Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

bingham

A zase klames ako mozes porovnavat jednotlive umrtia ludi na zaklade vitaminov a lekarov (oni podla teba vzdy robia chybu) ak by sa vsetci a hlavne vsetky choroby liecili vitaminovymi doplnkami tak umrtie bude vyzsie

bingham

Sloboda prejavu: je moznost slobodne vyjadrit vlastny nazor a pocuvat nazory ostatnych - comu z toho nechapem ? Ja som vyjadril svoj nazor a pocuval som nazor aj ostatnych - to ale neznamena ze s nim musim suhlasit

kosa

vazeni,

aby sa zdiskreditovali vitaminove doplnky,
tak tito ''odbornici''zacali predavat rozne ICH doplnky, zjal zlozenje je velmi nizke alebo namjesali rozne nepotrebnosti, a pytaju si za to uzernu cenu.

kvalitne a plnohodnotne vitaminove doplnky nje su drahe.

bingham

Kosa jediny kto nerespektuje slobodu prejavu si ty to ze som povedal ze damian klame je iba moj subiektivny nazor a nie som jediny...

bingham

Damian a RNG dufam ze hovorite aj to ze vitaminove doplnky mozu sposobovat vazne zdravotne problemy napr. niektore potravinove doplnky podporuju vznik srdcovocievnych ochoreni a mozu podporovat aj vznik niektorych druhov rakoviny - to plati hlavne pre Vitamin A
- tu si treba uvedomit ze vitaminove doplnky nefunguju len ako antioxidanty ako sa mnohi ludia domnievaju (kosa,RNG, Damian)ale aj ako prooxidanty - teda podporuju vznik roznych ochoreni. Uz dlhe roky sa vitaminy nepovazuju za funkcne zluceniny ako su lieky. A TERAZ RADA NAD ZLATO - vitaminy a ine mineralne latky bezne ziskavate zo stravy , ktora samozrejme musi byt dostatocne vyvazena tym usetrite kopu penazi za neefektivne vitaminove doplnky... a jediny kto si tu robi reklamu je Damian a spol. pretoze ich nazory su nepodlozene, ale hlavne nemaju ucinok.

bingham

Prosim Kosa? ja sa mam skulturnit a preco ? ja nevidim ziaden prispevok kde by som nerespektoval niekoho nazor alebo by som pouzival niake vulgarizmi