mnohe vitaminy C maju hrbu pridavnych latok a k tomu aj sladidla ako aspartam. Celaskon dokonca obsahuje aj mastenec, co sa mi nepaci. Da sa niekde kupit kvalitny vitamin C bez inych pridavkov? Ak ano, v akej cene su?
Kde zohnat kvalitny vitamin C?
Čiže nie je to od váhy alebo tak? To som nevedela, že na základe čoho, či sa to dáva na základe veku, váhy alebo čoho :) Alebo či je rozdiel aj medzi preventívnym dávkovaním a keď má dieťatko už nejaký problém s imunitou?
no lenže toto nerieši problém ako taký pri deťoch, ktoré ešte ovocie nepapajú, že sú ešte malinké na to :)
Tiež hľadám kvalitný vit.C bez chemie..no ďaleko som nedošla, takže som skončila pri šťave z čiernych ríbezli a šipkovom čaji :)
Podľa knihy, ktorú som mala možnosť čítať ma absolutne najviac vit. C Acerola, a potom čierne ríbezle, rakytnik,šípky, petržl.vňať, paprika, brokolica a karfiol.
Tiež jahody,zemiaky, cesnak, papaja a citr.plody.
Jablka a kapusta majú priemerný obsah a treba ich konzumovať pravidelne a v dostatočnom množstve.
Asi tu o to nemal nikto záujem, no možno som aspoň niekoho potešila.
kvetka vsetko je to o tom ake je dieta stare v podstate, treba si pozriet davkovanie, ked sa rozhodnes davat vitamin C a tym davkovanim sa riadit, aby malo dietatko dostatok vitaminu, presne kolko potrebuje :)
Poradil by som ti pozriet sa na nejaky eshop, kde vidis podrobny opis latok, ktore produkty obsahuju...napriklad cez tento odkaz by sa dala vyuzit aj zlava.... -odkaz odstránený- ... mas tam toho na vyber viac a mozes si precitat aj zlozenia latok co obsahuje produkt.
V akom množstve je potrebné tento vitamín deťom dávať?
Koľko ho potrebujúú?
Hlavne nech majú deti dostatok vitamínu C, akým spôsobom ho do dieťatka dostaneme je len na nás, každá máme ako mamička na to svoj názor.
Len dobré je si uvedomiť, že nedostatok môže spôsobiť rôzne problémy a pochybujem, že niektorá by sme chceli aby s nimi deti museli bojovať :(
pozri to je tvoj názor, tvoj uhol pohľadu. Rešpektujem ho a ty rešpektuj to, že ja mám iný. Nevidím nič zlé na tom, že dávam vitamín C v kvapkách. Práveže sama som sa presvedčila, že má to zmysel, lebo vďaka nemu sme zdravučký :)
ako je fajn, ak sa vitaminy dodavaju v strave, len podla mna kazda z nas vie, ze aj ked sa snazime niekedy akokolvek, tak je ho nedostatok. ja sa snazim C-cko podporit este Cebionom. lahko sa rozpusta a ma dlhotrvajuce ucinky. s nim mame tento vitamin tak povediac pod kontrolou
Anicka, ako ziskavaju take malicke deti vsetky potrebne latky uz od nepamäti ? Skus zjest to jablko ty sama a o zbytok sa postara priroda. A kedze budete dvaja na to jablko, tak zarad do svojho jedalnicka denne 2 jablka a spravis pre zdravie svojho dietata omnoho viac ako s milionom tabletiek.