mnohe vitaminy C maju hrbu pridavnych latok a k tomu aj sladidla ako aspartam. Celaskon dokonca obsahuje aj mastenec, co sa mi nepaci. Da sa niekde kupit kvalitny vitamin C bez inych pridavkov? Ak ano, v akej cene su?
Kde zohnat kvalitny vitamin C?
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Viktorka, este som nepocul, zeby niekto doporucoval 100g vitaminu c denne.
A brat 3-4 gramy dlhodobo denne je diplomaticky povedane picovina na kvadrat......
Šipkový čaj je najlepší vitamín C, šípky obsahujú veľmi veľa Cčka a navyše je tento vitamín rozpustný vo vode, čiže zo šipkového čaju sa aj výborne vstrebe. Inak menší prebytok vitamínu C neškodí, lebo sa z tela dostane von močom.
* nechod mal byt lenochod :D
Svoju dennu potrebu vitaminu C overis jednoduchym testom, das si vacsiu davku a pokial ta prezenie, tak si cez ciaru. Ale aj takato forma ocisty, raz za cas nieje od veci, v podstate mas klistir a kazdy vie ake potrebne je mat zdrave creva. Ja beriem cca 3 - 4 gramy denne, niekedy viac, niekedy menej + pijem aj cistu stavu z 3 citronov, 1 grepu a jedneho pomaranca. Nieje to kazdy den, ale je to casto. Clovek je jediny cicavec na zemi, ktory "stratil" schopnost sam si produkovat vitamin C, cize tvrdit, ze 100 g uplne staci je smiesne. Choroba ma na mile obchadza, dokonca ked je priatel chory, neochoriem od neho. Ale uz sa vyhyba aj jemu, kedze C-ckuje so mnou :). Menej ako ja, lebo je to nechod, ale ked uz nanho nieco lezie, citi to den vopred, lebo ho zacnu boliet klby a pod. Hovori mi, ze bude chory, hovorim mu a aky mas problem? Nech sa paci, zvys si davky vitaminu C a neplac. :) A je uplne fajn. A to o oblickovych kamenoch je len mitus, ja uz by som ich mala na kilgramy :P, ale ved treba postrasit ludi aby neboli zdravi a dopovali sa vseljakou chemiou.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
BJ2, som z teba popleteny. Vcera si mi napisal, ze so mnou ukoncujes komunikaciu, dnes si mi zas odpisal..... nechapem .
Tak mi prosim jasne napis odkedy teda nemusim pocitat s tvojou protiargumentaciu z dovodu ze dosli tvoje kvaziargumenty....-)
Defcon - bol to oznam, nie vyhrazka, aby si vedel, co sa deje do buducnosti.
anička veď áno, to je prirodzené, že jak rodič chceme len to najlepšie, len niekedy to najlepšie nerobíme a ani si to neuvedomujeme :/
kvetka ja Zarke dávam cebion a keďže momentálne jej ho dávam ako prevenciu, tak sa riadim tým, že 5-8 kvapiek raz denne :)
Bj2, dakujem, nereaguj.
Len teraz neviem ci si to myslel ako slub, alebo vyhrazku