Epilepsiu mi diagnostikovali v 14 rokoch,teraz 24rokov.Od tej doby som na liečbe.Patrím do skupiny možno tých šťastnejších epileptikov,lebo záchvaty nemám tak často a súvisia čisto len so zaspávaním.V roku 2003 vymiznutie záchvatov,po narodení mojho prvorodeného synčeka,no momentálne mám strach,lebo záchvat sa mi v ďalšej tehotnosti objavilt.j.23 týždeň tehotenstva.Tak dúfam,že to naozaj súvisi s tehotenstvom a vyčerpanosťou a po pôrode bude zase všetko o.k.,aby som sa mohla plnohodnotne starať o svoju 4 člennú rodinu,lebo naozaj tá doba bez záchvatov bola super,úplne plnohodnotný život.
-----------
Stručne popísaná choroba na tému "Epilepsia" www.zdravie.sk
epilepsia
ahojte ja som tiez epilepticka uz 6. rok. chcela by som poradit tym,co beru lamictal -skuste sa poradit so svojim lekarom o nejakej inej liecbe - ja som ho brala tiez a nepomohol mi, zachvaty sa mi opakovali castejsie. teraz beriem keppru a neurotop a zachvaty mavam len obcas, pri velkom strese. dufam ze som vam trosku pomohla a zelam vela stastia
Ahojte.Mám epilepsiu asi 5 rokov.Nocny typ.a stale rano po zachvate, mam taky divny pocit potom cely den.Hrozne som do seba zahlbena.a je mi nanič.vzdy som chcela niekoho poznat s takym istym "osudom",aby som sa mala s kym o tom bavit a podelit sa o tie pocity, lebo iba ludia s podobnou diagnozou vedia pochopit o com hovorim.Preto tu pisem, lebo som rada,ze som nasla take forum,kde je nas tu viac.A zdielame tu rovnake pocity a nazory a môzeme sa tu podporovat, ci rozveselit.
ahojt.ja mam epilepsiu uz ani neviem ako dlho.je to uz hadam aj 15r.liecim sa v BB,ale...brala som uz hadam vsetko.naucila som sa s touto chorou zit,ale obcas mi pekne skomplikuje zivot.musim byt ina nez su moji rovesnici a znami.musim inak konat a inak zit.mam male babatko-ktore sa narodilo bez problemov.co je uplna super a nikto tomu neveril,ze prave epilepticka moze tak lahko rodit.takze sa teraz venujem materskym povinnostiam a snazim sa byt dobrou matkou.obcas mi to sice prersta cez hlavu lebo som slobodna mamicka,ale da sa to zvladnut.
zdravim, mojej sestre pred časom diagnostikovali epilepsiu.má 28 rokov.avšak diagnóza znie-najľachšia forma epilepsia,akú mávajú malé deti.prejavuje sa u nej tak,ze jej pri záchvate-ak to tak môžem nazvať- skáče hlava,len hlava.opisuje to taktiež tak, že už cíti,že to na ňu ide.mňa by zaujímalo,či sa takáto forma môže zmeniť na závažnejšiu formu epilepsie.pani neurologička jej predpísala lieky.za odpoveď veľmi pekne Ďakujem.
Ahojte,aj ja patrim do skupiny epileptikov. Ja mam epilepsiu asi 1 rok. Zachvaty mavam len v noci, ked spim, je to strasne, lebo niekedy sa zobudim a som z postele na zemi, alebo si rano najdem nejaku tu modrinu. Tiez uvivam lamictal a neurol. Neskusali ste niekto prirodnu medicinu?Nejake bylinky alebo akupunkturu?Poradte.
Ahojte vštci, neviem ako to opisať a ani lekárovi toneviem opísať.Mam stým problemi asi od 10.r aspoň mnou registrované.Prejavísa sa mi to najprv takými predtuchami ráno dve trirána, niekedy to prestane a niekedy po tom 3-tom rane ide nato. Je to stav ktorý ja opisujem ako keby som bol v nieakóm skafandry, svet síce vnímam len kritycky je 3-tí deň od začiatku stavu keď sa mi zlievajú všetky zvuky do jedného. Potom to upada, len zvláštne je na tom to že, to trvá 8 až 9 dní vkuse je to také zvláštne že vlastne ako keby sa tých 9 veť dní odohrávalo m,imo mna ja vnímam svet ako keby som....vobec neviem to popísať.Na EEG mi zistili počas stavu že mám el.výboj len na ľavej strane mozgu. Chcem Vás poprosiť ak niekto má podobný stav a nievieho tiež opísať tak nech sa somnou skontaktuje ďakujem veľmi pekne.pekný deň.P.S. niesom nadrogovaný ani opitý.
Jančura, myslím, že by bol pre teba vhodný Klíčkový olej. Môžu ho aj tehotné, dokonca sa im aj odporúča na udržanie tehotenstva, ale hlavne ja to prírodný prípravok pôsobiaci na nervovosvalové uvoľnenie a je to taký balzamík na dušu. Priateľka má 16 ročnú dcérku epileptičku a tá ho užíva dlhodobo. Ona trpela na každodenné bolesti hlavy a toto jej veľmi pomáha. Nájdeš na -odkaz odstránený- Držím palce. Prajem veľa lásky tvojho partnera a veľa síl v starostlivosti o rodinku.
Ešte k tomu prejavujú sa bežne ako niekomu asi denné záchvaty .Ja cítim,že ide na mňa niejaký iný stav,tak si sadnem,snažím sa predýchať,no niekedy sa asi nestihnem celkom prebrať,tak ma chytia krče,zastavenie dychu,potom sa neviem dodýchať,syčím...Trvá to možno minútu,niekedy trožku viac.Veď som už povedala mužovi nech to odstopuje,no ale on v tom strachu jasné,že na to nemyslí.pre neho je dlho každá sekunda môjho utrpenia.Som šťastná,že mám takého skvelého muža po svojom boku,lebo určite je to pre mňa lepšie.
no,že sa mi nevyskytujú cez deň,ako možno iným pacientom,ale vo fáze zaspávania.Takže spánok pre mňa nieje oddych,ale zakaždým sa bojím či mi nebude zle.Mám aj dieťa za ktorím v noci vstávame,chodíme mu stále čapovať mlieko,ďalšie bábätko na ceste,takže aj ten prerušovaný spánok nie je dobrý.