Sjogrenov syndrom

chruminka

Joni, nasla som na youtube jedneho chlapika z Australie, on ma par autoimunnych chorob dohromady, ma aj sjogrena, a vysvetluje tam co vsetko pouziva aby sa vlastne vyspal kvoli suchosti oci a puse. Ludia robia vselico aby si ulavili od choroby, a podla mna nic nieje cudne ak im to pomaha.
www.youtube.com
www.youtube.com

Chcem aby si sa citila dobre, ak budes chciet tak ti to prelozim.

chruminka

Joni, mala som strasne rozbehany tyzden, a asi som to prehnala lebo som dost vycerpana. Ja si robim takto obcas zle ze to prezeniem.
Dakujem ti velmi pekne za tie linky, teraz cez vikend si ich vsetky pozriem a nezaspim nad nimi ako cez tyzden ;-)
Tie problemy so slinnou zlazou musia byt velmi neprijemne. Ale ten cas 3 az 4 dni aj mne asi tak trva kym mi odznie vaskulitida.
Na popraskane a suche pery pouzivam z Oriflame Tender Care, hovoria tomu aj hojivy zazrak, vydrzi to dlho. Lebo je aj dost husty a vydrzi to na perach. Ine sa mi hned zmazalo. A spomen doktorke radsej uplne vsetko, ona je tam od toho, a mozno ma na to nejaku pomocku alebo niekto nieco na to vyskusal. Ja ked nic nepoviem tak len mi opise lieky a idem prec, ked zacnem hovorit bud mi este nieco pripise, alebo mi povie ze je to hlupost, alebo mi poradi nieco :-)

joni_

to dasno sa mi uz ukludnilo, odpuchlo a ani uz tak velmi neboli, Septofort mam na taketo veci uz odskusany, ani tentokrat ma nesklamal, dost sa bojim, ze raz ta infekcia prenikne aj do slinnej zlazy a zapal je vraj dost hnusny, vsimam si uz davno, ze ked ma boli hrdlo, tak ma vzdy boli aj pod krkom a niekedy aj usi, neviem ci to robia uzliny alebo slinna zlaza?? Nastastie to vzdy tak za tri, styri dni prejde
stale mam suche a dopraskane pery, casto sa mi supu a to si ich denne viackrat natieram, co pouzivas ty na pery? Alebo ked nemam priamo sucho v ustach, tak mam taku neprijemnu chut v ustach alebo take divne sliny - huste a tazko sa prehltaju, teda niekedy si pripadam ako blbec a radsej u Dr. o takych detailoch ani nehovorim...
a este jeden uspech :) posledne tri noci som celkom dobre sapla, len sa bojim ze to bude zas tak ako vzdy, par noci dobrych a potom aj tyzden nanic, tak je to stale dokola, neviem ci to patri k Sjs, ak aj nie tak pri CFS je urcite jeden z priznakov porucha spanku, niekedy ani uz nviem z coho mam problem... len proste mam problem...

RNG

Rudolf, problem nie je z cudzokrajmymi ovociami ale cudzokrajinnymi mikrobmi. Tie mozu byt aj na jablkach, hruskach hrozne, ceresniach atd z cudzich krajin.
Ale najviac robi ta zvysena mobilita ludi, cestovanie. Kazdy si so sebou dovezie svoje vlastne mikroby a podeli sa z ostatnymi z celeho sveta o ich mikroby.
To je cena "globality"
Dnes telo nebojuje len s miestnymi mikrobami, ale mikrobami z celeho sveta.
Dokonca niektori su presveceni, ze cast ich bola dokonca vyrobena v roznych laboratoriach vseliakymi genetickymi manipulaciami ci uz pre ucely biologickych zbrani, ci uz uniky z pokusov. Nuz , neviem, mozne to dost pravdepodobne je. Kazde laboratorium sa neda kontrolovat a ti co to sposobili nahodou o tom vobec nemusia ani vediet a ked to zistia, urcite sa k tomu nepriznaju.

chruminka

Joni, planujem otehotniet az o tie 2 roky, preto sa chcem najskor dat doporiadku. Uz som rozmyslala aj ze budem bez deti, ale chcem to skusit.
Nemcina ujde, poprosim tie stranky.
Mozem ti poslat nieco v anglictine? nasla som o suchych ociach na you tube a o zdravej vyzive

joni_

pri bio liecbe tiez nesmies byt tehotna, alebo sa mylim? moc o tom neviem
ja deti nemam, a tiez sa bojim, ze by to zdedili, aj CFS aj Sjs - nemohla by som sa na to divat, keby si mali prezit to co ja, mam za sebou velmi tazke roky.... zatial som slobodna, tak to ani velmi neriesim, ale obcas sa nad tym zamyslim