Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk
epilepsia
Renata,
ja som mávala väčšinou záchvaty len zo spánku, vtedy to bolo charakteru kŕčovitého, neudržala som sa na nohách, proste strácala som rovnováhu, zle sa mi dýchalo, potom som musela ísť na pohotovosť, tam mi pichli injekciu, no a potom to postupne prechádzalo. Samozrejme dokúsaný jazyk, chvíľu trvalo až som sa dostala k vedomiu, nevedela som ani aký je deň. Cez deň cítim, že to na mňa ide, doslova vypleštím oči, začnem sa chovať tak, že behám po byte, snažím sa to rozísť, tlčie mi srdce dosť prudko, chvíľami si nepamätám nič, je to hrozný pocit, to sa ťažko opisuje. Naposledy mi bolo aj na zvracanie, doslova som sa akoby dusila.
Ahoj Xania, chcela som sa Ťa spýtať, že keď si brala Trileptal, či si mala nejaké vedľajšie účinky - napr. bolesti kĺbov a pod.
Ja som najskôr užívala Timonil, ale bola som hrozne ospalá. Po roku mi zmenila doktorka lieky, takže teraz už dva roky užívam Trileptal, ale myslím, že to liečivo /karbamazepín, oxkarbazepín/ mi nerobí dobre. Ako je to u Teba s Depakine Chrono? /bolesti kĺbov, teplota .../
Ďakujem, Andula
Ahoj renata!
Pri Depakine Chrono mávam záchvaty, ale veľmi zriedkavo a neupadnem do bezvedomia, som pri vedomí,všetko si pamätám, som len trocha mimo, no potom ma bolí hlava, to je pravda, veď to dá zabrať taký záchvat, trocha cítim aj svaly, lebo aj tie sa panaťahujú, no ale nie je to také drastické, ako keď som užívala Trileptal.
pri epilepsii urcite nepit alkohol,nefajcit,ziadne drogy.dostatocny spanok,nepretazovat organizmus,neflamovat. a zdravo sa stravovat.