Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

bingham

kaciatko ty si to stale nepochopila nie je dolezite to ci to Radana cita alebo nie podstatne je ze zavadzate obycajnych ludi ohladom vitaminu C - pretoze nie je vseliek a to v ziadnom pripade

radana

Kaciatko a ty nepis bludy prosim ta.Pises,ze mas alergiu a pritom nemas ani sajnu,co je to alergia,ani zakladne informacie.

radana

Kaciatko-v akych davkach asi maju brat tazki astmatici vitamin C.Staci jedno vedro,alebo dve na den?ved si presvedcena,ze v urcitych davkach lieci a VYLIECI!

kosa

vitamin C bol studovany mnohymi, medzi inym to bol aj Dr Linus Pauling ktory nam zanechal vybornu knizku vitamin C a common cold, cize vitamin C a nadcha.

ja osobne nedodrzujem odporucane davky uz od roku asi tak 1989, a mozem vam cesne prehlasit ze nadcha bola redukovana minimalne o 95%.

radana

Kaciatko-nutis ma sa zase opakovat
kaciatko7

Dnes 20:07

radana, vzdy mi bolo jasne (dokonca aj bez tvojho odborneho vykladu), ze vitamin C je vitamin a ze antihistaminikum je antihistaminikum. lenze to stale nic nemeni na fakte, ze vit C v urcitych davkach znizuje alergicke reakcie a ze dokonca alergiu vylieci

Citaj pozornejsie..

kosa

Peto T,

my nje sme naivny ludja,
my sme neinformovani ludja.

informacije zasadne pochadzaju na SK zo skoly. ale skoly su v dezolatnom stave: umyselne.

pokjal by skoly fungovali dobre, tak nikto by nebol nevedomy.
kedze skoly funguju ako funguju tak je to o nicom.

radana

bingham-jasne ze nemaju utlmujuci ucinok.Beriem ich uz roky rokuce.Ved tie bludy o vselieku -vitaminu C sa uz nedaju ani citat.

kaciatko7

radana, uz sa budem zas opakovat, bud mas problem s pismenkami alebo uz fakt neviem. asi potrebujes len rypat, nic ine.
takze (citaj pozorne a pomaly), pisala som, ze nam pomohol na SENNU NADCHU A ALERGIU NA USTIPNUTIE HMYZOM) pochopene? ci zas nie?
vsak liec si svoju astmu ako chces, mne to uplne fuk. naco ma tym zatazujes?