Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk
Prirodna farba na vlasy - Henna
lucinka: dakujem, myslim že ten hennovy balzam nič take neobsahuje, ale ešte si to podrobnejšie prečitam neskôr.
gloss: neviem či tie detske šampony su pre nas uplne najvhodnejšie, ale ja si napriklad okrem toho farbenia s vlasmi nič nerobim (nefenujem, nesušim, nežehlim,..), možno na pravidelne umyvanie nie su vhodne, ale raz za čas si ich tak odľahšiť by bolo fajn.
Ten zoznam silikonov je asi v strede clanku, nie na konci ako som ti to napisala :) No to je jedno..
Ja som Alverde mala, 3 druhy. Boli fajn, celkom mi sadli, ale po case sa mi fakt vytvorili lupiny. Oni su dobre, ak ich striedas s inymi samponmi. Vlasy sa po nich leskli, ale tie lupiny ma nastvali :) Podla mna ich vyskusaj, nie su drahe, tak ked nesadnu, nebude to taka tragedia :)
Inak, davaj pozor v zlozeni samponov aj na Sodium Laureth Sulfate alebo Sodium Lauryl Sulfate. Tie sposobuju vysusanie vlasov. Ale najdes ich takmer vo vsetkych samponoch :( Tie prirodne maju vacsinou Sodium Coco Sulfate, ten je podstatne jemnejsi. A tiez je dobre najst sampon bez parabenov. Skutocne prirodna kozmetika ich neobsahuje.
masasko - ja si zase myslím, že detské sampony su určené pre deti a o tom je aj zloženie oni nepoužívaju, laky, tužidlá, nefarbia si vlasy, nežehlia, nefénuju, nenatáčajú atd. ... čiže pre nás vhodné nie sú zrejme by nám vlasy vysušovali :( ale to je len moj skromný názor :)
luci - radšej daj len mullera a počkaj si na indigo a potom použi na farbenie :)
Ja mam prave ten hennovy šampon z DM aj balzam a su celkom fajn, neda sa to porovnat s Elseve, vlasy som mala uplne bez života. Chcela by som skusit aj Alverde, ale ked niektori ju chvalia a ini zatracuje, že vraj sa im z toho robia chrasty, lupiny a tak.
Na konci tohto clanku mas silikony a su aj rozdelene podla toho ci sa daju vymyvat dlouhevlasy.cz
ako sa vlastne označuje silikon v zloženi výrobku, ma to svoj zložity názov, či normalne "silikon"
Z prirodnych samponov zozenies napr. v DM Alverde, z tych drahsich Laveru, Weledu. Potom sampon Henna od tej firmy co vyraba DMkovu hennu neobsahuje silikony, no nie je prirodny. Este je super prirodny Urtekram, potom chemicke bezslikonove a bez parabenov su Gestil, Queen Helene atd., ale tie sa tazsie zhanaju.
Ja sa v tych prirodnych a bezsilikonovych,.. samponoch moc nevyznam, doteraz som použivala klasicke vyrobky, naposledy Elseve a až ked som sa dopocula o henne som sa začala zaujmat aj o prirodnejšie a šetrnejšie pripravky. Tak asi vyskusam nejaky detsky, aspon tak na striedanie.
Masako, skus, mozno ti sadnu. Myslim, ze detske sampony asi nebudu obsahovat ziadne silikony, ze? :)
Gloss, prave toho sa bojim :) Preto rozmyslam. No chcem tam dat aj tu chorvatsku, ta obsahuje indigo, acaciu catechu a orech. Ale nechyta mi, cize je mozne, ze ju ta rysava indicka prebije. Hmm.. ten Muller bude asi istejsi :)