Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

damian

Mnohi zabudaju, ze to, co posielam z UK posielam ludom v presne takej cene, ako je to na mnohych strankach, z ktorych objednavam. ZATIAL, pokial mi sily stacia, objednavam a posielam ludom BEZ prirazok. POsielam to dobrovolnicke, ktora sama zije len vdaka vitaminu C a je ochotna mi to rozposielavat ludom po Slovensku. Dalsi fakt je, ze mam svoju, velmi dobre platenu robotu, cuduj sa svete, v ortodoxnej medicine. To je paradox, co? Aj keby som na SK rovno otvoril predajnu s doplnkami, oproti mojmu zarobku z ortodoxnej mediciny by bol prijem z vitaminov trochu viac ako figa borova :-D. Takze pisat, ze si tu robim reklamu, je nic menej ako TRAPNUCKE.

Ale nie o tom som chcel pisat. Ano, vitaminy (niektore) mozu byt aj nebezpecne Hlavne ak su to vitaminy vyrobene znamymi farmaceutickymi firmami, ktore do nich cielavedome pridavaju zname skodliviny a aj karcinogeny (napr mastenec v celaskone!!!).

A taketo vitaminy oni aj pouzivaju pri svojich pseudovyskumoch na to, aby dosli k vysledky typu: "vitaminy skodia". Tak to to je, som toho svedkom. POuzivau napriklad pri vyskumoch aj vitamin D. Avsak nie v zdravej forme cholekalciferolu, ale radsej pouziju jeho nebezpecnu formu - ergokalciferol, ktory je toxicky. A potom hlasaju narodu, ze vitamin D vo vysokych davkach skodi.

POuzivaju umele retinoidy a potom hlasaju ze vysoke davky skdia peceni. Samozrejme, ze skodia. Ved aj Roakutan ma nemalo vedlajsich ucinok. Samozrejme, nepovedia ludom, ze existuje uplne bezpecna forma vitaminu A v podobe specialnej emulzie, vyrobenej v Nemecku, a ze tato forma vit A obchadza pecen a je pouzitelna aj v davkach ako 100000 IU bez vedlajsich ucinkov.

Takze takto to je s pravdou o vitaminoch a o jej komercnej manipulacii.

Motto: Pravda je tak hola, ze na nu mnohi nedokazu hladiet, hanbia sa za jej nahotu a preto ju zakryvaju. :-)

mirka 23

nado bukvy, ale ved keby predavali zdrave kvalitne veci, tak pre mňa za mňa nech sa tými peniazmi aj zadusia, ale je smutne, že to tak nie je...

Sony..

Bingham a kolektiv. Vsak v poslednej dobe je vas tu ako much. Kto vas zato plati. Este som nevidel taky nevidany zaujem lekara o zdravie ludi. Vzdy im islo o ich vlastne dobro a dobro lekarni. Vsak vsade rastu ako huby po dazdi a vsetci si ziju nad pomery - na ludskom zdravi. Ved nato sa neda pozerat, ako sa vsetko zenie cez poistovne a chudaky stare babky vytahuju ticice z penazenky a pchaju ich do okienka, namiesto toho, aby si za ne mohli plnohodnotne zit - ved to vidam pravidelne. Ale zato lekarnici - poznam osobne, nevedia co od dobroty. Luxusne domy, auta, dovolenky a stavaju si nove a nove lekarne zo zisku zo zdravia ludi. A z ich naivity sa vam tak dobre dari a velmi dlho zrejme bude. Ste bez svedomia.

bingham

Kosa no konencne si uznala ze klames.

Vies ja netvrdim ze farmaceuticke lieky zaberaju na 100%, ale na rozdiel od teba nehovorim ze rakovina je BANALNY problem - nonsense