Kde zohnat kvalitny vitamin C?

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Defcon

Viktorka, este som nepocul, zeby niekto doporucoval 100g vitaminu c denne.
A brat 3-4 gramy dlhodobo denne je diplomaticky povedane picovina na kvadrat......

dobreuz

Šipkový čaj je najlepší vitamín C, šípky obsahujú veľmi veľa Cčka a navyše je tento vitamín rozpustný vo vode, čiže zo šipkového čaju sa aj výborne vstrebe. Inak menší prebytok vitamínu C neškodí, lebo sa z tela dostane von močom.

ViktorkaVix

Svoju dennu potrebu vitaminu C overis jednoduchym testom, das si vacsiu davku a pokial ta prezenie, tak si cez ciaru. Ale aj takato forma ocisty, raz za cas nieje od veci, v podstate mas klistir a kazdy vie ake potrebne je mat zdrave creva. Ja beriem cca 3 - 4 gramy denne, niekedy viac, niekedy menej + pijem aj cistu stavu z 3 citronov, 1 grepu a jedneho pomaranca. Nieje to kazdy den, ale je to casto. Clovek je jediny cicavec na zemi, ktory "stratil" schopnost sam si produkovat vitamin C, cize tvrdit, ze 100 g uplne staci je smiesne. Choroba ma na mile obchadza, dokonca ked je priatel chory, neochoriem od neho. Ale uz sa vyhyba aj jemu, kedze C-ckuje so mnou :). Menej ako ja, lebo je to nechod, ale ked uz nanho nieco lezie, citi to den vopred, lebo ho zacnu boliet klby a pod. Hovori mi, ze bude chory, hovorim mu a aky mas problem? Nech sa paci, zvys si davky vitaminu C a neplac. :) A je uplne fajn. A to o oblickovych kamenoch je len mitus, ja uz by som ich mala na kilgramy :P, ale ved treba postrasit ludi aby neboli zdravi a dopovali sa vseljakou chemiou.

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

Defcon

BJ2, som z teba popleteny. Vcera si mi napisal, ze so mnou ukoncujes komunikaciu, dnes si mi zas odpisal..... nechapem .
Tak mi prosim jasne napis odkedy teda nemusim pocitat s tvojou protiargumentaciu z dovodu ze dosli tvoje kvaziargumenty....-)

zziara

anička veď áno, to je prirodzené, že jak rodič chceme len to najlepšie, len niekedy to najlepšie nerobíme a ani si to neuvedomujeme :/
kvetka ja Zarke dávam cebion a keďže momentálne jej ho dávam ako prevenciu, tak sa riadim tým, že 5-8 kvapiek raz denne :)