mnohe vitaminy C maju hrbu pridavnych latok a k tomu aj sladidla ako aspartam. Celaskon dokonca obsahuje aj mastenec, co sa mi nepaci. Da sa niekde kupit kvalitny vitamin C bez inych pridavkov? Ak ano, v akej cene su?
Kde zohnat kvalitny vitamin C?
leala, keď toto píšeš mám pocit, že o tomto vitamíne niečo viac vieš, preto ak by si mohla mi napísať ako vybrať ten kvalitný, ktorý bude účinný, tak by som ti bola vďačná :)
Kiimmy nenapadlo ti, ze nejaky rozdiel medzi nimi musi byt? Ze to nie je len o cenach?
Bohatier áno v niektorých veciach máš pravdu, netreba to preháňať s ničím, ale presne ide o to čo som písala. Že ide o to pre koho má byť ten vitamín. Vezmi si, že také dvojmesačné dieťatko z akej stravy by získalo dostatok vitamínu C? :)
Ja kupujem na Gymbeame,a som sním spokojná a myslím,že má najlepšiu cenu. V lekárňach kupuješ za dosť vysoké ceny.
mat_ka - kedze som este nemal male dieta tak ti na toto odpoved nedam. Inak ak mi dobre pamat sluzi tak denna davka vitaminu C je okolo 100mg a maximalna okolo 1000mg ktora je vraj maximalna nad uz si poskodzujes udajne zdravie.:) Podla mna ziskat denne 100 mg z normalneho zdraveho jedla neni problem (skor by som videl problem v tom ze je dolezite si tu davku vitaminu C vediet rozlozit pocas dna lebo z toho bude tak max v jednej davke moc plny vitaminov alebo tvojich penazi.:))
Má zmysel tento vitamín dávať malým deťom? Z akého dôvodu? Nestačí keď začnú chodiť do školy napríklad, že potom, keď ho v strave budú dostávať?
Bohatier, len možno by bolo na mieste sa zamyslieť aj nad tým, že komu by ten vitamín C mal ísť. Či hľadáme pre malé deti, pre dojčatá, alebo už pre dospelých. V tom je rozdiel a teda zrovna nie malý, myslím, že toto by si dvojmesačnému dieťatku nedal, čo si popísal :)
Diskusiu som necital a tak hadam tu este nikto nepridal ako doplkovy zdroj napriklad naklicene "semena" ktore ziskavaju po nakliceni obrovske mnozstva vitaminu c ktory je uz kvalitne pripraveny na stravenie.:P Napriklad len na 100 gramov fazule podla "Wiki" ma pred naklicenim 5,1 mg a po nakliceni 416 mg vitaminu c takze to urcite stoji za chvilkove zamyslenie sa.:))
Takže predsa treba myslieť na to, že od akého veku je určený hej? V tomto som si nebola istá, už som o tom niečo počula, ale nevedela som či naisto treba dbať na to dávať na to bacha. Ako sa dávkuje? Dáva sa jeden krát denne??
Dieťaťu dávať tento vitamín je podľa mňa to najlepšie čo ako rodičia môžeme urobiť, má na imunitu veľký vplyv, len nie každý vitamín C je vhodný a kvalitný, už nejakú dobu kupujem Cebion a to práve pre to, že tie kvapky sú určené aj pre maličké deti, pre dojčatá, čo rôzne iné formy tohto vitamínu nie sú :)