Prosim,ma niekdo skusenosti s tymto syndromom?
Sjogrenov syndrom
Pokial chces byt tehotna, tak nemozes brat Plaq, ti Ti dufam povedali. Inak poznam holky, ktore maju so SjS zdrave deti, aj chlapcov.
Nerozumiem, preco sa dospely a svojpravny clovek, ktorym asi CHruminka je, boji napisat do Fora, ktore je navyse anonymne a vystupuje v nom pod nickom.
Anne, a aku Ty mas chorobu, ak sa nehanbis a nie je to tajne.
Dakujem.
Jana SS, teraz som na Slovensku, biopsiu koze mi nerobili, len sa mi vzdy pozru na nohy volnym okom aj reumatologicka aj v NURCHu, deti este nemam, ale uz mam aj vek a chcela by som, a tak sa lekari zase zacali o mna starat, preto beriem teraz poctivo lieky, ja musim napisat toho tak vela, tehotenstvu mi vysvetlili ze skodi aj vysoka sedimka aj vaskulitida, len neviem co viac
Jana_SS: to nevadí, ja som len prišla chruminku trochu podporiť, lebo sa dlho odhodlávala napísať...Nemám SjS (mám trošku iné ochorenie)...
Ide o to, že by sme postupne chceli prejsť na liečbu vitamínmi a doplnkami, postaviť sa autoimunnym ochoreniam, no a primárny cieľ - byť ZDRAVÉ !!!
Tak vela stastia, dufam, ze to bude mat uspech.
A Ty si si len tak sama od seba pre Tvoj dobry pocit zacala znizovat davky takych silnych liekov, co berieme? Tak to sa potom necuduj, ze Ta boli nieco. Minimalne kortikosteroidy ako je napr Prednison musim vysadzovat velmi pomaly, kedze Ti tvorili v tele hormony a telo si musi zrazu zvyknut na situaciu, ze ich musi tvorit samo.
Jana SS, Anne je moja najsamlepsia kamoska a ona mi vlastne poradila toto forum a ze si tu pisete, a ukazala mi prispevky RNG, ja som to uz pomaly vzdavala, a tak chceme vyskusat vsetky tie prirodne pripravky co RNG odporuca,
A co Ta boli pri SjS? Lebo mne tabletky od bolesti pri SjS nikto nekazal, lebo nic neboli. A ked Ta boli hlava, tak si aj zdravy clovek nieco zoberie od bolesti hlavy, to je normalne.
Jana SS, vies, ked ja som si radsej zvykla nebrat tabletky od bolesti az ked je to moc zle, tak som nechcela ziadne chemikalie, ale teraz co beriem tabletky poctivo myslim ze mam neskutocne viac energie. Kedysi som brala 12 tabliet denne, zacala som aj Metotrexatom a vselicim inym, aby bola na zaciatku agresivna liecba aby to zastavili, lebo zrazu som sa nemohla postavit z postele, postupne som absolvovala poctivo vselilenjake vysetrenia a jedla som vsetky mozne tabletky, citala clanky, a nakoniec som sa citila lepsie, vladala som chodit a zacala som si znizovat davky, a par rokov som prezila len na obcasnej tabletke od bolesti (raz za mesiac) co bolo uzasne
No, mam z toho celeho nejake divne pocity, tak uz radsej koncim.