90 dňová diéta-začíname od 2.1.

Príspevok v téme: 90 dňová diéta-začíname od 2.1.
cooldjka

Ahojte, takže stretli sme sa tu baby,ktorých hlavným cieľom je začať držať 90 dňovú diétu od 2.1.2009. Cieľom tohto fóra je vytvoriť priestor, kde si budeme vymieňať vzájomné úspechy, rady, tipy, kto čo jedol, aký nový recept má, ako sa nám darí, vzájomne sa podporovať. Pre začiatok poprosím, aby ste sem pridali váš vek,výšku,váhu a obvod pása, bokov,stehien a nadlaktia. myslím, že naše úspechy by sme mali aktualizovať raz do týždňa, kedy sa každá z nás premeria a odváži a pridáme sem výsledky, aby sme videli ako navzájom postupujeme. Nesmierne sa teším :) Šunky dole po Vianociach!! :o) Kto by mal záujem o knižnú podobu 90dňovky vo worde, napíšte mi mailovú adresu do materskej diskusie "90 dňová rozlišovacia diéta". Teším sa na spoluprácu :)

veronika

pozerala som relaciu "jste to co jite" a tam tiez hovoril o tej tepovej frekvencii.
lenze napriklad ja mam od malicka tep nad 100. minule som bola na ekg a namerali mi 120. normalny tep v klude.

takze potom aku mam mat optimalnu tepovu frekvenciu pri sporte?
uzivala som aj lieky na znizenie krvneho tlaku (pri tych som mala tlak aj tep v normale) ale nezistili z coho to mam. vsetci lekari hovoria ze zo stresu.. okej, ten tlak moze byt, iba tep si pamatam ze som mala nad 100 aj ako 15rocna.
a este poznamka - tep a tlak z obezity nie su :) teda - nemyslim ze by som bola obezna, mozno max trocha nadvahu.

majka_

ja vyvar tiez nepijem pravidelne. viem, ze som ho za celu dietu vypila len 1x. a to dnes si dam asi ten banan alebo jablko a mrkvu...

veronika1

caute ja mam dnes dietnu salamu a v knihe pisane ze na obed 20dkg a na veceru 10 kdg sak to ani nezjem,dala som si to s redkovkou,cibulkou a celozrnnym chlebom,vyborne to je mnam mnam..zasa ja ked som jedla v uhloh.den pizzu tak som si kupila ristorante mrazenu-margerita a nevsimla som si ze tam je syr mozzarella tak som to dala do mikrovlnky upiect a potom ked saten syr roztopil tak som si ho dala cely dole z kazdeho kuska a co to tam ostalo bol akurat ten rajcinovy zaklad a ajstak to bolo dobre,3 kusky uplne stacili..

omg

mary11> ak chces aby som ti konkretne poradila, tak mi napis tvoju vahu, vysku, vek, aby som si mohla priblizit tvoju situaciu. S posilnovani svalov je najlepsie zacat hned. Pretoze si to predstav napr takto> Ides do banky zoberies si uver, uzivas si peniaze, ides na dovolenku, kupis si co chces, vsetci ta chvalia :) no potom treba uver splacat aj s urokmi. Lenze zistujes, ze tie peniaze si mohla hned zainvestovat niekde, kde by sa ti zhodnocovali.To mas podobnu analogiu s touto temou. Nenechavaj si to na poslednu chvilu, lebo sa ti bude tazsie zacinat.

omg

linulka> Nie je to naopak. Nieco sem postnem, staci si precitat:

"Dôležité je taktiež behať tzv. nadprahovou intenzitou. Prahová intenzita ohraničuje, účinok behu. Ak bude intenzita pod prahovou hodnotou, význam behu pre rozvoj kondície je minimálny. Pre spaľovanie energie (chudnutie) sa to tak jednoznačne povedať nedá. Aj menej intenzívne zaťaženie prináša zvýšenie výdaju energie a tak aj prispieva k zvýšeniu spaľovania tukov a redukcii telesnej hmotnosti. Beh nad úrovňou prahovej intenzity má účinok na výkonnosť srdcovo-cievneho a dýchacieho systému a preto význam pre rozvoj kondície."
tu je ten clanok cely, kto by mal zaujem: -odkaz odstránený-

Cize z toho mi vypliva, ze ked beham rychlejsie, t.j. t.frek. nas 151 uderov za minutu, zvysujem si kondiciu, kapacitu pluc atd atd.
Svaly si mozes budovat cielene jedine pri nizsej tepovej frekvencii, dvihanim ciniek alebo inym sposobom posilovania, behom len minimalne, no nehovorim ze vobec, pretoze nohy su priamo zatazovane a tym aj posilnovane, no zvysok tela nie je vyuzity.