Prirodna farba na vlasy - Henna

Príspevok v téme: Prirodna farba na vlasy - Henna
rihanka

Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk

masasko

gloss: tak potom daj vediet aky bude, ja by som chcela skusit nieco bezsilikonove, ale poriadne ani neviem ake značky vyrabaju take sampony, masky...

gloss

Luci - ono to prírodu nevidelo ale aspoň neobsahuje silikony a parabeny, čo už je tiež fajn a určite dám vedieť lebo ja mám fakt dosť problém zohnať bezsilikonový sampon ten Wonder sampon mi dosť vysušuje moje zničené dlžky takže ho odložím na neskoršie. Keby mi tento garnier sadol to by bolo najsuper nakoľko šampon by som používala bežne na každé umývanie a ten balzam na vymývanie henny na to by som Wonderom neplytvala :D a Wonder by mi zostal na zábaly dobre premyslené, nie? :) len aby to teraz všetko klaplo :D
-hej tiež si nerozrobím celú davku ale polovičnú na skúšku inak mamina na tom fičí už týždeň a super vlasy jej to vždy osvieži a natonuje ale samoška, že to nemusí vyhovovať každému treba skúsiť :) ona si ten zábal dáva na 30min ale vždy je z hoto hodina :D

Lucinka33

ja som tiez rozmyslala, ze radsej to predsa dam do Wonderu, nebudem kupovat dalsie masky, ktore mi mozno ani nesadnu :) radsej si kupim dalsi Gestil Wonder :) Aj tak pouzivam uz iba to. Asi by bolo dobre na zaciatok pouzit len kusok Gestilu a kusok henny /napr. mnozstvo na take 3-4 umytia/, aby sme zistili ci nam to sedi a neminuli si zbytocne hennu a masku.
Potom napis ako si spokojna s tym bezsilikonovym Fructisom. Videla som na to reklamu, ale necitala som este skusenosti ludi. A vraj existuje aj nejaka BIO Schauma, ale na Slovensku sa zatial nepredava. Vidim, ze trh tlaci vyrobcov chemickej kozmetiky do prirodnych variant :) Len ktovie ci tie vyrobky niekedy prirodu videli :)

gloss

Luci - tiež nad tým váham, že či dotoho mám dať DM-kovú hennu alebo hennécolor ale tej je mi luto :( ale na druhej strane je to pre moje vlasy, nie? a chcem to dať do Wonderu nakoľko mám z neho super vlasy a je vhodný na zábaly :) a Alverde mi bohužial nesedia :( ale dnes som sa neudržala a kúpila som si od Garnier fruktis ten nový bezsilikonový šampon na Objem pre Jemné vlasy aj balzam tak som dosť zvedavá-čítala som dosť dobré ohlasy :O mala som od garnieru Lesk a Regenerácia a bol to moj najoblubenejší šampon a balzam mala som z neho nádherne uhladené, vzdušné a lesklé vlasy ale nakoľko obsahuje silikony tak ho už nepoužívam takže si preto myslím, že aj tento bezsilikonový by mi mohol sadnúť :)

Lucinka33

Oki, diky :) Neviem ci budu mat aj u vas v Tescu akciu, lebo som si vsimla rozdielne ceny v roznych mestach :) Divne. Ale asi lepsie bude pouzit kvalitnejsiu hennu, ked to ma za taku chvilku zregenerovat a ozivit farbu. Ta z DM by tam asi nic nerobila. A do akeho kondisu to budes davat? Do Gestilu? Toho mi asi bude luto :) Mozno si zaobstaram tu kuru na vlasy od Alverde, vraj je tiez dobra :)

gloss

Lucinka - baba, čo mi to poradila tak ona do toho kondišu sype prášok ale potom to zhustne a aj tak to musíš potom rozriediť ale mi to nedalo a skusila som posondovať po nete a tam to baby miešajú predtým a príde mi to ako lepší nápad a možeš si tam dať aj med alebo teatre olej vpodstate si to možeš vylepšiť na svoj obraz a akou vodou zalievať? ak dávaš hennu s indigom tak do tých 60stupňov :) asi zbehnem aj ja do Tesca :D a toho kondišu hej cca 100ml ale každý si to može upraviť podľa seba :)

Lucinka33

Gloss, super napad :) A tu hennu treba aj zalievat horucou vodou ci len rovno primiesam este praskovu do kondisa? A polka kondisa to je asi 100 ml alebo? No vidis, na to sa mi aj hodi ta vypredajova henna za 78 centov z Tesca :)

gloss

čaute baby :)
podelím sa s vami o super tip na udržanie farby medzi dvoma farbeniami, gloss recipe :)

-Do polovice bezsilikonového kondišu nalejeme rozmiešanú hennu cca 25-50g poriadne zamiešame a necháme odstát 3,5hod. potom tento hennový kondicionér používame ako bežný kondiš vždy po každom umytí vlasov a necháme posobiť pod nikrot.sáčkom a uterákom alebo čiapkou min 15min. samozrejme možeme aj dlhšie píše sa, že je to aj tzv.proteínová kúra a ustalovač henny a dodáva krásny lesk a udržiava farbu vlasom :) a kto chce len proteinovú regeneráciu bez farby tak si tam zamieša len bezfarebnú reg.hennu napr.z DM tá je fajn :)
Takže hor sa do výroby :)
Ja si ho tiež idem spraviť a zvažujem, že na tento účel použijem použijem DM-kovú čiernu hennu-je mi luto dávať hennécolor s nou budem farbiť :)