Prirodna farba na vlasy - Henna

Príspevok v téme: Prirodna farba na vlasy - Henna
rihanka

Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk

isabelle

lucinka33
Mas pravdu, aj ja som vystudovala, ze najkvalitnejsia henna je ta na vlasy i tetovanie:)
A tiez to miesanie henny, indiga, bezfarebnej henny, Amly...vzdy vies co tam das:) Len tazko sa to zhana, akurat ta yvette ma nejake tie henny aj ciste myslim, tiez tu Amlu..ale indigo mam pocit, ze nie..?:)

isabelle

Ako som vystudovala tak tie cervene odtiene od Hennedrog su vsetky so sodium picramate:( Asi to nebude az take kvalitne, je to predsa len chemia...nastastie Henne Color ma to sodium len asi v dvoch odtienoch...?:)Aj to by nemusela mat, ale chvaliu si ju:))

isabelle

Tie henny od Hennedrog myslim, ze obsahuju ten sodium picramate, nie?
Henne Color je podla vyskumov kvalitnejsia..ja som od Hennedrog este nemala nic, ale viem to z clankov na nete:))

Lucinka33

Ejmy, vdaka za cennik. Musim napisat Ivett, teraz sa mi tie ceny pacia :)

Inak, mne sa nahodou podarilo zohnat cez net cistu lawsoniu v body art kvalite a chcem si z nej namiesat vlastnu hnedu :) Ked ste niekto citali tu elektronicku prirucku na hennaforhair.com, tak tam pisu, v akych pomeroch sa ma zmiesat henna a indigo,aby sa dosiahol pozadovany odtien. Naj postup na tmavohnedu je nechat cistu lawsoniu v body art kvalite luhovat 12 - 24 hodin spolu s tea tree olejom a citronom na druhy den pridat indigo /mozte pridat kusok soli/ a dat to na vlasy. Ja tam chcem dat aj amlu, vraj to potlaca rysavy nadych henny a robi studensi odtien.
Ak chcete cierne vlasy, je dobre aplikovat cistu hennu v body art kvalite na 2 hodiny. Potom ju umyt a ihned po umyti dat na to indigo, tiez na 2 hodiny.
Tak vytazite z oboch rastliniek maximum. Lebo v tych miesanych hennach nikdy neviete presny pomer lawsonie a indiga a vyzaduju si aj odlisny sposob pripravy.
A este jedna informacia - cista lawsonia v body art kvalite sa moze pouzivat bez problemov aj na odfarbovane vlasy a inak chemicky upravovane a naopak. Neobsahuje metalicke soli, ktore robia sarapatu a je jemnucko namleta :) Myslim, ze aj Ivett ma v ponuke nejaku hennu v body art kvalite - teda taku, co sa pouziva aj na tetovanie.
Ups, nejak som sa rozpisala :D

isabelle

Tak nejaky vyskusaj:)) je to nieco ako bezfarebna henna...vlasy len zregeneruju a nezafarbia:) A podla mna ti aj zhydratuju tie premelirovane vlasy, kedze prave tie mas asi dost presusene a citlivejsie...
Mne raz melir odrastal skoro rok, esteze som nemala vlasy vtedy velmi dlhe. Dala som na to hennu, lebo som mala tie pramienky take zlte a stencene, ze hroza:((

ako to je?

no ja chcem tie vlasy hlavne vyzivit, predsa, ten blond melir im dava zabrat.
takze cisto len o ten zabal sa zaujimam.

isabelle

ako to je?
Ak mas blond melir a nechces sa ho vzdat, tak asi lepsi bude iba ten bezfarebny zabal. Keby si si uz dala hennu, ten melir by sa ti sfarbil do ineho odtienu. Ibaze by si si dala hennu blond, tak by ten melir este mohol ostat blondavy:))

ako to je?

ja mam rysavu s blond melirom, dlhe a kucerave.takze farbit nechcem, len vyzivu pre ne.takze skor asi ten zabal.