Ahojte, takže stretli sme sa tu baby,ktorých hlavným cieľom je začať držať 90 dňovú diétu od 2.1.2009. Cieľom tohto fóra je vytvoriť priestor, kde si budeme vymieňať vzájomné úspechy, rady, tipy, kto čo jedol, aký nový recept má, ako sa nám darí, vzájomne sa podporovať. Pre začiatok poprosím, aby ste sem pridali váš vek,výšku,váhu a obvod pása, bokov,stehien a nadlaktia. myslím, že naše úspechy by sme mali aktualizovať raz do týždňa, kedy sa každá z nás premeria a odváži a pridáme sem výsledky, aby sme videli ako navzájom postupujeme. Nesmierne sa teším :) Šunky dole po Vianociach!! :o) Kto by mal záujem o knižnú podobu 90dňovky vo worde, napíšte mi mailovú adresu do materskej diskusie "90 dňová rozlišovacia diéta". Teším sa na spoluprácu :)
90 dňová diéta-začíname od 2.1.
34> zda sa mi to priliz nepestra strava, vzhladom na to, ze v nej nevidim dostatok sacharidov, ale aj tukov. Neviem preco nejes zemiaky. Su vybornym zdrojom nestravitelnej vlakniny, ktora ti precisti crevo a vylucis ju s toxinmi von, co pomoze tvojmu metabolizmu. Samozrejme len varene, pri vysmazanych sa v nich napr skrob nici. Tak isto neodporucam jest len nizkotucne veci, lebo tvoje telo musi dostavat tuk, aj ked si myslis, ze ho mas na sebe vela a je nepotrebny.
Neviem odkial si, no ak mas moznost ist do fitka, tak ju vyuzi. V kazdom fitku je trener, ktory ti poradi ake stroje na co su, pripadne aj s jedalnickom.
Najlespie by bolo keby si si zapisala jedlo, ktore za den zjes a napisala to napr sem na forum, lebo mozno potom zistime kde je chyba :)
omg, ja nie som obezna, bmi mam este v rozmezi normalnej vahy.. takze neviem cim to je. lekari mi nakoniec nepovedali nic. srdcoveho povodu to nie je. bola som na vysetreniach roznych minuly rok a nakoniec mi povedali ze to je asi stresoveho povodu.
mám babku silnú.Papá,prevažne kuracinu,zeleninu,ovocie,len celozrnné pečivo,žiadne biele rohlíky a chlieb,vôbec zemiaky,minimum ryže a veľa nízkotučných mliečnych výrobkov a ešte sem tam aj strukoviny si dám.Sladkosti vôbec,ani malinovky nie.A hodne plávam a bicyklujem,teraz cez zimu aj cvičenia z dvd sem tam.
34> s nazorom tvojho lekara sa nestotoznujem, pretoze je to nelogicke :)
vsetci sme stavani z rovnakych dielov, preco by to teda neslo u kazdeho.
Len ked napises ze sa stravujes zdravo, vela mi toho nepovies, neviem ci si vegetarianka, alebo naopak, ci as maso velmi rada, ci as v rodine obeznych clenov, aky sportom sa venujes a ci si si uplne ista, ze chces schudnut :)
tuším omrknem nejaké fitko,či nerobia také cvičiace kurzy na redukciu hmotnosti,raz som o tom čítala,možno niečo nájdem v našom mesta.Myslíš,že by to malo význam,lebo ja už ozaj neviem,čo mám ešte podniknúť?
nebola,podla mojho obvodného je to ok,lebo že niekto neschudne nikdy a niekto schudne,že to je proste už tak.Ale že ved ja dobre vyzerám takto,že som pekná baba a nemám to viac riešiť,mám žiť plnohodnotný život.Hm.Ale aj tak by som chcela schudnúť ale 25 kg.
34> ked sa ti nedari schudnut, tak vidim dve moznosti. Bud robis nieco zle, alebo mas zdravotny problem napr so stitnou zlazou. Bola si s tym uz u lekara?
omg,prosím ťa,mám 34,106kg a 173cm,športujem tak 3-4krát do týždňa,stravujem sa zdravo a dietne,ale kg nejdú dolu už 12 rokov.Co mám robiť ešte viac?Ale vôbec nevyzerám na toľko kg,ale zase ani chudá nie som.Dakujem.
veronika> obezita moze vysoky tlak podporovat, no moja vychrtla maminka ma vysoky tlak a berie lieky, cize to nie je jediny faktor. Na to ci je u teba bezpecne cvicit sa vsak spytaj radsej lekarov, ja to naozaj neviem takto ohodnotit :) inak obezita je u cloveka diagnostifikovana vtedy, ked jeho hmotnost prevysuje 20 percent jeho idealnej hmotnosti. Tu si zas mozes vypocitat z BMI, i ked ten je nepresny, lebo neprihliada na sportove aktivity a preto clovek, ktory ma vysoke BMI moze byt kludne stihli sportovec so svalmi.