Prirodna farba na vlasy - Henna

Príspevok v téme: Prirodna farba na vlasy - Henna
rihanka

Prosim vas, chcela som sa spytat, ze ci si mozem dvakrat po sebe prefarbit vlasy hennou..ci sa nic nestane...pretoze teraz ich mam rysave a to som si davala hnedu..lenze predtym som ich mala blond..takze mozno keby som si este raz ju dala, boli by hnede, neviete niekto kto uz ma s tym skusenosti?dakujem vopred
--------------------
Nežiadúce účinky farby "black henna" - www.zdravie.sk

Mirka023

Si si mohla kupiť ten Gestil, ak maš peniaze, je to fakt najlepšia maska, ja kupujem po 7,14eur, a pozeram že na nete ho maju po 6, tak to by ťa možno vyšlo na rovnako. Viem kde ho predavaju v PO a v KE.
No a šampony... to je ťažke :D Teraz som si kupila Joannnu a som velmi spokojna. A to som kupióvala cez net, ale vraj v drogeriach teta maju tu kozmetiku a nie su ani drahe.

purblanka

ok,ďakujem.Počúvaj,no a potom balzamy a masky bez silikonu kupim aj normálne v obchode,či len cez net?A šampony ake su dobre,tiež bez silikonu?

Mirka023

No myslela som si, tak je potom pochopitelné, že maš suche vlasy po henne, nevadi to, ono svoje odrastene vlasy budeš mať ovela kvalitnejšie, najme po hennovani.
Olivový olej by som nedavala, citron možeš, najme k blond henne, ja davam, ak davam :) tak kokosový olej a dobrý balzam na vlasy (najlepši je Gestil Wonder a ešte Genera sa dá).
Silikony su večšinou v chemickych šamponoch, maskacha nerobia dobrotu vlasom, hlavne ak hennuješ. Silikony obalia vlas, aby bol hladši, niektore sa zmývajú niektore nie a prave tie su zle. Myslim, že Lucinka ti to vysvetli lepšie :-) Označuju sa všelijako, ale ak pozrieš na zloženie šamponu, tak ak látka ma priponu -cone tak to je silikon.

purblanka

ja som mala chem.farbené asi pred polrokom,a pred mesiacom som si dala trvalu,ale taku šetrnu.Ale aj tak by som rada použila hennu,lebo je prírodná.Neviem,čo su silikony,ale som počula,alebo čítala,že je dobre dať k henne olivový olej,alebo citron.

Mirka023

Purblanka a nemala si predtým chemicky farbené vlasy, lebo ak ano, tak práve tie zvyknu byť po henne velmi suche.

Lucinka33

Purblanka, ja si zvyknem davat tiez raz za mesiac. Ale teraz si davam mensiu pauzu :) Nemal by to byt problem, aj ked mas suche vlasy. Nakoniec, ja mam tiez suche a henna mi ich viac nevysusuje. Mozes si pridat do nej nejaky balzam bez silikonov, ak chces. Ale potom trochu horsie chyta.

purblanka

dievčata,ako často si dávate hennu?ja raz za mesiac,ale mám suché vlasy.Nevadí to?Nevysušuje to vlas ešte viac??

Lucinka33

Tak to mas teraz asi jahodovy blond alebo ako sa to vola :) Asi si zacnem nechavat hennu kratsie, nebudem s tym spat. Tiez som rozmyslala, ze si kupim od Yvette bezfarebnu hennu - tu cassiu. Ale este mam vela hnedej henny, ktoru musim spotrebovat. A ta hneda pekne ozivuje vlasy, tak sa neviem rozhodnut :) Ja teraz musim vydrzat tie dva mesiace, nech sa mi vymyje co najviac cervenej :)

Mirka023

Lucinka, presne :-) Aj ja to mam už silne, taky špinavý blond do ryšava a to som mala svetle blond vlasy... no ale čo už. Ja dva mesiace bez henny nevydržim. Vydržala som v lete, trošlilinka sa to vymylo, raz som nahenovala a som tam, kde som bola :-) Za kvalitu vlasov mi to stoji.

Lucinka33

jarka, myslim, ze hennovy sampon mozes v pohode pouzivat, ak na obale nie je uvedene inak. vela tej henny to zrejme neobsahuje a sampon nechavas posobit len chvilocku, takze to ani nestihne zaucinkovat :)