mnohe vitaminy C maju hrbu pridavnych latok a k tomu aj sladidla ako aspartam. Celaskon dokonca obsahuje aj mastenec, co sa mi nepaci. Da sa niekde kupit kvalitny vitamin C bez inych pridavkov? Ak ano, v akej cene su?
Kde zohnat kvalitny vitamin C?
A na kazdom obale mas aj napisane, ze to nie je nahrada pestrej a vyvazenej stravy.
To si len pharma firmy z toho spravili zarobkovu cinnost na hlupejsej polovici ludstva. Stale som toho nazoru, ze aspon priemerne pestra strava ti zabezpeci vsetky latky potrebne pre organizmus. Koniec koncov staci napisat vyrobcovi a poziadat ich o pisomne stanovisko ci ich vyrobok je vhodne brat pri normalnom a priemerne pestrom stravovani, kde denne do seba nepchate hambace a colu, ale najdete si cas aj na cca 3 kusy ovocia ci zeleniny.... asi by ste zostali zaskoceni odpovedou
zalezi v akom veku je dietatko a v akej forme vitamin C budes davat, ale vacsinou na vsetkom mas davkovanie, takze sa nemusis obavat toho, ze by si nevedela kolko dat :)
morca a primaty neratali, ze sa bude fajcit, zit v permastrese, vo velkomestach plneho smogu, jest eckove potraviny plne volnych radikalov, rakovinove latky, wifini a radiova zataz, a podobne.
Naroky na vitamin C za tychto okolonosti narastaju.
100mg denne je blbost.
A moderatorov poprosim, aby prispevok 20.01.2019 22:28:43 odstranili, pre neslusne vyrazy.
Mimila len ja som sa pýtala na dávkovanie pri deťoch pri prevencii, aké množstvo potrebujú :)
Mňa to dosť zaujíma, že ako je to pri prevencii a ako je to, keď už nejaký problém je :)
aki ste len vtipni vsetci :)
kazdy potrebuje ine mnozstvo vitaminu C a tiez zalezi ci vitamin sa berie len preventivne na posilnenie imunity alebo sa berie ked su uz nejake problemy :)
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
tvoje morča by malo chodiť do DM drogérie, tam majú vitamín c v kryštálikoch tuším v 100g balení.
Antiloopa, a ja cely cas rozmyslam preco moje morca objednava cez amazon tabletky vitaminu c. -))))
Faith, mne sa skor zda, ze sucasny stav inteligencneho kvocientu osadenstva tohto fora je plne v sulade s prvym zakonom termodynamiky ,tj zakonom rastucej entropie. Zialbohu sa to nakoniec dotkne aj nas dvoch a tiez zacneme pliest nieco o 100 gramoch vit c denne. Ak sa tak stane, tak ta poprosim o pomoc pri samovrazde. Pomozes mi prosim sa zasamovrazdit v takom pripade ?
Viktorka, okrem človeka nedokážu produkovať vitamín C ešte morčatá a primáty, takže nie výlučne človek.
Mitus je čo? Mýtus?
Preháňací test je absolútny nezmysel, k tomu sa ani nemá cenu vyjadrovať.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.