epilepsia

Príspevok v téme: epilepsia
Jančura

Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk

xanja

renata,
je pravdou, že keď v noci nespí,tak môže dostať záchvat z únavy, ale aj iné okolnosti to môžu vyvolať. Napríklad ja nemôžem ísť na slnko, lebo záchvat sa u mňa ihneď prejaví.

renata111

xanja, myslela som to tak,že 2 záchvaty boli vyvolané a priebeh mali rovnaký keď nespal v noci........A myslíš,že keď bude riadne spávať, že záchvaty nebude mať, alebo ich môže vyvolať aj nejaká iná okolnosť?

renata111

XANJA, syn mal vždy záchvat-boli dva, keď nespal....myslíš, že keď sa tie dva záchvaty rovnako prejavili, že mohol by ich dostať aj z iných príčin? U Teba to bolo vždy rovnaké?

michelll

ja mam epi.od 15 r. mala som viac zachvatov ale jeden bol brutalny. tyzden som videla dvojmo. teraz po maturite som si povedala ze uz nechcem brat ziadne tabletky. tak som ich vysadila. uz 3 mesiace sa citim ovela lepsie.neboli ma ani hlava.proste nic...

roni

Ahojte! Chcela by som sa spytat, ci niekto pouziva diazepam a ci by mi vedel poradit? zistili mi moznu epilepsiu, mala som uz viackrat miernu zachvaty, ale jeden vazny som dostala v spanku (strata vedomia, bezvedomie chvilu, chrcanie, bolesti srdca, hlavy, nedalo sa mi dychat, uplna dezorientacia a zle videnie). Ked mi niekto poradi budem velmo rada.

xanja

Andula,
nič také som nepociťovala, len Trileptal nezaberal, mávala som často záchvaty, kĺby ma nikdy neboleli, ani teplota nebola.