Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk
Prirodna farba na vlasy - Henna
ja mám teraz na vlasoch tie zábaly Amla+Brahmi pol na pol :)
ejmy - čistá henna bez prímesí je rastlinka lawsonia ktorá farbí na medeno a po zoxidovaní by mala mať hrdzavý-gaštanový odtieň a indigo je zase iná rastlinka tinctoria ktorá farbí na modro-čierno ak by si ju dala blondínka tak by zrejme mala vlasy modré-šedé ak si ju dá tmavovláska tak čierne vždy u týchto rastliniek hrá úlohu podkladová vlastná prírodná farba vlasov :) a niekedy sa robia zmesy napr. ked je hnedá "henna" tak to je zmiešaná lawsonia+indigo v určitom pomere a tak...:) a potom je ešte bezfarebná-regeneračná a tá sa vola Cassia. Inak tá lawsonia a indigo sa aj odlišne pripravujú aby sa vyzdvihli účinky u indiga platí že nezalievať teplejšou vodou ako 60 stupňov a nepridávať nič kyslé do kašičky dobre je pridať štipku soly a čisté indigo sa dáva na suché vlasy a doba posobenia je len max. 60min. a lawsonia tá sa zalieva nad 90 stupňov treba pridať niečo kyslé aby sa z nej vytlko čo najviac farbiva, može sa dokonca nechať cez noc odležať v citronovej štave a až na druhý deň dávať na vlasy a doba posobenia na vlasoch može byť aj 12hod. teda čím dlhšie tým výraznejší odtieň :) a je jedno či sa dáva na suché vlasy alebo na mokré :)
mirka 23
pravežer vobec som to nemala husté, praže také vodnaté, sa to lialo :D, má to tak byť? dávate tam skor teplejšiu či chladnejšiu vodu? ja som urobila kávu, umyla si vlasy šamp´ňonom, potom káva trošičku vychladla, zaliala som, zamiešala a hneĎ dávala na vlasy. takže ja som mala bez indigy, keDˇsom do toho nemala čiernu, ale to nevadí, žE?
tak včera som si dala hennu a o chvíľku idem zmyť, tka som zvedavá a počujte vy ju nechávate nejak vylúhovaŤ? lebo ja som ju včera zaliala s teplou kávou (1 dc), trošku zamiešala a dala na vlasy. bolo to také vodnaté. a to indigo, čo ste spomínali, to je čo? je to v henne, či ako?
Zase sa mi to dala na stranku 2x :)))
Mnohi ludia si myslia, ze henna sedive vlasy nemoze zafarbit, ale nie je to vobec tak. Henna a aj ostatne rastlinky, ktore maju farbiace ucinky su velmi silne farbiva a navyse omnoho setrnejsie..ako iste vies:))
mirka 23
Tu je viac o henne ako farbi sedive a presedivele vlasy:)
www.hennaforhair.com
mirka 23
Tu je viac o henne ako farbi sedive a presedivele vlasy:)
www.hennaforhair.com