Kde zohnat kvalitny vitamin C?

BJ_2

Viac info najdes tu
lpi.oregonstate.edu

To s tymi bioflavoidmi je tak, ze s niektorymi, vitamin C funguje efektivnejsie v krvi (viac cyklov moze oxidovat volne radikaly, moze sa viac krat pouzit). A takisto dlhsie sa drzi v krvi. Preto aj v tej studii nasli znizeny obsah kyseliny askorobej v moci pri brani niektorych bioflavoidov (co je dobra vec). Zaujimave ale je , ze u kiwi a orange juice sa vylucovanie zvysilo. Priznavaju ale, ze by trebalo viac studii a hlavne preskumat jednotlive extrakty, aby sa zistilo viac.

BJ_2

sunnyball13 - je to pravda, ale tyka sa to az mnozstiev kyseliny askorbovej nad 3000 mg denne (na vahu, takze ak mas menej nez 70kg, adekvatne si to zniz). Zavisi to ale od mnohych veci, vsetky si nepamatam. Precitaj si knizku o vitamine C, na badatelovi.sk, tam je to rozpisane, aj tento problem, aj co robit, aby sa zredukoval. Ked beres vyssie davky kyseliny askorobej, musis brat vo vacsom mnozstve aj ine veci, ako horcik, niektore vitaminy skupiny B atd. Najlepsie je suplementovat viac veci, ktore si pomahaju, nielen jednu.
Takisto, vitamin C a vitamin E si pomahaju, vedia sa navzajom regenerovat. Dalej ked beres niektoer bioflavoidy, zlepsuje sa efektivita vitaminu C. Aj ALA zvysuje ucinok vitaminu C. Takto ho potom mozes brat menej, a pritom ucinkuje lepsie.
Tie bioflavoidi su citrusove, extrakt zo sipok, rutin, pycnogenol, bark skin extract, extrakt z hroznovych jadierok, najme tieto.

Davaj si aj bacha na vyssie davky askorbatu vapenateho. Ten tvoji nielen oblickove aj zlcove kamienky. Hlavne ked mas nedostatok horcika.

Cize, ak beres viac vitaminu C, musis brat horcik. Ale taky, aby sa ti vstrebal. Napriklad chelatovy, alebo chlorid horecnaty. Dalsia vec je, ze mozes brat askorbat horecnaty ktory doplna aj horcik, ale je to pridrahe, a menej efektivne nez kyselina askorobova.

Defcon

250 mg vit C je samozrejme mylne. Takato davka je ok kratkodobo pri posilnovani imunity, prechladnuti a podobne. Standardne staci do 100mg a navyse , céčko je v podstate vo vsetkom co zjete. Aktualne najlepsia tabulka rozdelena dokonca podla veku je takato:
Netreba pocuvat odbornikov z pharmafiriem, ktori potrebuju predat . Treba mysliet aj na to, ze kazdy vitamin potrebuje na vstrebanie niektore ine latky a enzymy a tie si zoberie z organizmu.

sunnyball13

...to by aj mňa zaujímalo, kde sa dá kúpiť kvalitný...mám teraz 1000 ku Biotech.....pozeral som aj prášok na stránke chloritan sodný...je tam dobrá cena...kvalita neviem....chcem sa spýtať, v lekárni mi pani povedala, že väčšie užívanie vitamínu c môže mať za následok obličkové kamene...povedala, že 250g stačí denne....to je zrejme dezinformácia od nej...kedže odporúča sa často dávka 1000g....rozdelená na 3a ž 4 časti do dňa..ako je to teda?

anicka89

defcon ospravedlňujem sa, nemôžem za to, že to pridalo toľkokrát :)
Zziara len pravdou je aj to, že predsa každý rodič sa snaží robiť to najlepšie pre svoje dieťa. No nie je tak?

zziara

inak toto máš pravdu, to som si aj ja všimla a pritom si neuvedomujú, že tým ubližujú svojím deťom nikomu inému, keď im nedajú vitamín, ktorý imunita potrebuje :/

Defcon

Anicka, verim, ze vy osobne potrebujete vsetko pocut niekolkokrat aby ste to pochopili, ale tu nie sme az tak extremne malo inteligentni. Kludne to poslite len raz.