Prosim,ma niekdo skusenosti s tymto syndromom?
Sjogrenov syndrom
Joni, dnes rano som si presla pri kave celu moju kartu, nikdy som nemala kombinaciu Methotrexat a Medrol, ale vdaka tebe som si poriadne prelistovala celu svoju kartu a zistila som ako lekari nedotahuju veci dokonca, ja mam porobenych velmi vela roznych vysetreni a najdene vselico, ale nedoliecene a to zhorsuje moj zdravotny stav, idem si buchat hlavu o stol, keby som vedela pred 10timi rokmi co dnes tak sa o seba inac staram a pohanam doktorov, oni vzdy vsetko beru ze ved sa nestazuje tak ju netreba liecit, ach jaj
ahoj, a ako sa mas?
tie tabletky uz mam doma, zatial som vyscmulala len par, su take akoby citronove ale trochu zvlastne, uvidim ci aj budu zaberat
s tou invalidkou to este bude zazitok, na posudkovej mi povedali ze ja nemam narok na invalidku a zas reumatologicka mi hovori, ze uz nemam ocakavat zlepsenie mojho stavu, tak neviem ako to nakniec dopadne, idem si podat ziadost...
ty si mala kombinaciu Methotrexat a Medrol? v piatok som zacala s Medrolom a je mi dost zle od zaludka, neviem ci z tych liekov a hlavn som zvedava ci budem vidiet aj nejaky ucinok, o mesiac mam zas kontrolu aj odbery krvi...
Joni ahoj, prepac mam prave strasne rusno,o SST tabletkach nemam sajnu, Dove tekute myslo mam najradsej, Fenjal bol na mna moc parfemovany.
Je mi to velmi luto ta pracovna schopnost, ale ked ta daju na invalidny dochodok tak ti to aspon financne pomoze, a budes moct ak budes vladat mat aj nejaku pracu na par hodin popritom.
no jo, ziadne dobre spravy, lieky moc nezaberaju, pridali mi dalsi liek Medrol.
Chruminka alebo aj dalsi, poznate cmulacie tabletky SST? Dnes mi to reumatologicka odporucila na to sucho v ustach, zrejme je to nejaka novinka, neviem sa nikde na nete dopatrat kolko by to mohlo stat a kde sa to da na Slovensku zohnat.
dnes som si bola vybrat zaznam u obvodnej lebo idem v stredu na reumatologiu. A precitala som si tam papier pripraveny na posudkovu, kde mam zaskrknute "nepredpoklada sa navrat k pracovnej schopnopsti" :( trochu ma to zaskocilo, aj ked realne po tolkych rokoch problemov, po neuspechu s Plaquenilom a aj teraz Methotrexat moc nezabera.... asi som to tusila, ale aj tak som stale dufala, ze sa z toho dostanem. Nikto mi otvorene do oci nechce povedat ake mam sance, ale asi nie velke, ked si poskladam dohromady vsetky tie poznamy medzi recou od reumatologicky aj obvodnej... no nic, este sa uvidi co na to povie v stredu reumatologicka, potom budem mudrejsia.
ako som mnohokrat uz povedal tu na fore, za autoimunnymi chorobami je plno mikrobov, ktore to alebo sposobuju, alebo k tomu prispievaju. Ja som si "syndrom suchych oci" odstranil striekanim koloinej striebornej vody. To je dokaz, ze rozne zapaly sliznic, slznych a slinnych zliaz a inych su sposobene hlavne mikrobami, hlavne v tele vzdy pritomnymi virusami a roznymi vnutrobunecnymi parazitmi(mykoplazmy,plesne, poddiagnozovanymi bakteriami ako napr borelioza a chlamidie v mensich mnozstvach)
Samozrejme aj rozne ine zamorenie tela vyvolava zapaly=a to je typicky spolocny prvok vsetkych autoimunnych, preto sa s nimi zaoberaju najma reumatologovia.
Ano, zapaly sa daju adresovat roznymi protizapalovymi(je aj plno prirodnych a ucinnych), ale dovod toxinov a zamorenia v tele treba adresovat v prvom rade, lebo odtial to do znacnej miery vsetko vyplyva.
este sa chcem spytat, ktore mydlo je najlepsie na ruky, ktore nevysusuje? Asi Dove? Uz ma nebavi vecne umyvat tu nadobku pod mydlom celu utecenu, tak chcem kupit tekute. A vraj najlepsi sprchovy a telove mlieko je Fenjal, neskusala som, ale moja sestra si to velmi chvali, vraj je viac hydratacne ako Dove. Mozno to vyskusam...
ahoj, no ak sa ti chce nieco z toho videa prelozit... ja anglicky neviem
niekedy mam tolko veci co by som potrebovala poriesit, alebo sa aspom spytat, ze nakoniec u Dr. na niektore zabudnem, preto sa snazim najskor pytat na tie najvaznejsie a potom to ostatne ak sa podari. Najviac ma nici ta unava, ja nieco malo porobim a som hned velmi unavena, uz mam z toho nervy, tolko veci by som chcela porobit, zazit, zvladnut... ale neda sa :( to uz su roky co takto zapasim s unavou, tiez som sa snazila to najskor premahat, potlacat, nevsimat si (tak ma viedli doktori) az som si nakoniec dost ublizila tym a nemozem sa z toho dostat... V stredu idem na kontrolu, uvidim co mi povie Dr., ale do prace nezvladnem ist a to mi je luto, uz som tristvrte roka zavreta doma, rada by som niekde vypadla alebo aspom bola v praci s kolegynami, poobede nieco nakupila, uvarila, isla sa len tak prejst alebo sadla na bycikel... :(
Ako vám veľké farmaceutické firmy kradnú peniaze a udržujú vás chorými:
Mike Adams - Monopoly Medicine
video.google.com