Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

bingham

Damian klames farmaceuticky priemysel sa nesnazi zlikvidovat ucinky a schopnosti tohto vitaminu ale je omnoho menej ucinnejsi ako klasicke farmaceuticke lieky - A TAK TO JE

damian

Kaciatko malo vaznu chorobu a nema ju. A nema ju vdaka tomu, ze odmietla chemicku liecbu. A to je fakt, ktory sa da dokazat aj sudne :-) Ma vysledky o diagnostikovani choroby, aj o odmietnuti liecby, aj o sucasnom jej stave BEZ konkretnej choroby. Kaciatko neklame, aj keby si to iste mnohi priali, aby to bolo klamstvo.

radana

Prisiel velitel Damian a jeho tigři.Takze uz ste tu aj na kompletku :-D To bude zase hucania nezmyslov do hlavy,aky je vitamin C vynimocny,bla,bla,bla.Urcite potvrdis kaciatku,ze vitamin C vylieci alergiu.A okrem ineho-Damian-verzus Peto T,ja sa nepotrebujem za nic skryvat ako ty :-D Nemam problem sem napisat na tie nezmysly o CECKU reakciu.

Peto T

bingham: "Najlepšie sú antihistaminiká" - najlepšie pre koho? Pre pacienta? Nie som istý.
Mojim deťom lekárky predpísali pri nádche nejaký Aerius, ktorý podľa popisu sa používa pri alergiách. Asi je to teraz nejaký hit alebo čo.

Manželka aj ja sme už zabudli, že už nám to predtým predpisovali, a tak máme doma 4 neotvorené balenia. Nechce niekto?

Totiž, vždy keď som si prečítal príbalový leták a nežiadúce účinky, kde uvádzajú o.i. "ťažkosti pri dýchaní, búšenie srdca, bolesti brucha, nevoľnosti, zvracanie, závraty, ospalosť, nespavosť, bolesti svalov, halucinácie, záchvaty, zápal pečene" tak nikdy som to nakoniec dieťaťu nedal. Tá trocha soplíkov mi oproti možnosti zápalu pečene nepripadala až taká hrozná.

Pacienti Dr.Klennera si odskúšali vitamín C a vyhovoval im viac než antihistaminiká a dekongestanty. Ktovie, možnože aj dnešní pacienti, keby dostali na výber, by po odskúšaní volili radšej vitamín C. Ja vďaka Bohu alergiou netrpím, takže neviem posúdiť.

damian

Samozrejme, vitamin C nie je vseliek, ale je vo vysokych davkach velmi ucinnou latkou proti VACSINE chorob, mnohokrat aj v kombinacii s inymi zivinami.

Peto T nerobi a ani nema peniaze na vyskum. Dost vyskumov bolo urobenych a zapadli prachom vdaka farmaceutickym obrom, ktore silou mocou sa snazia vedu o vitamine C zlikvidovat, ako aj zlikvidovat informacie o mnohych protirakovinovych bylinach, nachadzajucich sa volne v prirode, castokrat zadarmo.

bingham

no kaciatko ked ti vitamin C zabera tak ako MMS v inej teme kde si dala jasne najavo ze klames tak potom neviem - a prave toto je to zavadzanie ze klames...

damian

To, ze Radana prezlecena za (Ako?,...co je absolutne trapne!!!) tu provokuje sa necudujem. Ma velmi vazne problemy a potrebuje nezmyselnu argumentaciu.

Co ma ale stve, je ze jej davate prilezitost na tu jej nezmyselmu provokaciu, prilievate palivo do ohna. To potom nema konca kraja a ludia, ktori maju zaujem dozvediet sa o pravde o vitamine C, potom nemaju chut citat tieto nezmysly.

Samozrejme, potrebujeme diskusiu, ale konstruktivnu. Naprikald, Adam Krt oponuje, ale oponuje velmi diplomaticky a rozumne a je to zaujimave, lebo mnohi ludia maju podobne otazky a ko on.

prosim, neodpovedajte na provokacie a urazajuce otazky!!!

kaciatko7

radana, vsak co sa pytas, co naozaj zabera? ty si pisala, ze tebe zaberaju antihistaminika. vsak v poriadku, jedz ich dalej. mne je fuk. mne na moju alergiu zabera vit C. (mas pocit, ze tymto niekoho zavadzam?)