Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sjogrenov syndrom

chruminka

Joni dakujem za tie typy proti bolesti, krize ma bolia uz nejaky ten tyzden. Vyskusala som uz vsetko.
Si pisala ze si si musela podvyhovat nohu ked si isla do vane, velmi dobre to poznam, my mame kvoli tomu velkysprchovy kut.
S nosom som nemavala nikdy problemy zeby bol moc suchy, ja som mala skor problem ze mi z neho neustale kvapkalo, ziadnu alergiu mi nezistili, odkedy som brala kapsule od Dr.Chen tak mam nos v poriadku. Ale ked som sa naparovala tak so mala vzdy v nose prijemny pocit ze sa zvlhcil.

chruminka

Joni, drzim ti palce s tym pracovnym miestom, bude to par dni tazke zaradit sa , ale nedaj sa, zvladnes to, a urcite ti prospeje aj psychicky, mne pomaha ked robim.

joni_

jasne, len daj pozor az sa neprepracujes :) vies ze nam take veci skodia :)
ja som bola minuly tyzden na kontrole, Methotrexat beriem nadalej rovnako ale zvysila mi davku Medrolu, fuj zaludok si zase musi zvyknut, ale dalsiu kontrolu mam az na konci septembra, tak aspom mesiac bude klud s liekami. A niekedy v oktobri by som mala ist na kontrolu do NURCH. A asi pojdem od 1. septembra do tej prace na 4 hodiny, uvidim ako mi to pojde. Uz sa tesim medzi ludi, ale mam aj trochu nervy, rok som nebola v praci... sak uz neviem ako sa chodi do roboty :)) ale musim, lebo som rada, ze mi veduci rok drzal miesto, ale dlhsie by to uz bolo riziko, ze to miesto stratim, a aj euraciky treba...
drz sa, ked budes mat cas sa ozvi

joni_

minule ma chytil bedrovy klb tak, ze som nemohla ani nohu dvihat, fuu, ked som sa potrebovala obut alebo vojst do vane, tak som si musela rukou nohu podvihnut, to bola neskutocna bolest, vtedy mi pomohol Flektor - tie sacky s praskom rozpustnym vo vode. Za par dni to preslo.

joni_

ahoj, ja bravam od bolesti Panadol ultra (zlty) - to je hlavne od bolesti, alebo Panadol extra (cerveny) - ten obsahuje dost kofeinu takze je to aj od bolesti aj od unavy, alebo na noc Panadol rapid (strieborny) - lebo je bez kofeinu, po tych kofeinovych by som nezaspala. Mne Panadol odporucila reumatologicka, lebo je z liekov od bolesti najsetrnejsi k traveniu. Skusala som aj Movalis, ale to mi nepomaha a zase Ibalgin je tazky na zaludok a tiez ho nemozm spolu s Methotrexatom.
Pisala si, ze si mala vela prace, mozno z toho si unavena. Ale mozno je v tom aj nieco ine, nemas teraz zase nejaku kontrolu u Dr.? Ze by si sa jej popytala. Ja to mavam tak, ze vzdy po zatazi, aj po malej, sa zvysia bolesti v klboch aj stupa unava. A potom nejaky cas trva kym sa to zas skludni. Proste sa mi nedari posunut si latku, nabrat kondicku, vzdy ked sa premaham tak ma to zlozi.
Pojdem tam kde som doteraz robila. Uz som mala pohyblivu pracovnu dobu, vtedy to bolo este na 8 hodin, ale sefovi moc nevyhovuje, ked nikdy nevie kedy pridem do prace. Nie je problem odist skor a potom si to nadrobit, ale rano by bol rad keby som chodila o nejakej hodine, na ktoru sa da akotak spolahnut. Tak este uvidim ako sa dohodneme, mne by to tak vyhovovalo asi od osmej do dvanastej napr. Lebo tie rana su trochu tazke, aspom pre mna, tak nechcem vstavat nejako velmi zavcasu.

chruminka

Joni, mam v poslednej dobe bolesti, nahovaram si ze je to z pocasia, nechcem moc brat ziadne lieky, co bravas od bolesti ty? Som unavenejsia ako inokedy, mzno je to len stres.
Ozaj a pjdes do starej prace alebo by si skusila nieco nove? A ak jeto stara praca neda sa s nimi dohodnut na flexibilnej pracovnej dobe?

chruminka

Ved to skus, prejdes aj na ine myslienky, stretnes sa s ludmi, len ti to prospeje. Nebudes tolko mysliet na chorobu.

joni_

no ja PC do postele nedostanem :)) to by som si uz moc nepolezala, ledo by som sa k nemu nezmestila :)
uvazujem ze uz pojdem do prace, na 4 hodiny, sice mozem este dalej tahat marodku, ale uz som doma skoro rok a zacinam z toho blbnut, bola som zvyknuta byt kazdy den medzi ludmi, len mam stresy z toho ako to vezme moj organizmus, vzdy ked sa snazim premahat unavu tak ma to zlozi uplne do postele, neviem ako budem zvladat pravidelne 4 hodiny denne pracu??? este sa musim poradit s reumatologickou, ale aj tak myslim ze plna invalidka nehrozi, budem rada ak mi daju polovicnu a do prace budem musiet tak ci tak....