Kde zohnat kvalitny vitamin C?

martinka090

Survivor kapusta je fajn, tu mam rada. Ale dcerke davam cebion, tie kvapky mi odporucila nasa detska doktorka, kedze ju este kojim a ze na podporu imunity to bude fajn. A musim si zaklopat, ale mala ma par mesiacov, ale je zdravucka jak rybicka :)
Vitaminy by sme nemali podcenovat v ziadnom veku. Aj par mesacne dietky potrebuju posilnovat pravidelne imunitu :)

Defcon

Anicka, moja odpoved je ta ista. Ak si myslis na zaklade laickeho nazoru, ze mas malo vitaminov ci mineralov, tak rozumny postup je najprv laboratorne vysetrenie a na jeho zaklade suplementacia.
Ale mysliet si na zaklade zblbnutia clankami a forami, ze moje problemy maju zaklad v nedostatku vitaminov ci mineralov a bez dalsieho si sama diagnostikovat tento nedostatok je popravde postup hlupeho cloveka. V takomto pripade ani neobstoji argumentacia, ze na lekara nemam cas ci peniaze , lebo za A cas zabijas zhananim info o suplementacii a navstevou lekarne ci eshopu a za B peniaze vyhadzujes za suplementy.

anicka89

neviem o tom, že by som niekde písala, že to tvrdím na základe nejakého článku, to neviem z kade si si vzal takúto informáciu, ja som to napísala na základe mojich skúseností, predsa len som mama a niečo som si už prežila ;)

Defcon

Anicka, mysliet si znamena h0vn0 vediet. Bez urazky. Ak chces vediet, tak si zaplat laboratorne vysetrenie a suplementuj rozumne.
Ale suplementovat len na podla laickeho a precitaneho clanku na nete je hlupost na entu

anicka89

myslím, že s vitamínmi máme dosť veľké problémy aj my dospelí a nie len deti, len u detí myslím, že je oveľa dôležitejšie, podstatnejšie, aby vitamínov mali dosť a najmä céčka, keďže to má vplyv na imunitu a ovplyvňuje obranyschopnosť organizmu :)

BJ_2

Tak si to zaplat sam. Nieje zle vediet, ako si na tom. Ja Ti chcem len dobre, uvidis, ze bez suplementacie je dosiahnut spravnu hodnotu po zime, velmi tazke. Musis mat velmi dobry metabolizmus, stav pecene a cele predosle leto sa spravnym sposobom a dostatocne vela zdrziavat na slnku. V dobrom stave ho mavaju bez suplementacie ludia zijuci pri rovnikovej oblasti, ktory sa nenatieraju prilis vela, a su dennodenne vonku. A doktoroch mi nehovor, ja som mal vitamin D v deficite ked som si ho prvy krat zmeral, a doktorka si to ani nevsimla. A potom banalizovala, ze to je este ok, a vyhovoarala sa, ze jej to tam nezvyraznili (deficity vitaminov nezvyraznuju, iba ine dolezite a kriticke latky, ktore su mimo rozsah). Takze mne o lekaroch nemusis rozpravat, ale pochopol som, ze vitamin D je jeden z tych, ktore sa oplatia suplementovat, minimalne v zime a mas pokoj.

Defcon

BJ, na takychto roznych velicinach je nebezpecne len to , ze si ich meras. Raz zmeras a si v riti, zacnes sa umarat jak xxx. Mne hlupa doktorka zmerala tlak pri darovani krvi a 2 dni som behal po doktoroch a dozivotne musim zrat tbl na vysoky tlak.... nikdy viac. Uz par rokov sa vyhybam obvodakovi, lebo by mi isto chcel ten tlak skontrolovat.-(((