ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk
Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
pusate, pocuvaj. snazime sa ti vsetky len poradit...ale nemusis nas pocuvat...ale myslela som ze preto si to tu cele zalozila;)
skus mysliet na nieco ine...vies ja to mam overene, ze ked sa trapim nad tym ze som tucna, len z toho este viac priberiem;) mam ta moc rada a nechcem aby si sa trapila. nikto z nas to nechce. vsetci ti tu drzime palceky, tak bojuj...vieme ze to zvladnes;)si moja velka sestra, moj vzor a nechcem aby si trpela. netrap sa kvoli tomu, ja viem ze to nie je lahke;) ale spolu to zvladneme. a aj toto mam overene, ze ked sa tym prestanes trapit, pojde vsetko lahsie;) ver mi.
ahoj klaudika ved si mu mala povedat pravdu ze ti prislo smutno a luto,ze si si donicila zdravie:(ved to pochopi je predsa starsi mal by chapat...a pozerala som tvoj jedalnik je super ten dnesny...a racej by som sa na tvojom mieste neobmedzovala napr sladke,jedla by som ,ale stale polovicu z toho napr.bebe susienky v baleni su 4 tak 2 z toho by som si dala,ale pred tym zeleninu ...kazdy vravi ze obmedzovanie neje dobre lebo ak sa ti metabolizmus napravi a budes mat chut na sledke tak telo dostane zase nieco co nepozna lebo to dlho nemal cize zabudol na to
mendy,niesme na tom rovnako,bo ty priberáš,lebo sa prejedáš,a ja sa vôôôbec neprejedám a aj tak priberám...:(((
alla,ved ja sa ešte vyše trápim teraz ako celé tie 4roky:(((
zuzička1989 kolko meráš ked sa so 48,5kg cítiš ako prasa??!!!isto viac ako 152cm...tak ako sa mám ja cítiť s 49kg???? si ma totálne zdeptala:((((
ssia, tak od kakaa isto nepriberám,bo to som pila aj počas ppp ked som chudla,a pijem vela nesladeného čaju najmä večer,ale nepomáha...
palinna,ked ja sa nedokážem mať rada takáto tlstá,newiem prečo,cítim k sebe odpor...
ale všetkým dakujem za rady....sakra,oco ma načápal,ako plačem,z depky a vewedela som si vymysleť dôvod tak som ušla,mrzí ma to hroznee,boji sa o mna,čo mu mám povedať,ja ho nechcem klamať,ale ked pravda by ho straasne sklamala:(((
hlavu treba v prvom rade zmenit! nie jedalniky! hlavu, prijat sa aj ked vyzerate ako tehotna! neprejedat sa, dodrziavat zdravu zivotospravu, ale ja sa uz napriklad nechcem zaoberat tym, ci som zjedla to tamto, ci som prijala vela sacharidov alebo malo! nenechajte sa obmedzovat myslienkami! zite! treba zacat od vlastneho vnimania svojho tela! lubte aj to brusko!
pusate, si kamoska a kamosky si radia. takze: skus zmenit ten jedalnicek. jedz len malicko, maximalne 5 jedal denne nie viac. mozno priberas z toho kakaa...daj si namiesto neho cajik. no a vecer si daj len nejaky nesladeny caj a nieco lahke. napr. cerealie+mlieko. inac uplne super je aj cierny caj alebo cierna kava bez cukru...ale to ty urcite vies. ale rob ako myslis;) ja len radim. a to poprechadzanie po meste je super napad, ja to praktikujem pravidelne a je to super;) dufam ze som pomohla;)
pusate,dovol mi trosku ti poradit. Citala som si tvoje jedalnicky v inej teme a vsimla som si ze tam prevladaju sacharidy.Telo ich potrebuje, ale mne ak chces schudnut, tak je dobre, keby si ich jedavala max. do obeda. Po obede (olovrant, vecera) su najlepsie bielkoviny, tzn. chude masko ci vsetky mliecne produkty. Mne to pomohlo v chudnuti a to som uz asi dva roky, nevedela zo seba zhodit ani gram, len to rastlo...drzim palce, hadam sa ti to zlepsi, aj ked si myslim, ze mas stale super vahu :)
pusate,
ja mam taky isty problem..tiez len priberam.. a dnes ma chytila totalna depka..ked som sa sla obliect do skoly,a skoro som sa do rifli nevtrepala..ide ma slak trafit..
a co ma zase napadlo?prejest sa a vracat..od nervov,hnevu,zufalstva..ale dnes nemozem,lebo je tu spolubyvajuca..a vedela by tak o vsetkom..
aj mne sa brutalne spomalil metabolizmus,a co i uz len trocha nieco zjem priberam..je to na hovno..a zajtra mam ist na ples..mozem sa tam tak ukazat?!ved budem ako prasa..aj ja som pribrala na 48,5kg..je mi na nic..
takze viem ako sa citis.
ESTE NIECO MYSLIM SI ZE AJ KED BUDES MAT 55KG SI STALE KRAJSIA A ZDRAVSIA PAMETAJ SI.JA SA SNAZIM NEMYSLIET NA VAHU PRIDAJ SA KU MNE ...A NEPOZERAJ DO ZRKLADLA NA SEBA TAK SA STALE BUDES VIAC VSIMAT A VECSIE STRESY ...A ZBYTOCNE DEPKY NA VIKEND A V SKOLE:(OKI?
KLAUDIKA!
mi ti verime ty to zvladnes!
obmedz trosku sladke daj si to len cez vikend namiesto desiaty ktoru zjes v skole
jedz viac zelelniny nez ovocia
uprav si jedalnik
viac sa hyb ako spravna hiphoperka:))po treningu sa prejdi este niekde po meste chodza je dobra aspon hodinova...
a co a ked to kilo mas z vody len si ju este nevipotila?aj to je mozne...ALE VERIME TI TU VSETKY ZE TO ZVLADNES ,JE TO TAZKE DOSTAT SA Z PPP TO VIE KAZDY ALE ZVLADNES PO TYCH 4ROKOCH TRAPENIA
DRZIIIIIIIIIMMMMMM TI PALCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
do riti (sorry za vyraz), ale na co je vam vaha? na co sa stale vazite? kazdym krokom a vystupom na vahu pokusate vasu psychiku! a to chcete? stale sa trapit, plakat? vy nechcete zit lepsie?
a este nieco, naucte sa jest s tym, ze si poviete, ze nepriberiete, preco by ste aj mali? to si myslite, ze pri stalych normalnych davkach budete stale len priberat? hej? si mylsite, ze sa vam vaha zastavi na 500kilogramoch? tak v tom pripade niektoru z vas dam zapisat do Guinessovej knihy rekordov...
vaha sa upravi...musite preckat obdobie, kedy je telo prirodzene pomylene-nabera,lebo si mysli, ze ho budete znova tyrat a nic nedostane! pekny den!