Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

kaciatko7

radana & bingham....nikto nikoho nenuti. ja som napisala osobnu skusenost, boze, dokedy to budem vysvetlovat?
neviem, co je na tom nepochopitelne.
inac, mam dost problem pochopit, co je na OSONEJ SKUSENOSTI zavadzajuce. to je uplne proti logike.

radana

Tak nepis,co si myslis,ale to,co naozaj zabera.ved ty nemas sajnu,co to je ked sa nevies nadychnut a niekto by ti do ust vysypal vedro vitaminu C s domnenim,ze ved to ti musi pomoct.Ano,ale kam?Na druhy svet?

kaciatko7

radana, pisem, to co si myslim a to, co mam vyskusane pri nasich alergiach, nie to, co by si si ty rada precitala. tiez ti nemienim pritakavat, nemam na to najmensi dovod. este raz ti prizvukujem, kritizuj, ked budes mat osobnu skusenost s vit C.
my dve mame s alergiami pokoj a to je hlavne. to, co si myslis ty, ma az tak netrapi.

radana

bingham-presne tak,ved taketo informacie ohrozuju ludi,ktori si sem pridu s dobrym umyslom pre radu.Kaciatko,chcela by som ta vidiet ako by si do seba ladovala vitamin C s domnenim,ze ti zaberie,keby si mala denno denne tazke astmaticke zachvaty.