Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

epilepsia

Príspevok v téme: epilepsia
Jančura

Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk

badu

Ahojte, zaujimalo by ma, do akej miery vam zasahuje epilepticke ochorenie do kazdodenneho fungovania, ako ste sa zmierili s diagnozou. Bol by tu niekto z okolia Bratislavy, kto by mal zaujem uskutocnit so mnou interview pre SAV? Zaujimal by ma kazdodenny zivot epileptika. Info: baduu@atlas.sk Dakujem.

RNG

Neviem nic o farmakologikach ktore beries na epilepsiu.
Co sa tyka rybacieho oleja a v nom obsiahnute omega 3 kyseliny, to viem, ze je potrebne na vyhojenie a regeneraciu mozgu(okrem inych dobrych vlastnosti)
Zdroj omega 3 olejov najdi na Google.sk napr, pod slovami ; doplnky, rybaci,lanovy,borakovy
Zavolaj do predajne a pytaj si dorucenie postou na dobierku.
Mnohi Ti to radi urobia.

jullli

RNG, prosim ta, aky mas nazor na farmakologicku liecbu antiepileptikami. Beriem ich uz treti rok a bojim sa nasledkov - predsa len, je to chemia. Neodpadavam vobec, ale z eeg mi vzdy vychadzaju abnormality. Este ohladom toho rybacieho oleja... Da sa to kupit aj v lekarni, alebo treba specialnu predajnu? Predsa len, od BA som dost daleko. Nie je nieco podobne v okoli Ziliny? Vrela vdaka za odpoved.

ondicek

Môj syn trpí epilepsiou od 16 rokov. záchvaty sa opakujú pri nadmernom zaťažení organizmu, syn je D J a záchvaty mu vyvolávajú asi svetlá, sú to ťažké generalizované záchvaty, upadne do bezvedomia a trasie sa mu celé telo. Poradte, ako by sa mal správne stravovať. Po záchvatoch je deprimovaný, je to hrozné, vidím , že veľmi trpím a chem mu pomôcť. mama.

RNG

Najdi si to v Google,sk pod "doplnky vyzivy, Bratislava, rybaci olej" a najdes tam viacej obchodov , i mnou podporovany. Dobre su aj ciste rybacie oleje(losos napr) aj zmesy omega 3-6-9 obsahujuce rybaci lanovy a borakovy, alebo pupalkovy.
Podstata je, aby si si nemyslele, ze je to medicina a brala 1 tobolku. To je potravina,z ktorj sme za detstva dostavali pravidelne lyzicku(5 gramov pre dieta, 10-15 pre dospeleho) proti krivici-zdroj vitaminu D. Ine uzitocne v r.o. sa vtedy este nevedelo
Rybaci olej zaroven riedi krv pre zlepsenu cirkulaciu a mensiu zrazanlivost-definitivne zdravsie, nez brat proti tromboidom aspirin a warfrin ci coumadin-( odporucena davka max 35 gramov, vyssie moze byt krv pririedka= zvysena krvacavost)
Ryby su zdrave hlavne morske zo studenych mori. Najcennejsi je v nich olej s prirodzenymi karoteidami a vitaminom D

lorrie

RNG prosím môžeš mi napísať, že kde sa tieto vecí zoženú, resp. kúpia? Normálne v lekárni? A čo presne si mám pýtať, napíš to prosím ťa trochu zrozumiteľnejšie ako laikom :) Ďakujem ti

RNG

Epilepsia je porucha nervov.
Telo je ,schopne regeneracie, doplnit sa daju urcite ziviny, ktorymi sa regeneracia ulahci.
Odporucal by som v prvom rade oleje omega 3 skupinu(rybacie(EPA a DHA), lanove) a niektore vzacnejsie z omega6 skupiny(GLA, ktory je v pupalke ci boraku)
Tiezcoliny, hlavne phosphatidilcholin , lecitin.
Pomahaju aj takzvane noontropics, latky povzbudzujuce regeneraciu mozgu.
Stoji to za pokus, ziadne bocnew nasledky nie su zname na tieto, a pravdepodobnost, ze to pomoze regenerovat poskodene casti je dost vysoka.

lorrie

Ahojte, chcem sa spýtať, môj otec máva epileptické záchvaty v spánku. Má 52 rokov a trpí tým asi 4 roky, nikto nechápe ako to mohol v takom veku dostať. Máva ich veľmi vážne, nemôže sa prebrať, vždy musíme volať záchranku, niekedy ho aj odvezú na áro alebo do nemocnice. Nemá žiadnu inú chorobu, nie je to ničím racionálnym vyvolané, moja mama už niekoľko rokov nespí, budí sa na každý jeho pohyb, stále je v panike, mám niekedy pocit, že už sa z toho zosype. Neviete niekto niečo poradiť? Alebo poznáte aspoň takýto prípad, že to niekto dostal v takom vysokom veku? Ďakujem