Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk
epilepsia
Ahoj Andula! Som chalan, len som prihlaseny na meno svojej priatelky ale uz aj ja si vytvorim ucet. Nie, myslim ze som ziadne jedlo nevylucil. Jedine som obmedzil cokoladu, ale to neznamena ze si ju obcas nedoprajem, hlavne pri skuskach, ale fakt akurat dva tri riadky z tablicky, lebo ked som bol mensi tak po Velkej noci som sa prepchal cokoladou a prisiel zachvat.
Inak pre Betarku. Ano vsimol som si to aj ja. Ani nie tak ze sa viac lakam ale ten pocit zlaknutia je iny a taky neprijemny. Asi dva krat sa mi uz aj stalo ze som od zlaknutia dostal zachvat, ale tam sa pridruzilo asi to ze som bol dlhsie pri pocitaci, ale raz aj bez toho, len som sa smykol a spadol som na zem a od toho zlaknutia to na mna prislo, no a bola so mnou moja priatelka, no vtedy este nou nebola a nevedela to o mne a nevedela co ma robit. Takze ludia netreba sa za to hanbit, je to sucast nasho zivota a ked vas ma niekto rad a zalezi mu na vas tak mu to urcite nebude vadit.Aby ten clovek nebol v takom soku ako ta moja milovana. A inak mozno aj vdaka tomu sme spolu.
A Timo...ja som praveze v jednom odbornom clanku cital ze to na potomstvo nema ziaden vplyv. Sorry ale nepamatam sa na akej stranke som to cital, a ci to nebol zahranicny clanok...skus sa povrtat na nete a neboj mam kamosa epileptika, co maval viac zachvatov ako pises ty a ma dve krasne a zdrave deti. Naozaj, len treba pozitivne mysliet aj v tychto veciach.Zatial sa majte pekne
Maison, sú nejaké potraviny, ktoré si prestala kvôli tejto chorobe jesť? Ďakujem. Andula
Cau
Mam epilepsiu v tej lahsej forme 2 x mesacne mavam aury.Chcem sa opytat ako to je ked chceme s manzelkou dieta,cital som ze deti epileptikov sa rodia s poruchami.
dakujem za odpoved
Stanka 8, ja mam 23 rokov a epilepsiu mam od svojich siestich. Chvalabohu zachvaty mi po puberte ustupili a momentalne vediem plnohodnotny, zivot. Co je take nenormalne na tom ze sa na svoje narodky neopijes. To za to ze mas mat 18 tak si tym musis nieco dokazat? Ja nepijem cely zivot a ani mi to nechyba a pri tom byvam na private s chalanmi co piju pravidelne dva krat do tyzdna. Nic na tom nieje. Co sa tyka pravidelneho spanku, tak to nehrozi ani mne, ked sa sprtam na skusky, ale na kazdeho to vplyva inak. Ja si napriklad potrebujem obcas poobede pospat a citim sa lepsie. Praveze vtedy ked mi kazali kedy ist spat, kedy vstavat a nedovolil i mi cez den si zdriemnut citil som sa zle a prave ta unava ked som si trochu nezdriemol mi vedela zachvat vyvolat. Musis sama prist na to co ti vyhovuje, ale dodrziavat tie hlavne zasady: ziaden alkohol, nejest velke mnozstva cokolady, a tiez je dolezite vyhybat sa diskotekam. Stroposkop je priam nepripustny. Mozem ti povedat ze na diskoteke som bol len parkrat ale vzdy den dva na to som dostal zachvat. Da sa s tym pekne zit ale musis vediet co je pre teba dobre, ci trochu zabavy a opojenia alebo zdravie. Drzim ti palce.
Mam 17. a len prednedavnom mi diagnostikovali epilepsiu. doktorka mi vravela, ze aj s touto chorobou sa da viest plnohodnotny zivot. ked si predtavim, ze svoju 18-stku oslavim s detskym nealkoholickym sampusom v ruke. no..neviem ako vam, ale mne to normalne nepride. pravidelny spanok a teenedzer???ved to nejde spolu. ako....zachvat som mala raz...a dufam, ze sa to viac nezopakuje. Tvarim sa, ze to zvladam. som optimistkou, ale...je to dost tazke.
Dobrý deň, chcela som sa len spýtať, či ste pri užívaní liekov na epilepsiu nemali zvýšenú teplotu prípadne vyrážky. /prípadne iné vedľajšie účinky/. Ja užívam Trileptal a chcela by som zmeniť lieky, lebo pociťujem, že Trileptal mi nerobí dobre. Ďakujem. Andula
pocas vysokych teplot neurologovia odporucaju podat diazepam desitin preventivne,pretoze je riziko vzniku zachvatu.