Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk
epilepsia
pocas tehotenstva cerke odobrali plodovu vodu pretoze je to moderne po 35 rokoch rodicky !!! samozrejme nezistili nic dieta poriadku!!ale dcerku odvtedy bolelo podbrusko hovorila to svojmu gynekologovi ten urcil je to vekomm kupte si magnesium!!!koniec koncom doslo to tak daleko ze dcerku s prace odviezli do nemocnice okamzite operovali mala plne podbrusie hnisu!!! toto vsetko sa udialo v7.mesiaci tehotenstva!!! ziadne pozorovanie ci je dieta v poriadku ,,to nebolo treba" zaver naseho zialu dietatko sa narodilo postihnute ma obrnu a epilepsiu to nehovorim o arogancii niektorich lekarov!! ma z vas niekto taketo skusenosti ozvite sa!!!
mojej dcerke sa pred 1 tyzdnom objavili trhave pohyby vrchnej pery..stiahne jej ju uplne dole niekedy viackrat za minutu asi v 10 sek intervaloch..najhorsie je to ak je unavena alebo v pokoji..nevieme preco a co to je..vysetrenia nas este len cakaju ale ako asi kazda mamina sa o nu hrozne bojim..stretli ste sa uz niekedy s niecim takym...mohla by to byt aj epilepsia?
v spanku sa mi zda ze to nerobi-.,..ale nie som si ista..
prosim o radu..
Ahoj, Renata111,moja dcérka má epilepsiu od 1.roka, teraz má 2 a pol. my máme také skúsenosti s chorobami a horúčkami, že vždy ked už má dcérka dobré obdobie, tak do toho príde choroba a zhorší sa jej to... zrejme je to tým, že telo musí bojovať s infekciou a neostáva mu síl na záchvaty... ale nič strašné,odkedy sme na liečbe Lamictalom a Convulexom, veľký krčovitý záchvat nemala ani počas choroby, len absencie:))) tak veľa šťastia, nech sa vám to zníži na minimum alebo úplne stratí:)))
Ahojte, chcela som sa spýtať, či máva niekto z vás auru a ako sa u vás prejavuje. Ďakujem. Andula
Maison ...dakuje pekne :) si zlaty ... no budem sa snažit aj ked je to tazke lebo v tento vek sa točí len o tom ..akcie a tak ...ale mam svojho anjelika , priatela myslim a ked som s nim tak mi nic nechyba a vobec ma netrapi ze nie som na nejakej akcii alebo co ...ale v niektorých chvilach je to tazke ...no budem sa snazit dakuem este raz ...
Ahojte, ja užívam Depakine Chrono, predtým tri roky Trileptal. Dnes som mala také čudné stavy. Ako keby sa mi zotmievalo pred očami, mala som pocit, ako by som počula rádio , aj keď som išla von z kancelárie. Keď som išla ku kolegyniam, aby som nebola sama, tak sa ma pýtali, čo mi je, ale ja som vôbec nemohla rozprávať. Mohla som povedať len slabiky, slová vôbec. Akoby som "komolila" slová. Neviete, čo to mohlo byť? Potom mi to prešlo samo od seba. Zatiaľ som mávala záchvaty len v spánku, tak som ostala prekvapená. Ďakujem. Andula
Betarka, treba si vzdy povedat ze to mohlo byt aj horsie a ze si vlastne stastny clovek ze to nemas kazdy den, ci noc a mozno aj viackrat denne. Kedze to nemas tak casto, odporucam ti obmedzit co najviac taky zivot. Ist do mesta najvia raz do tyzdna, este lepsie by bolo raz do dvoch tyzdnov, ale nebyt dlho, najdlhsie do tej jednej. Ja viem ze to nieje lahke, uz som si tym presiel a a stale tym prechadzam, kedze som na vyske a byvam na private kde sa pravidelne konaju zurky. Viem ako to beru decka v tvojom veku ked nerobis co oni, ale ver mi ked budes starsia, to ze nepijes a zijes zdravo sa v ociach inych stane tvojou cnostou. Ver mi zabavit sa da aj bez alkoholu a v baroch ci na diskotekach sa vzdy najde miesto kde svetla neblikaju a ak mas spravnych priatelov, pojdu s tebou na take miesto. Ak to nevedia, povedz to aspon tym najlepsim kamoskam, aby vedeli co maju robit keby nieco...
A ked si v meste snaz sa vyhladavat miesta ktore su co najmenej zafajcene, lebo aj to ma svoj vplyv. Snaz sa a zvladnes to a mas vacsiu sancu ze ked sa dostanes z puberty, dostanes sa aj z epilepsie, ak to podcenis ver tomu ze je velka sanca ze sa ti to zhorsi a do mesta a na akcie, ci silcestra budes musiet prestat chodit natrvalo. Budem ti drzat palce.
pre Stanka8 ...ahoj ..ja mam tiez 17 ...a asik pred rokom mi tiez diagnostikovali ...dva krat som mala ...boze a ja sineviem predstavit len 17 ale uz teraz ked sa chodí do mesta sa tam ciitim ako debil ked je daka akcia ...a silvester a neviem co ...:( presne teenedzer a neflamovat a neviem co to sa neda ... trapi ma to moc aj ked mozem byt rada ze to nemam casto ale co ked je to take zlozite ...
pre mainson aha .... no ja zachvat nastastie pri tom nedostanem ... len ma viac trhne pri takych malickostiach ... dakujem :)