Prosim,ma niekdo skusenosti s tymto syndromom?
Sjogrenov syndrom
oprava, ja sa tu delim o poznatky vycitane z literatur lekarov, ktori sa pokusaju a casto velmi uspesne liecit inac, nez velka vacsina lekarov a to s pouzitim hlavne prirodnych prostriedkov, povolenych na volny predaj ako neskodne potravinove doplnky.
Mojich osobnych skusenosti tu servirujem dost malo, lebo nie je ziadny dokaz ucinnosti, ked sa nieco vyskusa na jednom-dvoch ludoch, ale len vtedy, ked sa to osveci na stovkach-tisicoch ludi.
V pripade reumatickych typov chorob sumptomy sa daju potlacit protizapalovymi ako curcumin, dumbier, vitamin C a rozne enzymi, ale na trvalejsie vysledky sa treba snazit potlacit priciny zamorenia, a to je iste nejaka kombinacia mikrobov, hoci dodnes nikto neurcil na 100% o ktore sa jedna, su len domnienky a ciastocne uspechy, zialbohu.
Ale aj to je lepsie, ako trpiet a napchavat sa chemikaliami na potlacenie symptomov.
Chruminka, drzim ti palce!
ahoooooooooooj :)
dnes sa mi velmi nechce pisat, som nanic, strasne unavena, v praci boli stresy a este som umyvala doma dve okna, teraz si vravim ze som to nemala robit, ze som mala umyt len jedno a druhe inokedy, ale uz sa stalo.... a teraz je mi blbo...
o tom striebre potom daj vediet aj podrobnosti ako to pouzivat, dik
Dievcata,
zacala som brat vsetky tie doplnky co odporuca RNG, plne davky, obcas som to aj pozabudla ale teraz 2 tyzdne uz poctivo. je toho strasne vela, ale to si clovek zvykne, citim sa lepsie, na zaciatku som mala strasne bolesti, taka tupa neprechadzajuca, budila som sa od bolesti, akoby sa tie zle mikroby drzali zubami nechtami a nechceli odist, to trvalo 3dni a potom uz bolo super, odvtedy mi ani raz nezapuchli nohy, unavena som menej, klby ma nebolia, budem pokracovat dalej, mam porobene krvne testy pred zacatim uzivania, som zvedava na testy potom. Citim sa lepsie, som rada ze ich uzivam a ze sa RNG deli o svoje poznatky :-)
Ahooooooooooojte
uz mi konecne funguje net tak ako ma :-)
DominikaN, biopsiu mi robili asi v 1999 ale trvalo mi to velmi dlho kym sa to dalo doporiadku, 6mesiacov aj dlhsie. Ale skor ako do roka to bolo ako predtym,ja mam aj sklon ku keloidnym jazvam tak sa to zle hoji.
Joni, mne na oci poradila teraz ocna Oftagel, ale Vidsic gel je stale mojim favoritom. Koloidne striebro smesi s kamaratku bjednali z jednj webstranky ale uzho a nemaju, ale da sa kupit aj v lekarni. Treba si ale pytat silnejsie tusim 20% ci ako sa to vola presne. Stoji do 20EUR. Mina sa mi a budem hladat pre seba tak ti dam presne vediet.
RNG kde by som tu koloidnu striebornu vodu zohnala? a v akej cene? dik
v prvom rade sa snazim posluchat lekarov aby sa na mna nevykaslali, sak to poznas, ale ked aj po dlhom case gely a kvapky do oci nezaberaju, tak mam z toho nervy, mozno to skusim podla teba, a myslis ze by to pomohlo aj do nosa?
a co myslis o aloe vera? pijem to kazde rano uz asi 3 mesiace, ale zatial nevidim velky vysledok, akurat myslim ze mam kludnejsie travenie, asi to chce viac casu, ak bolo telo uz prilis zatazene?? zatial to neprerusujem a pijem to stale kazde rano, len premyslam, ze kolko casu treba, aby sa dalo posudit ci to ma este zmysel alebo to nezabera
nemozem si dovolit prilis vela roznych doplnkov kvoli financiam, este nemam doriesenu pracu a invalidku
poposuniem to sem, lebo je to znova zasypane:
Ako som mnohokrat uz povedal tu na fore, za autoimunnymi chorobami je plno mikrobov, ktore to alebo sposobuju, alebo k tomu znacne prispievaju.
Ja som si "syndrom suchych oci" odstranil striekanim koloidnej striebornej vody. To je dokaz, ze rozne zapaly sliznic, slznych a slinnych zliaz a inych su sposobene hlavne mikrobami, hlavne v tele vzdy pritomnymi virusami a roznymi vnutrobunecnymi parazitmi(mykoplazmy,plesne, poddiagnozovanymi bakteriami ako napr borelioza a chlamidie v mensich mnozstvach)
Samozrejme aj rozne ine zamorenie tela vyvolava zapaly = a to je typicky spolocny prvok vsetkych autoimunnych, preto sa s nimi zaoberaju najma reumatologovia.
Ano, zapaly sa daju adresovat roznymi protizapalovymi(je aj plno prirodnych a ucinnych), ale dovod toxinov a zamorenia v tele je sposobeny dom znacnej miery mikrobami, ktore treba adresovat treba adresovat v prvom rade, lebo odtial to do znacnej miery vsetko vyplyva.
ahoj Dominika, no to mas teda pridel, fu, ja mam len CFS a Sjogrena a staci mi, moj problem zacal po mononukleoze v 1993 a odvtedy mam CFS a teraz aj Sjs. Pre mna je najvacsim problemom strasna unava, a potom aj tie sliznice, suche vlasy, koza a bolesti klbov a svalov, ale zatial mozem chodit normalne, nemam artritidu, obcas rano nemozem vstat z postele, ale to je od unavy a vycerpania, a este zle travenie, teploty, vypadky pamate a sustredenia no a ani sa mi velmi nechce opisovat vsetky priznaky co mam...
so sliznicami mam najvacsi problem s ocami, beriem 5x denne Hypotears gel aj kvapky od zapalu ale aj tak ma neskutocne palia oci, niekedy nemozem poriadne pozerat, zaostrit, aj v nose ma stale pali a upchava sa mi, uz som vyskusala vsetky mozne spreje a mam z toho nervy, do ust pouzivam SST medac tabletky, su celkom dobre, take citronove na cmulanie, alebo zuvacky a snazim sa dostatocne pit, akurat v noci je to problem, vtedy ma pali v hrdle ako dycham, to mam stale pri posteli flasku s vodou, aby som sa mohla napit...
ja mam problemy uz od 1993, stale unava, teploty, zle travenie atd... postupne sa to zhorsovalo, stale castejsie PN, dovolenky a absencie v praci az som to nakoniec vzdala, minuly rok som bola uz dost zle na tom, marodovala som cely september, potom som sa vzchopila ze to este skusim do prace, ale ledva som odrobila 3 tyzdne a bola som spat na PN, na ktorej som uz zostala rok, uz nemam silu sa vratit do toho kolotoca. Je to akoby si mala chripku, vsetko ta boli, teploty, unava a snazis sa to pramahat a chodit naplno do prace. To sa donekonecna vydrzat neda, aj tak sa cudujem, ze som to vydrzala skoro 16 rokov, ale uz som so silami na dne. Teraz chodim na ciastocny do prace a vybavujem invalidku. Ja myslim, ze tebe ju daju, ked si bola na voziku a teraz mas barle. Mna sice vetko boli ale pohybovat sa mozem normalne, takze posudkova usudila ze mi nic take nie je. Vobec ma nepocuvala ze mam stale velku unavu a nevladzem chodit do prace, vzdy to skonci totalnym vycerpanim, vypadkami pamate a sustredenia, nocnymi morami a PN. Taky zivot nema zmysel, nemozem sa stale premahat a vzdy padnut na dno, marodovat 1-2 mesiace a ked sa dam trochu dokopy tak zas do toho isteho. Snad sa mi podari tu invalidku vybavit, aby som mohla zit v ramci svojich moznosti.
S tou biopsiou dolnej pery mysis byt trpezliva. Ono to zostane take mierne napuchnute, resp. nie napuchnute ale taka hrcka v mieste rezu, jazva. Jazykom tam tie jazvy citim (ja som mala dve biopsie) ale inak mi vobec neprekazaju. A to strpnutie postupne prejde ale trva to dlho, ja som bola na biopsii v maji a az teraz mozem povedat, ze uz mam na dolnej pere normalnu citlivost, ale este stale to tam trochu citim ked si prejdem prstom, ze to nie je uplne OK. Ono to chce vela casu.
Co pouzivas do nosa? Ja som toho uz poskusala strasne vela, momentalne mi akotak pomaha Livostin od alergologa, uvolni mi nos len by to este chcelo nieco na zvlhcovanie.
Ahoj , no zial nemam. Do oci si davam hypromelozu a na vecer gel, do pusy zuvacky s polycarpinom, do usi si davam kvapoky a hrdlo vytieram dalsimi roztokmi. Ja mam najvecsi problem s usami. viem si ich rozdriapat do krvi-strasne svrbia a potom sa z toho vytvaraju zapaly a v nose sa mi robia hnusne velke chrasty a ja som ani netusila j
ze je to zo sucha. aj koza ma sialenesvrbi, teraz pouzivam obycajny Johnson detsky olej na dobre spanie a vrelo odporucam upokojuje pokozku a ma neutralne PH.
V piestanoch na diagnostike som bola v juli toho roku a od februara ma liecili na niekolko autoimunitnych poruch. podla vsetkeho som dostala SS z neuspesneho IVF, a hladina hormonov rozburila protilatky v organizme............14.idem dokonca aj na biopsia stitnej zlazy do BA, biopsiu pery mi uz robili. u klasickej reumatologicky som nebola ani raz mam ist buduci tyzden. zatial chodim vsade inde a sumarizujeme choroby a vysledky. U mna je e najvecsim problemom postihnutie svalov a klbov, pretoze nemozem velmi chodit. bola som aj 2 tyzdne na voziku a v piestanoch ma dlai do kopy. v marci som mala o 17 kil menej, bol som kocka na 15 CM OPETKOCH...teraz si nahanam ladviny, cele orl, zenske veci stitnu zlazu, nefroloiu a urologiu, vsade same autoprotilatky, a krvny obraz strasny. Unava neopisatelna, niekedy sa mam chut na to vsetko vy..a popritom som bola vzdy hyperaktivna a teraz sa taham na barliach ako had-resp ako hadica pomalicky.,,,,,,,asi to vsetci poznate.....z invalidky neviem co a ako este sme nepodali cakam na vysledky z tronbofilickych testov a tu stitnu este..
otazka: ja mam po biopsii pery cca 3 tyzdne, ale kus tej slinnej zlazy mi trci do pusy pod kozou, a v mieste stehov mam peru umrtvenu este stale-robil mi to strasny mesiar-aj vy to mate take?
A ako to s tebou prosim prebiehalo s tou invalidkou? a chodis do prace? ja som doma od februara