Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

epilepsia

Príspevok v téme: epilepsia
Jančura

Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk

renata111

Ahojte, chcem sa Vás spýtať, či ste mali záchvat aj počas chrípky, teda počas vysokých teplôt? Vďaka za odpoveď......

myis

mojej mami priatela syn ma epilepsiu, mal hrozne zachvaty, ale odkedy je na KETOGENIC DIET, tak schudol a nemal zachvat 2 roky.. Pritom zacal az po 20-tke. Zohnala som mu kopec knih aj zo zahranicia. V Amerike je tato dieta velmi uznavana, u nas v plienkach

zlata

nebrat antiepileptika pri epileptickych zachvatoch je velke riziko.ved kazdy zachvat mensi ci vacsi vychadza z mozgu a zanecha stopu i ked neviditelnu.dneska su lieky tak setrne ze neohrozia babatko.treba sa poradit s neurologom.

renata111

Minerva, aká je príčina záchvatov u Teba? Môj syn mal dva a boli vtedy, keď v noci nespal.... čiže únava....Doktorka povedala, že ak nebude ponocovať záchvatom sa vyhne.

minerva

Ahojte..epi som dostala ako 15ročná(mám 20)..Brala som Lamictal, keppru, depakin, Convulex, bola som na onkológii a na infúziách do mozgu - laicky povedané a nič..Na vyšetreniach nenašli nič, lieky nezabrali,záchvaty mám, sú nepravidelné, žiadna aura, nič..jednoducho si nevedia dať so mnou rady..lieky som prestala brať a robím všetko na čo mám chuť..nemala som záchvat 7 mesiacov..mala som kvoli tomu aj potrat a po nom mám záchvaty ale nie často..teraz chcem otehotnieť ale nemienim brať lieky, ktoré mi aj tak nepomáhajú a len môžu ublížiť plodu..a teraz mi na to niečo poradte..

xanja

renata,
Depakine Chrono užívam asi už piaty rok,1 1/2 tabl. na noc, predtým som užívala od roku 1998 Trileptal, ale to som ti tuším o tom Trileptale písala.

taty

Ahoj.Mám 29 a prvý záchvat som dostala v roku 2003. Mám sekundárnu epi, užívam Lamictal a neskôr mi dali aj Timonil. V čase, keď som ochorela som mala veľmi stresujúce obdobie a pravdu povediac je tomu tak doteraz. Jaby som chcela vedieť, či sa z tohoto môžem dostať, môže ísť u mňa o posttraumatickú formu ? Príspevky, ktoré som si tu prečítala, večšinou uvádzajú, že pred záchvatom niečo cítia, majú auru ... ja však nič necítim a nemám ani auru, jednoducho povedané \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\"bum\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\ \" a hotovo, väčšinou ma to chytí v čase keď som psychicky vyčerpaná, doslova, by som mohla povedať, že moje myšlienky v hlave zovrú a vykypia von. Ak by mi mohol niekto poradiť, budem rada.