Ahojte, takže stretli sme sa tu baby,ktorých hlavným cieľom je začať držať 90 dňovú diétu od 2.1.2009. Cieľom tohto fóra je vytvoriť priestor, kde si budeme vymieňať vzájomné úspechy, rady, tipy, kto čo jedol, aký nový recept má, ako sa nám darí, vzájomne sa podporovať. Pre začiatok poprosím, aby ste sem pridali váš vek,výšku,váhu a obvod pása, bokov,stehien a nadlaktia. myslím, že naše úspechy by sme mali aktualizovať raz do týždňa, kedy sa každá z nás premeria a odváži a pridáme sem výsledky, aby sme videli ako navzájom postupujeme. Nesmierne sa teším :) Šunky dole po Vianociach!! :o) Kto by mal záujem o knižnú podobu 90dňovky vo worde, napíšte mi mailovú adresu do materskej diskusie "90 dňová rozlišovacia diéta". Teším sa na spoluprácu :)
90 dňová diéta-začíname od 2.1.
mary11> tak isto sa mi zda, ze papas malinko. Ranajky su najzakladnejsie jedlo dna, dve mandarinky su nevhodne! Telo po celej noci potrebuje energiu, ktora mu vydrzi cele doobedie, pretoze niekolko hodin si nejedla. Najvhodnejsie su sacharidy na rano, a to tie, ktore sa rozpustaju pomaly, cize polysacharidy. Odporucam ti nejake musli, cerealie alebo ovsene vlocky, ktore mozes doplnit ovocim. Ovocie aj vlocky obs. vlakninu, takze vydrzis az do obeda syta :) plus desiata, to moze byt bud ovocie alebo tiez nieco ale. Na obed mas zjest podobne vela kalorii ako na ranajky, takze odporucam nieco, co ti nezatazi mozog na poobedie, nie vela tuku, no odporucam ti maso, ryby s prilohou a zeleninou. Olovrant moze byt tiez lahsi a na veceru ti staci aj nieco studene, nevarene, alebo cestoviny. Ale jest by si mala 5krat denne, tvoj metabolizmus sa nastartuje a vhodne rozostretie stravy ti zvysi vykon :)
Co sa cvicenia tyka, neviem ci si niekedy cvicila, aku mas kondiciu, no vhodne je zacat postupne, avsak pravidelne. Nie je dolezite mnozstvo ale davkovanie. Zacala by som niecim aerobnym, napr beh/plavanie/bycikel/korcule...ale pravidelne. Popritom by som postupne pridavala cielene posilnovanie partii tela.
omg:mam 16rokow,,160cm a 55kg,ja fakt newjem ako mam cvicit,a kolko,nechcem silou mocou vysledky za mesiac 10kg ak nietkto staci mi 1kg tyzdenne,dakujema strava?snazim sa drzat tuto dietku dneska napr:ranajky:2mandarinky,obed:jogurt,rozok a cottage syr,a vecera 1 male stehnoo z kkurata,pohyb hodinka chodze,a 15min aerobik
34>podla mna jes velmi malo. K stihlemu, zdravemu telu sa treba doslova prejest. Cim menej jes, tym spomalenejsi zaludok mas, no naopak to plati s obmedzenim, neplati to keby si sa prejedala, ze sa ti zvysi cinnost metabolizmu. Ako som uz povedala, chyba ti v strave tuk aj cukry. Ak sa tuku ako takeho bojis, tak napr kuracie maso, ktore si spominala, ze oblubujes, priprav na olivovom oleji. Je bez cholesterolu, a obs. nenasytene mastne kyseliny. Tak isto si denne mozes dopriat zahzrst oriskov, nesolenych, neprazenych. Cukre as napr v celozrnnych vyrobkoch, ktore papas, ale kludne pridaj do jedalnicku aj ryzu a zemiaky. Odporucam ti stravovat sa ako japonky :) oni jedia hrncek ryze kazdy den a myslim, ze o obezite tam ani nechyruju.
Snaz sa jest na ranajky, desiatu, obed, olovrant a veceru. Ranajky takych 25% denneho prijmu energie, obed tiez 25%, vecera 15% a zvysok si rozdelis na desiatu a olovrant. Jedla sa nemusis bat.
kava s mliekom nene-zla kombinacia
soju mozes, ale patri to pod bielkoviny.
takze s chlebikom a salatom mozes.
ryza je skrob, tu by si mala az zajtra.
ahojte babenky..kokso..kolko prispevkov,to nemam sancu nastudovat,odkedy som tu nebola. Fungujem normalne,akurat nemam vahu :) dufam,ze aj mojim babenkam,ktorych statistiky mam, sa dari :)
dievcata, k comu patri sojove masko? mozem ho s ryzou? sojovy syr tofu je bielkovina..ale masko? neviem neviem. poradte prosim :)
ano nechudnutie moze byt sposobene aj s problemami so stitnou zlazou.. jedna moja znama je tiez taka objemnejsia a po 20. rokoch prisli na to, ze jej nefunguje stitna zlaza, tak preto pribrala... babenky mozete mi poslat tu 90. dnovu dietu? ten jedalnicke? dakujem velmi pekne... moj email bubulko16@azet.sk
ked clovek nechudne, moze to byt aj zo stitnej zlazy? no lebo mam tiez problemy so stitnou zlazou, ale chudnem v pohode. ale asi to zavisi od liekov. ja beriem Euthyrox
napr.včera moja strava:raňajky káva s mliekom bez cukru a suchý celozrnný rohlík,desiata pol litra zeleného čaju,obed lečo bez klobásy,len s 2vajíčkami a celozrnný rohlík,neskôr zase čaj a káva,tiež s mliekom a bez cukru,večer celozrnný rohlík s taveným syrom a rajčina a na nočnej 1 jablko 1 mandarinka.Teraz ale o 15h.zatiaľ len káva s mliekom a teraz čaj,lebo som do 14h spala.Zatiaľ som hladná neni,tak nejem,idem na stacionárny bicykel na hodinku,potom si dám až večer niečo,asi lečo dojem s rohlíkom a na nočnej znova len ovocie.Máš pravdu,žiadny cukor,žiadny tuk a to preto,ako aj píšeš,lebo ho mám na sebe dosť.