Prosim,ma niekdo skusenosti s tymto syndromom?
Sjogrenov syndrom
Joni, ja som nebrala ani probiotika ani aloe, o tom ze je to dobre som sa dozvedela az teraz tu na fore. Ale niekto pise ze zas aloe je treba vacsi koncentrat, musim si to este nastudovat. A probiotika som doteraz vzdy uzivala len s antibiotikami.
Ja tiez dost pijem, min. 2 litre, niekedy viac, na moju musiu vahu je to dost, potom som stale na WC :) to je sice fajn, lebo sa precisti organizmus, len ked chcem ist von, je to trochu neprakticke :)
Ja mavam tiez suchu pokozku, nie nejak extremne ale tiez ma niekedy vsetko svrbi. Dlho mi trvalo, kym som si nasla sampon, co mi ako tak vyhovuje, teraz zase neviem co na tvar. Vsetko co som skusala, mi robi problem. Ja mavam velmi mastne celo a zysok tvare zase prilis suchy. Momentalne som sa vykaslala na vsetko a pouzivam len cistu vodu a nic viac. Trochu sa to ukludnilo ale stale to nie je dobre, neviem co s tym. Nechce sa mi bezat koznej, zatial...
Mozes mi vysvetlit co je vaskulitida? to je pre mna neznamy pojem :)
Pre mna je najvacsou komplikaciou neustale velka unava a tie vypadky koncentracie - tak sa neda chodit do prace :( To ostatne je tiez tazke, ale da sa vydrzat, dalo by sa s tym ist do prace, ale ked clovek nemoze nastartovat mozog, alebo nevladze fyzicky, tak to je blbe... Ty zvladas pracu? Ako zvladas unavu?
ahoj, dik za vsetky rady, je fajn pokecat s niekym, kto tomu rozumie. Dnes mi je nejak zase nanic :( Taky stav ako pri chripke, inak to neviem opisat...
Ja pouzivam ustnu vodu kazdy den kvoli niceniu bakterii a tiez poctivo kazdy den medzizub. kefku a zubnu nit, uz som si na to celkom zvykla. Ja nemam citlive zuby, zatial, skor sa mi stale zapaluju dasna a mavam zapalene hrdlo. Vcera ma zase zacalo boliet dasno pri osmicke vzadu, dnes ma uz k tomu boli aj hrdlo a chvilami ucho... ale to u mna nie je nic nove, pocitam ze za par dni to zase zmizne, vacsinou mi na to zaberie par dni cmulat Septofort. A stale mam taku neprijemnu chut v ustach, dost to otravuje.
Kedysi som niekde citala prispevok, ze aj vyrobky BioXtra su dobre. Jedna pani pisala, ze to ma odskusane. Predajna je sice len v BA a BB, ale malo by sa to dat objednat aj postou. Z tejto znacky je tiez pasta, ustna voda aj gel a tusim aj sprej. Neskusala si? Mozno by ti to viac chutilo, kto vie ci to ma inu chut alebo je to to iste...
www.oralix.sk
Do oci som mala najskor kvapky, ale nepomahali, pri mojich vysledkoch by som kvapky musela podla ocnej davat kazde dve hodiny, tak pouzivam uz vyse roka Hypotears gel - ten satci ca. 3-4 x denne, ale tiez asi budem musiet nieco vyskusat, lebo posledne mesiace mi to uz akosi slabo zabera, niekedy ma tak palia a bolia oci, ze nemozem ani citat. Ja som mala naposledy Schirmerov test na nule. Ocna ma postrasila, ze mi hrozi aj poskodenie rohovky, tak musim teraz chodit kazdeho pol roka ku nej na kontrolu.
Joni, Biotene kupujem normalne v lekarni, pred 10timi rokmi na mna pozerali ako na mimozemstana, ale teraz to mavaju aj normalne, objednaju ti to
;-)
Odporucili mi to v NURCHu. Salivu mi par krat spomenuli ale nemam s tim skusenosti.
Zubnu pastu ti urcite odporucam.
Joni, Biotene kupujem normalne v lekarni, pred 10timi rokmi na mna pozerali ako na mimozemstana, ale teraz to mavaju aj normalne, objednaju ti to
;-)
Odporucili mi to v NURCHu. Salivu mi par krat spomenuli ale nemam s tim skusenosti.
Zubnu pastu ti urcite odporucam.
RNG, dakujeme velmi pekne za prispevok, urcite vyskusam vitamin C a aj dalsie veci co ste odporucal pri autoimunnych ochoreniach a plucnych chlamkach :-)prave sa vsetko snazime s kamaratkou zohnat.
Joni, velmi mi pomaha ked pijem minimalne 3 litre vody denne, niekedy az 4,5 precistuje sa tak organizmus, hlavne ma potom tak nebolia klby. Voda je liek co moc nestoji ;-)
Chcem vyskusat na znizenie sedimentacie vitamin C ako radi RNG.
Ozaj, a cez zimu som aj doma nosila rukavice obcas :-) ale nepomahalo.
Obcas mam velmi suchu pokozku a svrbi ma, mavam zapchu co je velmi neprijemne, ale najneprijemnejsia vec co mi velmi strpcujuje zivot je vaskulitida. Tie neuveritelne opuchy a cervene bodky az flaky su velmi neprijemne. Nemozem chodit a ked chodim tak mi kazdym krokom (ked je to uz zle) az vyhrknu slzy od bolesti. Nemozem nohy ani v kolenach ohnut, nieje rozoznat kvoli opuchu ani kde konci a zacina clenok. Uz to byvalo velmi zle, velmi mi to ovplyvnuje sukromny a aj pracovny zivot.
Joni, ked som si citala o tvojich pocitoch akoby si mi to brala z ust, tie studene nohy a ruky a ta strata koncentracie. Niekedy citim ked zmurkam akoby to tim suchom az skripalo. Ale v puse nemam az take sucho zeby ma to budilo.
Do oci pouzivam vidisic gel, ocna mi poradi vzdy nieco nove (co jej doporucia dealery) ale vidisic gel zatial vyhrava.
Biotene spray som este nepouzila.
Biotene gel skusam teraz pomaly ako novinku moc mi nechuti ale nutim sa. Biotene pasta ma najprv napinala a moc mi nechutila, zvykala som si na nu dlhsie, ale kebyze viem na zaciatku ako mi pomaha teraz tak sa skor prinutim ju pouzivat. Teraz mam sliny v puse, rada si castejsie umyvam zuby. Lebo u mna to bolo az tak zle ze ked som pouzivala aj elmex alebo sensodyne tak ma bolel kazdy dotyk zubov aj s jemnou kefkou. Ma az striasalo pri umyvani zubov.
Nie som zvyknuta pouzivat ustnu vodu, a tak ju mam kupenu a mam ju v kupelke ale pouzivam ju len obcas ked ma napadne.
Hlavny nasledok a ucinky Methotrexatu su zo spomalenia replikacie DNA, tj vyvoja vsetkych buniek v tele. To sa vsak neda ale znasat bez nasledkov, lebo telo si musi regenerovat bunky casu na cas.
Preto je to nastroj na dlhodobe pouzivanie nevhodny, lebo po case nan musis doplatit. Nasledky dlhodobeho brania zaberu cele stranky roznych chorob a zdravotnych problemov.
A vsetky autoimunne su zatial prakticky nevyliecitelne, tj treba na ne brat prostriedky do konca zivota, dlhodobo. Preto sa pozeram na prirodne, neskodne prostriedky ako jedinu kategoriu na dlhodobe branie vhodnu.
To su teda hlavne cistiace enzymi, antimikrobialne latky, protizapalove latky,adaptogeny, antioxidanty mineraly a samozrejme vitaminy..
Napr vyssie davky vitaminu C znizuju sedimentaciu, jednu z hlavnych ukazovatelov zapalov v tele, ktore sa snazia reumatologovia roznymi chemikaliami potlacit. A stacilo by im pouzit vyssie davky vitaminu C(niekolko gramov denne)
Kto to chce vyskusat, ma moznost a vysledky uvidi za par dni.
Zialbohu nemozno od beznych lekarov ziadat, aby mali co len sajnu o medickych vlastnostiach potravin a potravinovych doplnkov.
Aj v USA, kde je toto podstatne rozvinutejsie sa s tym zaobera len menej nez 1.5% lekarov a zatial si vymienaju skusenosti len cez rozne medicke spravy, publikacie a pod. Na univerzitach sa toto este neuci, zacinaju ucit tymito znalostami formovany odbor vyzivy a obcas niektory z lekarov dava druhym kolegom prednasky a skolenia(napr Julian Whittaker a ini)
Na Slovensko to zrejme este prakticky nedoslo, nanajvys dr Bukovsky nieco z jeho castych navstev v USA publikoval.