Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?

Príspevok v téme: Zas som v pasci, čo mám teraz robiť?
pusate

ahojte,viem,mnohí ma tu poznáte,ale tí čo nie-mám 17rokov a už 3 roky trpím ppp,na meriam 152cm,na začiatku som mala 46kg,ked som prvý krát začala chudnúť,za pol roka som mala 29kg,potom ma zachránili dr operáciou-vybratím skameneného žlčníka,potom som pribrala na 44kg a zas ma chytili depky z tuku a tak som za pár mesiacov zas schudla na 35kg-to som si pol roka držala,ale potom som dostala chrípku a z nemocnice ma poslali na psychinu do BA-tam som musela pribrať na 45kg,po návrate som si to 2mesiace držala a potom zas tie depky a zas som schudla na 36kg ale na vianoce som pribrala a do marca som zas mala 45kg-chcela som sa už z tých depiek dostať a udržať si zdravú váhu 45,ale zlomila som si ruku a pribrala som na 46kg a zo strachu že budem dalej priberať som sa zas začla obmedzovať a do prázdnin som schudla na 37kg potom som dostala gastritídu a zas som bola v nemocnici,dali mi ultimátum-buť priberiem,alebo zas do tej blavy a tak som sa rozhodla skoncovať s ppp,za 2 mesiace som pribrala 8kg,ale zas je to tu-ten strach,že sa to priberanie nezastaví:(((pred týždňom som mala ešte 45kg-s tm by som bola spokojná...ale včera som sa zhrozila,ked mi váha ukázala 46,5kg,a to jem normálne-neprejedám sa(píšem jedálniky aj do témy-nehanbím sa za to,čo som dnes zjedla),zas mám depky,a strááášné,cítim sa hrozne tlstá:((tolkoto vela som ešte v živote nevážila a pri mojej výške,ved tolko vážia 160cmové baby,a niesú vychrtlé,bojím sa,že ak to takto pôjde dalej skončím ako úplná buchta...ach,ja chcem späť svojich 45kg,ale bojím sa,že zas ked sa začnem obmedzovať,a chudnúť zas spadnem do toho pekelného kruhu ppp:(((..cítim sa ako v pasci...čo mám robííť???poradte mi prooosííím:((((
------------------
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna www.zdravie.sk

Palinnna

...citavam tu vase prispevky...
Pusate, som presvedcena, ze ty raz vela dokazes! Dokazes vsetko, co budes chciet! aj ked sa ti to mozno nezda, ale mas pevnu volu a silu, ktoru ti aj ja zavidim! Drz sa!

pusate

alla,tie príznaky sa dlho nemusia prejaviť,aj ked vo vnutri sa to čoraz viac zhoršuje,ono sa to prejaví až pri podráždení,napr ja som vraj mala ten piesok v žlčníku vraj od vianoc a až na velkú noc ked som skolabovala a chcela som normálne jesť-zjedla som mastnú kačicu,tak až vtedy som dostala 1. záchvat a potom dlho nevedeli diagnostikovať čo mi vlastne je a ked to objavili,už bolo neskoro a miseli mi vybrať celý žlčník:(

pridávam sa, ani ty už nemáš žlčník??? ale to je vraj u anorektičiek časté z nedostatku tukov v strave...
a ešte otázočka- kolko teraz vážiš?? viac ako pred ppp?? lebo ja ano a to ma najviac deptá:((( a pribrala som viac ako iba 15kg od toho kolabsu čo som vážila 28kg som pribrala skoro 20kg:(( a schudla som v ppp len 18kg,ale to sú už 2roky čo som tolko mala...teba sa to už od vtedy ani raz neopakovalo,že by si zas chudla a potom zas pribrala a tak???
lebo ja som to za 3 roky opakovala 4krát a to pre to mám taký zničený metabolizmus...
a ešte to v tej blave si nebola aj na psychiatrii ako ja? ja som sa tam dostala vlastne až pri druhom opakovaní ppp,ked som už bola bez žlčníka,a vtedy som ani nemala až také problémy ,vážla som 34kg pri 151cm ale dostala som crípku,a mala som oslabenú imunitu,tak mi to neprechádzalo a dostala som sa do nemocnice,kde mi zistili zas aj ppp,a od tial ma poslali do tej blavy....

pridavam sa

pusate,vobec mi nevadia tvoje otazky,skor naopak.ja som zacala s ppp v 15,pri vyske 166 a vahe 55.menzes mam od 14.zapacilo sa mi to,az som skoncila pri vahe 35,pri ktorej som skolabovala.v ilave sa mi stav este zhorsil,tak ma previezli do BA,kde som bola takmer 2mesiace na infuzkach a dalsie mesiace som sa davala dokopy.ja som lezala na internom.najprv som mala setriacu dietu a neskor vyzivnu.zo zaciatku som priberala pomalicky,neskor aj 0,5 az 1,5kg za den pri normalnej strave.metabolizmus sa mi tiez blaznil.snazila som sa jest vsetko,lebo doktorka mi s placom povedala,ze len zazrakom som sa vyhla smrti.najhorsie bolo na tom srdce a pecen,na ich spravnu funkciu beriem lieky dodnes.najvacsiu bolest mi sposobil stiahnuty zaludok,po jedle velmi bolel,ze vraj dan za ppp.pocas necelych 6mesiacoch v nemocnici(medzitym som bola aj na chirurgii kvoli zlcniku a pruhu)som pribrala okolo 15kg.kazdy mesiac som chodila do BA na kontrolu a psychologicke.tej som sa viac ale bala ako mi pomohla.depky kvoli vahe som ani nemala,skor som sa citila dost slaba.kramy som pocas liecby a ani dlho po nej nedostala.vaha sa mi po liecbe drzala,jedla som podla rozpisu,metabolizmus tiez podla mna ok,ale ja som kazdy volny den venovala turistike,lebo milujem hory.v 18 som zacala s hormonalnou liecbou,ale kramy som mala len ked som brala hormony,ale skodili mi,tak gynekologicka to nechala na prirodu.neuveris mi,ale tento rok v januari som od ppp dostala konecne kramy,a to bez liekov.po 6rokov!a mam ich pravidelne.
pusate,neboj sa,tvoje telo potrebuje pribrat,aby sa z dievcatka stala zena.aj ja som pred kramami pribrala.nebran sa tomu,si na dobrej ceste.ale co by som ti najviac prijala,je mat okolo seba kopec priatelov,ako napr.niektore dievcata z tejto temy,ktore na teba myslia aj ked idu do roboty alebo zaspavaju.pri ktorych zabudnes na vahu a budes sa iba smiat,bo to ty najviac potrebujes,nebyt sama a smiat sa...

allla

pytam sa od veci ale chcela by som vediet ake priznaky su ze cloveku s ppp zlyhava organ?prejavuje sa to na cloveku alebo nemusi?dakujem

pusate

pridavam sa,
ešte som dačo chcela,aj mna museli zachraňovať,ked mi vybrali žlčník,a bez neho to tiež neni ono,a ty si po ppp dostala aj krámy? a čo tvoj metabolizmus,po ako dlhom čase sa ti napravil??prepáč,že mám tolko otázok,ale ked ja sa potrebujem dostať z tej hroznej neistoty,a nevim ako to je všetko po ppp,bojím sa hroznee:(((
a bola si aj na psychiatrii??? ja v blave,ale nepomohlo mi to vtedy...

pridavam sa

ahojcek pisem ti 1.raz,ale chodim na tieto temy uz davno.Pusate,ty tu mas tolko priatelov,ze keby si sa mala s nami vsetkymi stretnut,tak neuveris vlastnym ociam.Ozaj,ja som Lenka,mam 22rokov a som z Dubnice nad Vahom.Aj so mnou sa pred 6rokmi pohrala ppp,ale mna z toho dostali az lekari,ked mi 6mesiacov zachranovali zlyhavajuce organy a doteraz nie su v poriadku.Uz len preto ta velmi obdivujem,ze sama si sa postavila proti ppp a bojujes.Zivo sa viem vcitit do tvojich problemov.Drz sa a nezabudaj,ze tu mas svojich priatelov,ktori ta podrzia a poradia,ked ta cosi trapi.papapa

pusate

awoj ssia,diki,že na mna myslíš,si moja kamarátka,jasné,ved vieš,ale ja som myslela v okolí,osobne nemám žiadne,iba tú 1,s ktorou chodím na larpy:)),aj zajtra idem na larp do novej dubnice,tak dufam,že ma tam nechyí takato depka,sak by som im tam len zbytočne kazila zábavu:((

ssia

pusate, ale ty mas priatelov...ved mas mna. teda aspon ja ta vimam ako priatelku, aj ked viem ze to nie je take "live" ako keby sme sa fakt poznali.
no, najväcsie svinstvo by bolo, ak by toho rvojho ocina vyhodili. viem ze ste na tom zle...a dufam ze to mu neurobia. boli by to hnusni sviniari, ved idu vianoce...to sa proste nerobi. drzim palceky nech sa to nestane...
je to hrozne, ze niekto ma kopu znackoveho oblecenia, velikansky dom a skvelych rodicov, surodencov a kopu priatelov, krasny zivot a pritom si to mozno ani az tak nezasluzi...a niekto nema dokopy nic. ale vies, vsetko sa moze zmenit. uvidis zmeni sa to. verim tomu.
a co budes robit cez vikend? ja budem asi doma, napisem ti, budem sa ucit, mysliet na teba, v nedelu pojdem tancovat, pojdem do kostola...strasna nudna klasika ale...hlavne budem na teba mysliet a drzat ti palceky...to je tiez klasika, ale nie strasna ani nudna, lebo je dobrovolna;) drzim ti palceky;)