie sice tak lahko, ako enzymi, ale predsa v teplotach nad 85 stupnov celzia a dlhsom case..

Jana_SS

Inak Joni, to si tu k tejto nasej teme dopisujeme len my dve:-)) a este RNG, jemu vdaka za rady, aj ked to sam osobne nema. Nechces si radsej pisat cez maily? Ci takto si myslis, ze pritiahneme viac ludi? Podla mna nie.

Jana_SS

Joni, ja som tiez uz raz brala hlivu ustricovu v tabletkach (ten betaglukan), tiez 2 mesiace a nic som nebadala, ani zhorsenie ani zlepsenie.

joni_

kto ti to doporucil, asi mal na to dovody, ja som si uz vypocula tolko radcov, ze keby som mala brat vsetko co mi doporucili tak som uz financne na mizine :) zalezi ci ti to doporucil niekto doveryhodny kto sa vyzna v tychto veciach, v tom pripade to skus, musis sa rozhodnut sama...

Jana_SS

Joni, to aloe vera asi neuskodi, ved Milady si ho chvalila, i ked mne ho nedoporucovali. Mne vraveli koenzym Q10 a hlivu ustricovu.

joni_

mne pomohlo na zaludok, ked som si zvykla na pravidelnu stravu, mensie porcie cca kazde tri hodiny, obvodna ma ucila, ze by mali byt v strave zastupne cukry, tuky a bielkoviny - na desiatu si dat trebars rozok s kuskom salamy, nie len suchy rozok,a tak...

joni_

tak to teda fakt vela pijes, no zalezi od vahy a vysky, napr. na moju musiu vahu ja pijem dva litre denne :) ostatne dohanam zuvackami, ale aj tak mam sucho v ustach, je to blbe...

joni_

RNG ja mam Aloe od firmy Barnys z lekarne koncentrat, malo by to byt dobre, aspom viac ludi mi hovorilo, ze maju s tymto dobre skusenosti, poznas tuto znacku?