mnohe vitaminy C maju hrbu pridavnych latok a k tomu aj sladidla ako aspartam. Celaskon dokonca obsahuje aj mastenec, co sa mi nepaci. Da sa niekde kupit kvalitny vitamin C bez inych pridavkov? Ak ano, v akej cene su?
Kde zohnat kvalitny vitamin C?
Bohatier, len možno by bolo na mieste sa zamyslieť aj nad tým, že komu by ten vitamín C mal ísť. Či hľadáme pre malé deti, pre dojčatá, alebo už pre dospelých. V tom je rozdiel a teda zrovna nie malý, myslím, že toto by si dvojmesačnému dieťatku nedal, čo si popísal :)
Diskusiu som necital a tak hadam tu este nikto nepridal ako doplkovy zdroj napriklad naklicene "semena" ktore ziskavaju po nakliceni obrovske mnozstva vitaminu c ktory je uz kvalitne pripraveny na stravenie.:P Napriklad len na 100 gramov fazule podla "Wiki" ma pred naklicenim 5,1 mg a po nakliceni 416 mg vitaminu c takze to urcite stoji za chvilkove zamyslenie sa.:))
Takže predsa treba myslieť na to, že od akého veku je určený hej? V tomto som si nebola istá, už som o tom niečo počula, ale nevedela som či naisto treba dbať na to dávať na to bacha. Ako sa dávkuje? Dáva sa jeden krát denne??
Dieťaťu dávať tento vitamín je podľa mňa to najlepšie čo ako rodičia môžeme urobiť, má na imunitu veľký vplyv, len nie každý vitamín C je vhodný a kvalitný, už nejakú dobu kupujem Cebion a to práve pre to, že tie kvapky sú určené aj pre maličké deti, pre dojčatá, čo rôzne iné formy tohto vitamínu nie sú :)
vitamín C dokáže s imunitou u detí narobiť fakt divy. je to tak. mám s tým skúsenosť. myslela som si aj ja nejaký čas, že veď je to len vitamín, čo ten môže pomôcť pri imunite a opak je pravdou. u nás je to už nevyhnutnosť. vitamín C dávame deň čo deň, len aby bol ten vitamín kvalitný. :)
Len vieš mi prosím ťa napísať od akého veku je tento vitamín? Nie je to aj nejako vekovo ohraničené, že kedy sa odporúča?
Ja neupujem ziadne drahe C len tento s DM
www.dm.cz
Potrebujem poradiť. Najskôr asi od mamičiek. Môže ozaj pomôcť vitamín C na imunitu u detí? Môže mať reálne nejaký taký vplyv, že by vedel ovplyvniť, či bude dieťa zdravé počas chrípkového obdobia alebo ee?
Od kamošiek som už počula kadečo a akurát som zostala z toho zmätená :/
VitaminC - je askorbat sodny rovnako ucinny ako kyselina askorbova, co sa tyka v antioxidacnej aktivite? Neviem tuto informaciu uz dlhsie najst.
A inak, je jedno v akom mnozstve vody sa to robi?
Teda upresnenie: je jedno, ci dam do deci vody tu kyselinu askorbovu, a pridam sodu bikarobonu, alebo ci to robim v 3 deci vody? Samozrejme pri tych istych gramazach..
Klasicka paprika je TOP!! Citron, Mango, Limetka, Pomaranc, Kiwi, Kysla kapusta, šípky.
Ak chceš chémiu tak TOP je Das gesunde Plus vitamín C v prášku, maju ho v DM Drogerie. Ale bol by som opatrny, prekyslenie zaludka. Je to predsa len kyselina.