mnohe vitaminy C maju hrbu pridavnych latok a k tomu aj sladidla ako aspartam. Celaskon dokonca obsahuje aj mastenec, co sa mi nepaci. Da sa niekde kupit kvalitny vitamin C bez inych pridavkov? Ak ano, v akej cene su?
Kde zohnat kvalitny vitamin C?
Defcon - konsensus odbornikov, tak tym si ma pobavil.
A ich velitel je Defcon, vyskytujuci sa v kazdej jednej teme tu na fore, sediaci od rana do vecera na forach, vsetko vedel, vsade bol, vsetko videl.
No cital som ten clanok o udajne nezdravom kokosovom oleji, a ten dovod je udajne to, ze obsahuje nasyteny tuk, ktory dviha cholesterol. Tu trapnu historku, ktora je uz 100x vyvratena, omielaju stale dokola.
Nasytene tuky vobec neskodia, je to fama. Dokazuju to uz desattisce ludi stravujuci sa ketogennou dietou, alebo paleo stylom, kde vylucili nenasytene tuky prakticky uplne. Kokosovy olej pouzivaju vo velkom, celkovo sa tak komunita zhodne, ze priblizne 85% tym ludom sa takto vylepsilo citelne zdravie. Vylucili v podstate sacharidy, a nenasytene tuky.
Na youtube prispieva vela odbornikov. V dnesnej dobe si aj niektori lekari a kreditovani ludia robia kanaly.
Na teba je skoda reagovat. Si zakomplexovany saso, co sadi od rana do vecera na nete, typicky internetovy trol a klavesovy bojovnik. Od dnes na teba nereagujem, ignoracia.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
K tej stránke „Lovci šarlatánov“ len toľko: pár lekárov sa spojilo dohromady a rozhodli sa, že začnú ľuďom radiť čo si majú myslieť. Majú na to právo, rovnako ako všetci ostatní ľudia majú právo myslieť si čo len chcú. Na tomto svete bolo napísaných veľa kníh a prebehlo veľké množstvo pokusov a výskumov, niekedy z rozporuplnými výsledkami. Nikdy a nikde sa ale zatiaľ neuzákonil zákaz myslieť. A pokým „pokrok“ nedospeje k takému štádiu, že aj toto sa stane realitou, dovtedy budú všetky snahy presviedčať ľudí čo je a čo nie je správne len zasahovaním do ich slobodnej voľby.
A čím môže každý lekár prispieť k tomu, aby jeho pacienti boli zdraví a šťastní? Určite nie tým, že im bude vysvetľovať čo si majú myslieť. Sú to dospelí ľudia, majú svoje skúsenosti a a právo rozhodnúť sa ako sami chcú. Môže im ale pomôcť tým, že k nim bude pristupovať s láskou a úctou, s rešpektom, pretože sú to nie jeho, ale ich telá, ktoré mu s nádejou a vierou zverujú. Že im bude venovať toľko času koľko potrebujú, že sa pred nimi nebude správať povýšene ale ako človek, ktorý išiel študovať medicínu preto, lebo chcel pomáhať. Stačí, ak bude verný Hippokratovej prísahe, ktorej pôvodnú verziu tu prikladám. Každý nech si urobí sám úsudok koľko z nej naši lekári rešpektujú...
„Prisahám pri Apolónovi, bohovi lekárstva, pri Aeskulapovi, Hygiei a Panacei aj pri všetkých bohoch a bohyniach a dovolávam sa ich svedectva, že túto prísahu a tieto záväzky budem podľa svojich síl a svedomia poriadne dodržiavať: Svojho učiteľa v tomto umení si budem rovnako ctiť ako vlastných rodičov a vďačne mu ponúknem všetko potrebné, ak si to vyžiada nutnosť. Jeho potomkov budem pokladať za vlastných bratov a keď sa budú chcieť vyučiť tomuto umeniu, vzdelám ich bez nárokov na odmenu aj akékoľvek záväzky. Svojim synom aj deťom svojho učiteľa aj žiakom, ktorí sa slávnostne zaviazali lekárskou prísahou, umožním, aby sa zúčastňovali na výučbe aj na prednáškach aj na celej vede. Nikomu však inému. Spôsob svojho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred každou krivdou a bezprávím. Ani prosbami sa nedám prinútiť na podanie smrtiaceho lieku, ani sám nikdy na to nedám podnet. Nijakej žene nepodám prostriedok na vyhnanie plodu. Svoj život a svoje umenie vždy budem chrániť v čistote a udržím ich bez akejkoľvek viny. Sám neuskutočním rez u nijakého chorého, ktoré trápia kamene, ale odovzdám ho do rúk mužom skúseným v tomto odbore. Nech vkročím do akéhokoľvek domu, vojdem tam len s úsilím pomôcť chorým a budem sa vyhýbať každému podozreniu z bezprávia alebo hocijakého ublíženia. Zrieknem sa túžby po zmyslových pôžitkoch či so ženami či s mužmi, či so slobodnými či otrokmi. Keď pri svojej lekárskej praxi zbadám alebo vypočujem niečo, čo by malo zostať tajomstvom, o súkromnom živote ľudí všetko zamlčím a ako tajomstvo uchovám.
Ak budem túto prísahu dodržiavať a poriadne spĺňať, nech sa mi dožičí žiť navždy šťastne, nech sa dožijem úcty všetkých ľudí a nech sa radujem z plodov svojho umenia. Ak ju však poruším či poškvrním, nech sa mi stane pravý opak.“
Manipulacia a zavadzanie je tam je vo velkom meradle take, ze tento lekar ma ine nazory ako BJ2.
BJ napriklad presadzuje a hlasa nazor, ze 1.000 mg vit c je uplne v pohode a spravne uzivat dlhodobo a denne. Co je hlupost na kvadrat, zatazite zbytocne organizmus, s vacsou pravdepodobnostou si vypestujete oblickove kamene a z vasho odpadoveho moču spravite drahu limonadu....
Ked je konsensus odbornikov , ze staci do 100mg denne a navyse tuto spotrebu bez problemov pokryjete normalnym stravovanim a 1000 mg porcie vam doporucuju len vyrobcovia a dealeri, tak by som sa priklonil radsej k lekarom.
Lebo sa neda prehliadnut fakt, ze napr vnutrozilne mega c vam vnucuju a doporucuju len dealeri a lekari poskytujuci takuto formu dopovania
BJ, co mas s kokosovym olejom ? Ved to je vseliek, spolu s wobenzymom. Normalny clovek sa len zasmeje , ked pocuje nieco o zazracnych superpotravinach, supervitaminoch , pripadne wobenzyme.
Len zialbohu si ty osobne neuvedomujes, ze ked cerpas vedomosti na youtube, badatelovi a podobnych , tak je niekde problem. A ked dokonca zacnes zvatlat chujoviny o veciach , o ktorych nemas tusenie a este si pootacas a povyberas informacie z uz pootacanych a povyberanych informacii, tak je jednoduche si o tebe zacat mysliet, ze si blazonko.
Motas tu nieco o megadavkach vitaminu c a nezmozes sa na serioznu debatu, len sem flaknes par neprelozenych viet a motas cosi z knihy nejakeho badatela, ktory svoje vyplody opiera o vyskumy stare 100 rokov.
na lovcoch sarlatanov som necital este jediny clanok, kde by nebolo prekrucanie faktov, nevedomost, manipulacia, atd...
este siria aj tie bludy, ze kokosovy olej je najmenej zdravy tuk. Asi podla toho vies, ktora strana ma pravdu.
Lovci sarlatanov? To myslis vazne? Po sificose najdementnejsi ludia na celom nete.
BJ_2
Viem ktorú knihu máš na mysli, ide o kniho vitamín C a megaskorbická liečba od Petra Tuhárskeho, čítal som ju a tiež som tomu kedysi veril, avšak potom si pozrel názor protistrany a to priamo od doktora Mudr Rolanda Oravského ktorý uviedol "fakty" o vitamíne C na pravú mieru.